Plenul Consiliul Superior al Magistraturii va lua in discutie, miercuri 22 august, demisia judecatoarei Mona Pivniceru din functia de membru ales al CSM, relateaza Mediafax.

Potrivit site-ului Consiliului Superior al Magistraturii, sedinta Plenului CSM este programata in 22 august, la ora 10.00.

Pe ordinea de zi a sedinte se afla si Nota Directiei resurse umane si organizare privind solicitarea judecatoarei Mona Maria Pivniceru de a se lua act de demisia din functia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecatoarea Mona Pivniceru - reprezentanta magistratilor instantei supreme in Consiliul Superior al Magistraturii - si-a dat demisia in 8 august din functia de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi ministru al Justitiei.

In urma acceptarii demisiei, Pivniceru se va intoarce la Inalta Curte de Casatie si Justitie, de unde ar putea fi detasata pentru functia de ministru al Justitiei.

Initial, sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii era anuntata pentru luni 20 august.

De altfel, premierul declara ca va merge in 20 august la sedinta CSM, in calitate de ministru interimar al Justitiei, precizand ca isi doreste foarte tare sa se dea avizul pentru Mona Pivniceru.

"Va spun sincer, imi doresc foarte tare, luni, la CSM, sa se dea avizul pentru doamna Pivniceru si sa pot sa ma remaniez singur de la Ministerul Justitiei", a spus Ponta.

Plenul CSM urmeaza sa ia act de demisia Monei Pivniceru si sa dezbata cererea premierului Victor Ponta de detasare a Monei Pivniceru la Ministerul Justitiei, pentru a fi numita in functia de ministru.

Joi, Mona Pivniceru spunea, pentru gandul.info, ca se gandeste pana luni 20 august daca mai accepta nominalizarea pentru postul de ministru al Justitiei, dupa ce postul RTV a publicat mai multe imagini cu ea intrand in masina lui Andrei Nastase.

Premierul Victor Ponta declara insa ca Mona Pivniceru i-a spus ca nu renunta la postul de ministru al Justitiei si nu isi retrage demisia din CSM.