Autostrada Sudului este un proiect care nu poate fi facut rapid, intr-un an, dar de care partea de sud a tarii are nevoie, a afirmat, joi seara, la Slatina, primul-ministru Victor Ponta, dupa o intalnire cu primarii USL din judetul Olt, potrivit Agerpres.

Intrebat cand va avea Slatina o centura ocolitoare si Oltenia o autostrada a sudului, proiect pus in discutie in perioada campaniei electorale si sustinut de USL si de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, premierul a raspuns ca in perioada imediat urmatoare vor fi cautate surse de finantare pentru centura ocolitoare a municipiului Slatina, insa autostrada nu se poate face intr-un an.

'Prima e centura pentru Slatina, pe care cred ca putem sa o facem foarte usor si o sa cautam in urmatoarea perioada finantarea necesara. In ce priveste Autostrada Sudului, cred foarte mult intr-un proiect pe care, insa, sa fiu foarte corect, probabil nu-l vom face anul acesta, nici intr-un an. Sudul tarii si Oltenia nu se pot dezvolta fara infrastructura. E bine ca avem aeroportul la Craiova, dar si acolo mai trebuie investit, insa fara drumuri bune va fi foarte greu sa se dezvolte. Totusi Slatina este un centru economic foarte puternic, nu e vorba doar de Alro ci si de celelalte unitati industriale, Craiova cu Fordul si cu celelalte, la Pitesti este Dacia si sunt alte unitati, e o zona foarte puternica din punct de vedere economic. Daca nu dezvoltam si infrastructura o sa se sufoce practic. Am venit cu masina de la Targu Jiu si stiu foarte bine cat de greu se circula in acest moment', a spus premierul.