Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la Slatina, dupa intalnirea cu primarii USL din Olt, ca a venit in judet pentru a-i convinge pe acestia si pe cei care au votat la referendum ca nu se vor comite abuzuri si ca "nu le va face nimeni nimic rau doar pentru faptul ca au votat", transmite Agerpes.

"M-am vazut cu toti primarii (n.r. primarii USL din judetul Olt), cred ca au fost toti. Mi-au spus ca de mai multe zile procurorii merg din comuna in comuna, din om in om, ca sa-i intrebe ce au votat, si cu cine au votat. Este evident un abuz, dar oamenii de aici, din Olt, ca si cei din Gorj, pentru ca am aflat astazi, cu ocazia vizitei mele au venit si procurorii pe la Licurici, Tantareni, va dati seama, nici n-au auzit oamenii aia ca exista procurori pana acum. Am venit sa-i asigur ca nu le va face nimeni nimic rau, pentru simplul fapt ca au votat. Si ca, in mod sigur, au facut foarte bine ca au votat, este dreptul lor constitutional si ca abuzurile impotriva lor vor inceta. Eu asta am vrut sa le spun la oameni, sa aiba curaj, dar nu era foarte mare nevoie, ca aici, in Olt, oamenii sunt foarte curajosi. Si erau absolut convinsi ca au facut foarte bine ca au votat", a afirmat primul-ministru.

Victor Ponta a mentionat ca primarii i-au amintit un fapt pierdut din vedere la nivel central, anume ca PDL a avut reprezentanti in toate sectiile de votare, dar acestia nu au depus plangeri sau contestatii fata de modul in care s-a desfasurat referendumul pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu.

Ponta a subliniat ca in judetul Olt si in Oltenia presedintele suspendat nu a avut niciodata majoritate de voturi. "In toate sectiile de votare au fost reprezentanti ai PDL-ului. N-a facut nimeni nicio sesizare si nicio plangere. I-au intrebat si oamenii pe procurori. Cine a facut sesizare, de ce ati venit. Pai nu, ne-am autosesizat, de ce voteaza. In Olt, Basescu a pierdut intotdeauna. N-a castigat nici in 2004, nici in 2009. Aici, si nu doar in Olt, ci in toata Oltenia, oamenii nu-l plac pe Traian Basescu. Acum vin procurorii si ancheteaza ca oamenii nu-l plac pe Traian Basescu. Categoric e deplasat lucrul acesta", a conchis Victor Ponta.