Postul Romania TV a difuzat joi imagini in care judecatoarea Mona Pivniceru, propusa de USL pentru functia de ministru al Justitiei, este surprinsa urcandu-se in masina lui Andrei Nastase, fiul fostului premier Adrian Nastase. Potrivit RTV, imaginile au fost surprinse in aceasta saptamana. Mona Pivniceru este judecatoare la Inalta Curte de Casatie, instanta unde a fost judecat Adrian Nastase pentru fapte de coruptie. Pivniceru este sustinuta de PNL pentru functia de ministru al Justitiei, dar numirea sa este conditionata de avizul pe care CSM ar trebui sa i-l dea saptamina viitoare.]

Mona Pivniceru se urca in masina lui Andrei NastaseFoto: Captura RTV.net

UPDATE "Nu ma mai intereseaza Ministerul Justitiei" a declarat Mona Pivniceru pentru EvZ.

Postul de stiri relateaza ca Mona Piviniceru a fost fotografiata in timp ce se urca in automobilul Audi, cu numarul de inmatriculare B 111 WNA, masina lui Andrei Nastase, fiul lui Adrian Nastase, care executa acum o pedeapsa de 2 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie.

Potrivit Romania TV, Pivniceru a mers cu Andrei Nastase intr-un bloc din Capitala, unde locuiesc mai multi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecatoarea Mona Pivniceru - reprezentanta magistratilor instantei supreme in Consiliul Superior al Magistraturii - si-a dat demisia, in 8 august, din functia de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numit ministru al Justitiei.

CSM urmeaza sa ia act de aceasta demisie in sedinta Plenului Consiliului din 20 august.

Anterior, CSM a respins, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru. CSM a avertizat ca investirea intr-o functie de demnitate publica a unui judecator, a carei detasare nu a fost admisa, este ilegala, generand o stare de incompatibilitate pentru magistratul in cauza.