Fostul ministru al Apararii, Teodor Atanasiu, sifiul vitreg al actualului ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, sunt anchetati de DNA Cluj in legatura cu presupuse infractiuni comise la referendum, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Teodor AtanasiuFoto: AGERPRES

Dumitru Samson, fiul vitreg al lui Dobritoiu a primit citatia ieri, 15 august. Tot in cursul zilei de ieri ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a fost la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu Crin Antonescu. In cursul serii de ieri, Antonescu a facut acuzatii dure la adresa procurorilor, comparind anchetele acestora cu colectivizarile fortate.

UPDATE 13:30 Teodor Atanasiu: Nu-l cunosc pe Samson Dobritoiu, nu cunosc nimic despre invinuiri

Teodor Atanasiu a declarat, la iesirea din sediul DNA Cluj, unde a fost audiat aproximativ o ora, ca procurorii l-au invinuit ca a "folosit mijloace banesti si autoturisme de diverse dimensiuni pentru a aduce oameni la vot si a influenta rezultatul referendumului", acuzatii pe care le-a negat.

"Am scris vreo cinci minute, mi-au dat niste nume care au fost implicati in asta, am spus ca nu-i cunosc, habar nu am cine sunt", a raspuns el, intrebat de ziaristi daca in acest dosar sunt implicati si interlopi.

El afirma ca nu-l cunoaste pe Samson Dobritoiu si le-a spus procurorilor ca nu are nevoie de avocat.

"Nu cunosc nimic despre aceste invinuiri", a continuat el, adaugand ca mandatul DNA l-a gasit miercuri seara in cutia postala, cand a revenit in Alba Iulia din concediu.

UPDATE 12.58:Romania TV arata ca Samson Dobritoiu si Teodor Atanasiu ar fi folosit bani negri in campania electorala si ar fi recurs la persoane din lumea interlopa pentru a aduce cat mai multi oameni la vot la referendumul din 29 iulie.

Teodor Atanasiu, membru PNL, a fost ministru al Apararii in Guvernul Tariceanu, remarcindu-se prin scandalul declansat odata cu propunerea de retragere a trupelor din Irak. El a fost suspendat din functia de ministru de presedintele Traian Basescu dupa ce procurorii au declansat urmarirea penala pe numele lui Atanasiu, in urma unei plingeri penale depuse de Adriana Saftoiu, la acea vreme consilier prezidential. Ulterior, a ocupat functia de sef al AVAS. La alegerile locale din 2012 a candidat din partea USL pentru sefia CJ Alba, dar a pierdut in fata candidatului PDL.

Vom reveni cu amanunte