CSM sesizeaza Inspectia Judiciara pentru acuzatiile lui Crin Antonescu: Potential de intimidare si decredibilizare a justitiei

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 16 august 2012, 11:45 Actualitate | Esenţial


 documente
(16 Aug 2012) DOC, 71KB
"CSM ia act cu profunda ingrijorare de declaratiile si acuzatiile formulate de la nivelul presedintiei interimare a Romaniei, privind anchetele penale ce vizeaza aspecte ale procesului electoral din cadrul referendumului pentru suspendarea presedintelui Romaniei,  aflate in curs de derulare", se arata intr-un comunicat de presa al CSM. Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat sesizarea Inspectiei Judiciare pentru verificari care sa stabileasca "masura in care astfel de afirmatii lezeaza independenta justitiei si principiul separatiei puterilor in stat".

"Conducerea CSM solicita actorilor politici abtinere de la orice manifestare de natura a aduce atingere principiilor fundamentale ale unui stat de drept", se mai arata in comunicatul CSM.

CSM a respins cererea publica facuta de Crin Antonescu de convocare a Plenului, aratind ca exista deja un calendar pentru sedintele de plen.

Intr-un alt comunicat remis presei tot joi, CSM anunta ca declaratiile lui Crin Antonescu, Ion Iliescu si Victor Ponta "prezinta un potential de intimidare si decredibilizare a justitiei".

Acesta este raspunsul CSM la atacul lansat de Crin Antonescu miercuri seara, cind presedintele interimar a comparat anchetele procurorilor in dosarele de frauda electorala cu colectivizarea fortata din anii 50. Antonescu a cerut o reactie publica a CSM, Procurorului General si ministrului Justitiei fata de "ingrijorarile" populatiei.

----------------------------------

Iata comunicatul integral :


"Comunicat de presa Privind pozitia CSM fata de declaratiile publice ale domnului Crin Antonescu, presedinte interimar al Romaniei


CSM ia act cu  profunda ingrijorare de declaratiile si acuzatiile formulate  de la nivelul presedintiei interimare a Romaniei, privind anchetele penale ce vizeaza aspecte ale procesului electoral din cadrul referendumului pentru suspendarea presedintelui Romaniei,  aflate in curs de derulare.

Fata de mesajele  transmise de domnul Crin Antonescu, presedinte interimar, cu ocazia declaratiei de presa din seara zilei de 15 august 2012, formulam urmatoarele precizari :

 • Activitatea procurorilor romani se desfasoara, conform prevederilor Constitutiei Romaniei, cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii si controlului ierarhic. Potrivit Constitutiei Romaniei, procurorii nu sunt subordonati nici puterii legislative, nici puterii executive.
 • In acest context, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, in sedinta publica din data de 24 mai 2007, ca: "procurorii nu pot fi citati si obligati sa se prezinte in calitate de martori in fata Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constitutionale, fac parte din puterea judecatoreasca".
 • Referitor la afirmatiile vizand derularea unor anchete penale, conducerea CSM a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari  pentru a se stabili masura in care astfel de afirmatii lezeaza independenta justitiei, independenta procurorilor in exercitarea atributiilor de serviciu si principiul separatiei puterilor in stat.
 • Procedura de convocare a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii este reglementata prin HCSM nr. 326/2005 de aprobare a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului. Conform art. 13 alin. 1) din Hotararea mentionata Consiliul se intruneste in Plen si in sectii ori de cate ori este necesar, la convocarea presedintelui, a vicepresedintelui sau a majoritatii membrilor Plenului ori, dupa caz, ai sectiilor. Calendarul prestabilit pentru reuniunea in sedinta a Plenului CSM este cel comunicat public prin comunicatul din data de 8 august, si anume 20-24 august 2012.
 • Reamintim recomandarile adresate Romaniei de catre Comisia Europeana,  in recentul Raport de tara din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, din iulie 2012, in special Recomandarea nr. 1 vizand: Respectarea statului de drept si a independentei sistemului judiciar.

Conducerea Consiliului reitereaza apelul la neinterferenta a actorilor politici in sfera justitiei, avand in vedere necesitatea respectarii principiilor fundamentale ale statului de drept, ce statueaza suprematia legii si independenta actului de justitie, ca elemente cheie  in arhitectura institutionala a Romaniei.
Conducerea CSM solicita actorilor politici abtinere de la orice manifestare de natura a aduce atingere principiilor fundamentale ale unui stat de drept".

----------------------------------

Reamintim ca presedintele interimar Crin Antonescu a cerut public Procurorului General Laura Codruta Kovesi, presedintelui CSM Alina Ghica si ministrului interimar al Justitiei Victor Ponta sa ofere, in decursul zilei de joi, explicatii publice in legatura cu natura anchetelor "in masa" pe care Parchetul General sau procurorii  DNA le desfasoara intr-un mare numar de localitati din tara. Antonescu a comparat anchetele cu colectivizarile din anii 50. Solicitarile presedintelui interimar vin la doar doua zile dupa ce Philip Gordon, asistentul secretarului de stat Hillary Clinton, a afirmat ca exista indicii de frauda masiva la referendum care stranesc ingrijorari la Washington si care trebuie investigate.

Crin Antonescu si-a motivat cererea prin articolul 80, alin 2 din Constitutie, care stipuleaza ca "Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate". In acelasi timp insa, Constitutia garanteaza independenta Justitiei si faptul ca magistratii nu raspund in fata nici unei alte puteri a statului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14658 vizualizari

 • +97 (99 voturi)    
  Pricepusi, ma (Joi, 16 august 2012, 11:48)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  a lu' Cacarau?!
  Nu ai voie sa te "ingerezi" acolo!
  Daca pe Basescu l/ati suspendat pentru mai putin, voua ce ar trebui sa vi se faca?
  Alegeti: ori va faceti harakiri (gest de onoare necaracteristic porcilor comunisti), ori va ducem in plimbare la... Targoviste!
  Nu te presez; raspunde tu cand esti treaz!
  • +50 (52 voturi)    
   Dupa de pleaca de la Cotroceni... (Joi, 16 august 2012, 12:02)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   ...si doarme pe saturate (il tot trezesc alde Voiculestii pentru declaratii de presa), Laurentiu-Crin se va gandi si la modalitatea cea mai eficienta pentru harakiri.

   In cazul lui, cea mai sigura cale este privarea indelungata de... somn.
   • +26 (28 voturi)    
    il vor trezi (Joi, 16 august 2012, 12:04)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    sa il intrebe ce a facut cu promisiunile de a scapa de base si implicit pe felix de puscarie...poate si niscaiva bani...apartamente..etc
    • +12 (14 voturi)    
     Well ... putem citi declaratiile ? (Joi, 16 august 2012, 13:19)

     MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     De multe ori presa comenteaza "senzational" anumite subiecte politice, transformand "rog pe" in atac la persoana sau chiar la institutiile statului (evident atunci cand persoana rugata are interese "inalte" din pozitia de conducere a unei institutii a statului).

     In fapt realitatea este mult mai prozaica:

     1. procurorii (din pozitia de procuror, nu din cea de simplu cetatean) pot solicita informatii doar persoanelor citate in calitatea de martori, inculpati sau intimati (adica de pagubiti), atunci cand fac o cercetare judiciara. Daca nu este respectata procedura (din prostie, sau din exces de zel) informatiile culese nu vor fi probe valide la un viitor proces.

     2. exagerarile politicieni si ale jurnalistilor in cautare de subiecte - gen "hoarde de procurori", "atacuri" scl. sunt doar efectul soarelui puternic si al prostiei congenitale ale unor reprezentanti ai speciei umane, care in lipsa unei calificari profesionale s-au specializat in politica sau jurnalism de senzatie

     3. am inteles din unele relatari ca procurorii sunt insotiti in anchete de "comisari de politie" - probabil grade mai mici, caci nu a plouat cu comisari, precum a plouat cu chestori... Eu as vrea sa stiu - acestia au mers in vizita prin gosporariile cetatenilor sau la biserica impreuna cu procurorii purtand armament si munitie asupra lor ? (pistol de serviciu, pistol mitraliera, etc.)

     De ce ? sa se apere de Grivei din fundul curtii ?

     4. unii dintre cetatenii care isi zbiara protestul se simt probabil cu "musca pe caciula". Exista citatii pentru aceste persoane ? sunt cercetate ? sunt retinute pentru cercetari ? cati ? unde ?

     Statul de drept va fi mai bine aparat de catre cetateni, decat de orice politician sau functionar public, pentru ca statul este al cetatenilor si acestia sunt sigur si mai multi si mai destepti decat politicienii ... dovezile le puteti vedea in fiecare zi in media.

     "Patria si Dreptul Meu!"
     .
    • -12 (14 voturi)    
     apartamente ... precum ala... (Joi, 16 august 2012, 15:12)

     IronRaven [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     luat din vanzari anterioare.... Ahhh stai, aia a fost o tranzactie perfect legala...

     Apropo de justitie, credem ca sunt baliverne, toate tampeniile cu anchetele lui peste prajit, panca cand am auzit-o pe o vazatoare intr-un magazind povestind despre asta si anume ca un nene de la procuratura ar fi venit la ea si ar fi pus-o sa jure pe biblie ca a fost ea la vot si nu altcineva... Plm daca asta nu e politie politica, atunic nu stiu ce e aia.... "mai lipseste sa vina sa te ia noaptea din pat, sa te duca la beci si sa te bata pana recunosti ca esti vinovat".... PS. Mi-as dori din tot sufletul sa vina la usa mea un cretin de la procuratura sa ma puna jur... ca sa pot sa ma umplu si eu de bani de pe urma statului de drept al lui tov basescu...
   • +42 (44 voturi)    
    Touche ! (Joi, 16 august 2012, 12:34)

    Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    Pe Justitie nu se mai poate pune mana asa usor si nici nu mai poate fi manevrata ca un tren de marfa.

    Sunt curios sa vad daca onor' Parlamentu' se va autosesiza si-l va suspenda pe Antonescu pentru acest "Cer procurorului general... !" pe care nu are dreptul constitutional sa-l pronunte de la pupitrul prezidential...
    • -20 (22 voturi)    
     Parlamentul (Joi, 16 august 2012, 13:49)

     MPS [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

     Presedintele este garantul constitutiei si trebuie sa tempereze inclusiv abuzurile total neconstitutionale ale Parchetului si DNA ...

     Aici e politie politica orchestrata de umanoidul (ca om nu mai e de mult) din garaj ...

     Ce e mai trist - este ca a otravit si corupt pe multi dintre noi ca sa lupte frenetic si sa il apere in primul rand de dosarul penal pe care il are deschis inca de cand candida la presedentie. Si eu l-am votat atunci si imi pare sincer rau ...
     • +12 (12 voturi)    
      Poare.. (Joi, 16 august 2012, 15:09)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui MPS

      ..ne explici si noua ce este neconstitutional in ce fac Parchetul si DNA. Dar asa, cu litera legii etc., nu cu citate din Poanta si Antenescu.

      Ca vad ca anchetarea fraudelor de la referendum pentru voi este ilegala si neconstitutionala. Hai sa vedem cat IQ ai.
  • +36 (38 voturi)    
   cine sa priceapa? KKrau (Joi, 16 august 2012, 12:07)

   diden [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   nu cred , e prea greu, stati sa vedeti interpretari la antene, [ cum isi permit bla, bla, kovesi este penala, csm trebuie desfiintat etc- nu se termina asa usor-
   • +21 (23 voturi)    
    penalii sunt ei (Joi, 16 august 2012, 13:10)

    paolalaan [utilizator] i-a raspuns lui diden

    adica cei ce au furat la referendum ca si cei ce au incurajat si sustinut frauda!sa plateasca !cu varf si indesat!
   • 0 (0 voturi)    
    raspuns lui diden. (Vineri, 17 august 2012, 1:31)

    buji [utilizator] i-a raspuns lui diden

    Raspunsul unei d-ne(comentatoare-parol) de la Antena3 la emisiunea lui Gidea:daca una dintre cele trei puteri in stat(a exclus Presa)face abuzuri(era vorba despre Puterea judecatoreasca)celelalte doua(puterea legislativa-Parlamentul si puterea executiva-Guvernul)pot sanctiona(probabil prin desfiintare sau subordonare)pe cea de a treia.Iata cum inteleg ei separatia puterior in stat !!! Se adreseaza unora care,daca sunt"casca gura la Antena3"si au peste 80 ani,le fac si cadou- un televizor cu telecomanda blocata pe Antena3 !.
  • +33 (35 voturi)    
   a lu` Căcărău nu a înțeles (Joi, 16 august 2012, 12:21)

   visio [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   va veni ion iliescu, criminalul șef din decembrie, să îi explice ce și cum...când vrei să îi duci la plimbare la târgoviște, să îmi spui pentru că nu te pot lăsa singur; te-ai plicitisi pe drum și mai schimbăm o vorbă cu a lui Căcărău și ponta plagiatorul...
  • +14 (14 voturi)    
   ... (Joi, 16 august 2012, 12:26)

   ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   Poate ca parchetul ar trebui sa cerceteze mai intai lovitura de stat, despre care Basescu ne-a spus ca este in plina desfasurare. Acum, dupa spusele lui Blaga suntem deja la faza a 2-a. Dupa aia ar trebui sa vedem cum este cu razboiul civil de care ne vorbeste dna Macovei si abia apoi este interesant sa vedem ce-a facut Badea Gheorghe la referendum. Nu ?!
  • -15 (17 voturi)    
   dar tu pricepi ? (Joi, 16 august 2012, 12:32)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   ca a cerut : "sa ofere explicatii publice" ?

   nu a cerut sa inceteze anchetele , doar sa explice temeiul legal la baza lor (datorita impresiei de abuzuri) .

   daca voi preferatis a rastalmaciti orice , asta e partea a doua .

   la fel si csm-ul , daca tot au timp sa dea comunicate din concediu , puteau sa adauge la comunicat si explicatiile necesare .
   • +19 (21 voturi)    
    de ce? (Joi, 16 august 2012, 13:02)

    DonDan [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

    De ce sa le ofere? Care e baza? Impresia de abuzuri? Nu vad nici un abuz - cand intr-un sat amarat voteaza 200% e suspect si se ancheteaza. Care e abuzul? Au gasit deja persoane care au votat de mai multe ori, deci fraude s-au comis. Iar acest personaj interimar sa ramana interimar - a promis ca va fi un presedinte discret, dar seara de seara apare pe sticla si jigneste. Sa nu uitam ca el a iesit din cursa prezidentiala din primul tur iar Presedintele suspendat Basescu a fost ales pe 5 ani. E presedintele ales si demis nu pe baze reale, ci doar conjunctural, cand s-a negociat o majoritate parlamentara.
    • -10 (12 voturi)    
     pentru cretini... (Joi, 16 august 2012, 15:19)

     IronRaven [utilizator] i-a raspuns lui DonDan

     - este abuziv ca procuratura sa iti intre in casa si sa te puna sa juri pe biblie (pentru orice motiv)
     - este abuziv sa fi interogat fara prezenta unui avocat sau fara sa fii oficial acuzat de ceva...
     - este abuziv, neconstitutional si impotriva drepturilor omului sa ceri informatii despre cum si ce a votat cineva....

     - daca vre-un basist, pontisc saul 'ist considera altceva ar trebui sa se mute intr-o tara care poate sa ii ofere asemenea conditii (gen Coreea de Nord), altfel cei care au murit la revolutia (chiar si aia furata de ilici si gasca lui) se rasucesc acum in mormant...
   • +16 (18 voturi)    
    Explicatii? (Joi, 16 august 2012, 13:15)

    bgd [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

    Da cine e ma rog Crin ca sa ceara explicatii CSM-ului?De cand da CSM-ul explicatii unui nimeni?
    Hai...poate daca cerea Ponta niste explicatii, mai zic... dar Antonescu ?!?! Ma faci sa rad .
    • -1 (1 vot)    
     ccc (Vineri, 17 august 2012, 9:58)

     vitan.sandu [utilizator] i-a raspuns lui bgd

     crin asta este la ora actuala presedintele R, "garantul apararii....." Pricepi si matale treaba asta?
   • +14 (14 voturi)    
    in caz ca nu ai fost atent, (Joi, 16 august 2012, 13:36)

    xantipa [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

    actiune a fost motivata - atata vreme cat exista sesizari, reclamatii, plangeri, e de datoria lor sa intervina.
    btw, de ce le tot iei astora apararea?
    • -7 (9 voturi)    
     am fost atent (Joi, 16 august 2012, 14:16)

     adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui xantipa

     si vad in comunicat justificari , vad doar vaicareala si rastalmacirea declaratiei .

     iau apararea exact pe acet principiu al rastalmacirii celor spuse . si pentru ca nu exista impartialitate , acum ceva vreme , basescu ii spunea raspicat codrutei sa rezolvea numite cazuri , urgent , atunci csm-ul nu a sarit ca se fac presiuni asupra justitiei ...
     csm-ul se comporta acum exact ca un sindicat care protejeaza cotizantii prin orice mijloace .

     da in comunicatul asta mentiona ca or sa faca verificari in legatura cu presupusele abuzuri facute de procurori (jurat pe biblie , de ex.), atunci era mult mai ok .
     • +9 (9 voturi)    
      Offffffffff... (Joi, 16 august 2012, 15:13)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

      Dar cand Anetnescu a dat termen de 24 de ore CCR pentru a-si spune punctul de vedere asupra suspendarii lui Basescu, atunci cum a fost?

      Lasa, hai sa vedem si noi pe cativa baroni locali inchisi pentru frauda electorala. Mai se curata tara, ca prea murdara este. Stiu, voi vreti sa fie inchis doar Basescu, restul sa zburde linistiti, indiferent ce ar face si cum e unul anchetat tipati ca disperatii ca e "politic". De-aia e tara asta plina de hoti, din cauza unor personaje triste ca tine.
   • +5 (5 voturi)    
    Dar de cand (Joi, 16 august 2012, 21:49)

    Ellias [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

    au dreptul cei din politikie sa ceara procurorilor ca dezvaluie ce au descoperit pana acum intr-un dosar? Pai tocmai aici nu au inteles cei care au cerut referendum, ca ei l-au organizat, iar acum tot ei il contesta...sa nu mai zicem ca tot ei..sunt cei implicati in frauda electorala. Solutiile si rezultatele unei cercetari penale, la sfarsit domnilor..ce e asa graba pe voi? sa stiti cum sa va pregatiti "retragerea", sau vreti sa scapati "basma curata" din toata aceasta magarie care ne costa pe noi peste 30 de mil de euro probabil, daca mai punem si cercetarile la socoteala.
  • +21 (23 voturi)    
   BRAVO CSM! (Joi, 16 august 2012, 13:05)

   R.D. [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   Bravo....CSM.
  • +17 (19 voturi)    
   întrebare (Joi, 16 august 2012, 13:23)

   0m [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   oare se poate suspenda un președinte interimar? motive se găsesc să îl suspende pe Antonescu;
  • +18 (20 voturi)    
   intradevar..... (Joi, 16 august 2012, 13:28)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   .....Basescu a fost suspendat pentru mult mai putin decat face kkrau iar reactia CSM este imbucuratoare.
   BRAVO CSM suntem cu voi, aplicati legea si nu va lasati intimidati de maimutoii grupului infractional pe care sper ca sa il vad anchetat si judecat cat de curand.
   Inca o data BRAVO CSM !!!
  • +12 (12 voturi)    
   :)))) (Joi, 16 august 2012, 13:28)

   keiser_soze [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   comentariu excelent !
 • -47 (57 voturi)    
  rugăminte (Joi, 16 august 2012, 11:50)

  Mazeta [utilizator]

  Atrag atenția procurorilor DNA că există numeroase versiuni ale Bibliei și de aceea, pentru a evita orice eventuală dispută confesională, este de preferat să ceară oamenilor să jure pe originalul ebraic sau grec. Mulțumesc
  • +46 (48 voturi)    
   biblia moscovita ai uitat o (Joi, 16 august 2012, 11:52)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   daca ai mentionat o pe aia greaca..vezi ca nea nelu (mentorul tau) pune mana numai pe aia moscovita..fi si tu impartial te rog
   • +21 (23 voturi)    
    Mazeta e pravoslavnic (Joi, 16 august 2012, 12:03)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    asta-i foarte clar! :))
    • +14 (16 voturi)    
     aici l ai complimentat (Joi, 16 august 2012, 12:33)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     io zic ca e acea forma intre credinta si rea credinta..pana si ateu e ok, dar Mazeta nu e acolo
  • +30 (30 voturi)    
   talk to the hand (Joi, 16 august 2012, 12:13)

   xantipa [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   intereseaza-te, sa vezi ca un cetatean are si dreptul de a refuza juratul pe biblie, daca are alta religie sau este liber-cugetator.
   fii sigur ca procurorii cunosc toate detaliile legale
   • -9 (9 voturi)    
    cred ca ii doare in 3 litere... (Joi, 16 august 2012, 15:22)

    IronRaven [utilizator] i-a raspuns lui xantipa

    ....de detaliile legale... BTW nu cred vreodata ca vor veni la mine sa ma puna pe mine sa jur pe biblie... nu de alta dar, daca statul de drept, functioneaza (si sincer cred ca nu), carierele lor se termina acolo...
    • +1 (1 vot)    
     Poţi să juri, (Vineri, 17 august 2012, 0:12)

     AlisCuPar [utilizator] i-a raspuns lui IronRaven

     tot un drac e, ca şi pentru bolşevicul ilici !
  • +14 (14 voturi)    
   abtine-te tov Dogaru (Joi, 16 august 2012, 13:14)

   claustus [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   esti pe langa!
   e clar ca esti terminat public daca nu pica base!
 • +26 (32 voturi)    
  e gresit (Joi, 16 august 2012, 11:50)

  un domn [utilizator]

  comunicatul CSM ar trebui dat asa..luam act ca numitul kkrau se trezeste doar la 19, si mai mult a mintit lumea ca e Mare Revolutionar..vezi http://www.evz.ro/detalii/stiri/BIOGRAFIA-NEROMANAT-A-LUI-CRIN-Crin-Antonescu-i-a-falsificat-trecutul-de-revoluionar-99644.html
 • -41 (45 voturi)    
  conform statului de drept (Joi, 16 august 2012, 11:50)

  Colonel [utilizator]

  puterea judecatoreasca este controlata de guvern, guvernul de parlament si parlamentul de puerea judecatoreasca. La noi puterea judecatoreasca e de capul ei si se controleaza singura.
  • +34 (40 voturi)    
   Ai auzit de separatia (Joi, 16 august 2012, 12:06)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

   puterilor in stat?!
   Asta va doare pe voi, ca este de capul ei, nu de capul lui ilici!
   Sa va fie voua, ilici, de cap!
   • -5 (9 voturi)    
    separata separata ...dar cine vegheaza ? (Joi, 16 august 2012, 12:36)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    separatia puterilor in stat , nu inseamna ca sunt separate si izolate una de alta , inseamna si conlucrare si supervizare ... cine supervizeaza aceasta putere in stat ?
    • +8 (12 voturi)    
     cum cine? (Joi, 16 august 2012, 13:11)

     gechi [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

     iliescu, cine altul? El e singurul capabil sa supervizeze totul.
    • +11 (15 voturi)    
     Justitia... vegheata?! (Joi, 16 august 2012, 13:18)

     , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

     Doar de... ilici, pe vremea lui!
     Acum, poate sa stea si asa,... nesupravegheata!
     Stie ea ce are de facut!
     • -4 (10 voturi)    
      nu , nu poate . (Joi, 16 august 2012, 14:18)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

      nu e normal , nu e democratic .

      nici o institutie din stat nu trebuie sa fie nesupravegeata (c ae guvern , parlament , justitie , presedentie ..) etc.

      cand lasi o institutie sa faca ce vrea , nesupravegheata , negestionata , se poate ajunge foarte repede la abuzuri .

      legile sunt legi , si trebuiesc respectate de oricine , chiar si de procurori .
      • +3 (3 voturi)    
       . (Joi, 16 august 2012, 17:35)

       gechi [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

       pfiuuu, hai sa ne traiesti, filosofule. 8-ul ala din nume reprezinta varsta? Cam nedezvoltat pentru anii tai.
   • +9 (11 voturi)    
    locul lui ilici (Joi, 16 august 2012, 13:11)

    paolalaan [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    e la puscarie dupa cate crime a facut !iar astia ar cam trebui sa-l urmeze !
   • -5 (11 voturi)    
    Separatia puterilor in stat (Joi, 16 august 2012, 13:16)

    Colonel [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    Separatia puterilor in stat inseamna formarea acestui triunghi in care fiecare o controleaza pe cealalta. Legislativul controleaza executivul, executivul controleaza puterea judecatoreasca, iar aceasta din urma controleaza legislativul (parlamentul). Nu justitiia controleaza guvernul, ci invers.
    • +8 (8 voturi)    
     Clarificare (Joi, 16 august 2012, 14:02)

     zugurudumba [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

     Justitia ca putere in stat isi desfasoara activitatea independent, controlul celorlalte puteri asupra sa exprimandu-se prin diverse modalitati, cum ar fi numirea unor membri politici in CSM, numirea judecatorilor de catre presedinte, numirea procurorului general de catre executiv etc. Dar niciodata puterea legislativa sau cea executiva nu pot sa interfereze direct cu activitatea magistratilor.

     Asadar, controlul celorlalte puteri asupra justitiei se exercita, insa nu prin metode de tipul "hai sa-ti cerem socoteala in comisia parlamentara".
   • -5 (9 voturi)    
    ce separatie ? (Joi, 16 august 2012, 13:46)

    ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    justitia asculta executivul si parlamentarii, le face dosar penal si eventual ii si condamna. nu se incalca separatia puterilor ? invers de ce sa nu se poata ?! :)
  • +22 (26 voturi)    
   Conform statului major poate (Joi, 16 august 2012, 12:07)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

   "puterea judecatoreasca este controlata de guvern" :)))))))
   Mare e gradina coloneilor.
   • -9 (13 voturi)    
    Art. 132 al 1 din Constituti a Romaniei (Joi, 16 august 2012, 12:42)

    Koczka [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

    (1) Procurorii isi desfăsoară activitatea potrivit principiului legalitătii, al impartialitătii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei.
    Ai bagat la cap nano2K-K-ule
    "SUB AUTORITATEA MJ"
    • +16 (18 voturi)    
     Autoritate si control (Joi, 16 august 2012, 12:44)

     nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

     Ai idee ce inseamna autoritate si ce inseamna control?
     Imi imaginez ce ceatza aveti in capete...
    • +6 (8 voturi)    
     Autoritate vs control (Joi, 16 august 2012, 12:50)

     _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

     Baga si tu la cap ...
     • +9 (9 voturi)    
      N-ai cu cine (Joi, 16 august 2012, 14:04)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

      Ei confunda lucrurile intentionat, se fac ca nu inteleg, etc... totul numai ca sa aiba totul sub control.

      Sub guvernele Boc sigur nu mai ziceau ca justitia trebuie "controlata" de guvern... dar asa e cu comunistii... totul pentru puterea LOR.
      • -4 (6 voturi)    
       si Voiculescu ? (Joi, 16 august 2012, 15:11)

       ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

       Voiculescu cum putea pune mana pe justitie ?
       • +4 (6 voturi)    
        Simplu... (Joi, 16 august 2012, 17:03)

        bgd [utilizator] i-a raspuns lui ics_11

        Prin numirea politica a unor membri in CSM, a unor judecatori apropiati, a unui procuror general obedient, etc... Stii tu, ca pe vremea lui Iliescu <3.
        • -3 (5 voturi)    
         si acum ? (Joi, 16 august 2012, 17:14)

         ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui bgd

         Si actualii membrii CSM nu au fost numiti politic ? Procurorul nu este obedient ca pe vremea lui Iliescu ?
      • -1 (1 vot)    
       Interpreteaza legea precum biblia (Joi, 16 august 2012, 17:31)

       kebab [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

       Legea e scrisa clar fara interpretari dragi tovarasi si prieteni. Interpretarile date de dumneavoastra nu sunt decat intoxicari si diversiuni menite sa bage lumea (mai putin citita) in ceata si sa va sustina in demersurile marsave si gresite pe care le dati voi fiecarui paragraf interpretat intentionat gresit.
   • -3 (5 voturi)    
    dar de cine mai nano2kk ? (Joi, 16 august 2012, 14:20)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

    de parlament sau de presedintele suspendat (momentan) e ok ?
    • +8 (8 voturi)    
     Minti deteriorate (Joi, 16 august 2012, 14:29)

     nano2k [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

     De ce trebuie sa fie "controlati" de cineva?
     Mintea voastra nu poate concepe o independenta in adevaratul sens pentru Justitie.

     Dupa voi, daca Justitia da NUP-uri nonstop e independenta, daca ancheteaza, e partinitoare.
     • +1 (7 voturi)    
      hai ca poti ... sper ... (Joi, 16 august 2012, 15:06)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      eu zic ca , controlat e in sensul de verificare , nu de directionare .

      nu e greu ..e chiar evident .
      • +2 (2 voturi)    
       Lupul paznic la oi (Joi, 16 august 2012, 17:35)

       kebab [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

       Ai cel mai bun exemplu. Ponta a plagiat, doua comisii spun ca da una (aleasa de el) spune ca nu. Unde e justitia? Hotul pus sa controleze justitia. Ti se pare just?
  • +18 (22 voturi)    
   PS (Joi, 16 august 2012, 12:09)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

   PS: ia de studiaza un pic, sobolan rosu:
   http://www.institutii-publice.org/baza/autoritatile_statului.html
   • +1 (3 voturi)    
    soboloan ? (Joi, 16 august 2012, 21:33)

    Colonel [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

    Scuza-ma ca nu vreau sa ma alatur voua, celor cu un astfel de libaj,
  • +12 (16 voturi)    
   dUamne (Joi, 16 august 2012, 12:25)

   aricipogonici [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

   pune mana si citeste si tu cateceva, lasa drak antena3 ca te prosteste. oricum ai cauta, separatia puterilor in stat nu inseamna subordonarea puterilor. atrag atentia lu cacarau si ai lui ca in dec 1989 a fst o revolutie.
  • +16 (20 voturi)    
   Ce vorbesti, Frantz ?! (Joi, 16 august 2012, 12:36)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

   Daca puterea judecatoreasca ar fi controlata de Guvern, n-ai mai vedea in veci ministru cercetat penal, arestat, condamnat, incarcerat...
 • +37 (41 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 16 august 2012, 11:55)

  polonyca [anonim]

 • +43 (47 voturi)    
  Respect (Joi, 16 august 2012, 11:55)

  European [utilizator]

  Tot respectul pentru atitudnea CSM. Speram intr-o astfel de reactie. Pana in prezent, Justitia a fost sinura care nu s-a lasat intimidata sau calcata in picioare de acesti infractori ce s-au cocotat la putere prin minciuna si hotie.
 • +35 (39 voturi)    
  Si-a pus CSM-u-n cap , Kkrau !! (Joi, 16 august 2012, 11:57)

  MountThor [utilizator]

  Am mai postat eu , pe aici ........ sa vedeti surpriza mare cind o veni rindul CSM sa aprobe detasarea Monei la Justitie !

  Daca CSM-ul n-o respinge propunerea Cirlanului , pe motiv de incopatibilitate , sa-mi ziceti mie Kakarau ! :)
  • -1 (5 voturi)    
   adica ? (Joi, 16 august 2012, 14:22)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui MountThor

   daca nu se lua de ei , ar fi aprobat ... da?

   acum nu or sa aprobe ... deci functioneaza pe orgolii nu baze legale ?
 • +34 (36 voturi)    
  Laura (Joi, 16 august 2012, 11:58)

  Raluca26 [utilizator]

  Justitia trebuie sa isi faca treaba in mod independent si profesionist. Parchetul trebuie sa cerceteze daca exista nereguli sau incalcari ale legii si sa prezinte instantei probele pe care le strang. Politicienii nu trebuie sa intervina in nici un fel si nici sa faca presiuni asupra justitiei. Daca Parchetul a cerut documente inseamna ca are unele indicii sau sesizari ca ar exista fapte ce trebuie cercetate.
  • -5 (9 voturi)    
   teoretic ... (Joi, 16 august 2012, 12:38)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Raluca26

   dar cand e folosita ca instrument politic ?

   cand face presiuni pe populatie , prin intimidari gen juratul pe biblie ?

   cine verifica ca e independent si profesionist ?
   cine verifica abuzurile ?

   ps. csm nu zice nimic de juratul pe biblie ? ...poate e normal si nu stiu eu ...
   • +3 (5 voturi)    
    juratul pe biblie e normal (Joi, 16 august 2012, 15:13)

    edx [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

    sau pe constiinta si onoare daca nu esti credincios.
    • +1 (3 voturi)    
     pe cuvantul tau de activist ? (Joi, 16 august 2012, 16:19)

     adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui edx

     ca e normal sa vina politia + procuratura la tine acasa sa te puna sa juri pe biblie ca ai votat , si sa te intrebe si cum ai votat ....

     sincer voi meritati sa locuiti in coreea de nord !

     ai mai luat si + la astfel de comentariu ....
 • +17 (19 voturi)    
  confirmare (Joi, 16 august 2012, 12:06)

  cred [utilizator]

  Se pare ca afirmatiile din ultima vreme ca justitia nu se mai lasa calarita de orice borfas de politician,nu sant vorbe in vant. Raspunsul prompt, limpede si la obiect dat , pune cu botul pe labe maimutoii USL ale caror ifose de mari conducatori si politicieni au ingretosat o lume intreaga.Administratia palatului Cotroceni trebuie sa fie cu ochii pe marele Cacarau ,sa nu plece cu pupitrul de unde isi sustine atat de tantos ineptiile.
 • +25 (27 voturi)    
  Suspendare (Joi, 16 august 2012, 12:13)

  Marcel0 [utilizator]

  Care e procedura de suspendare a presedintelui inlocuitor al presedintelui suspendat? :)
  • +6 (10 voturi)    
   Art95 (Joi, 16 august 2012, 12:32)

   _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui Marcel0

   ARTICOLUL 95
   Suspendarea din funcţie
   (1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
   (2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.
   (3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

   Eu zic ca PDLul ar cam avea o treime, oare ce asteapta de nu demareaza procedura de suspendare a interimarului?!?
   • +6 (8 voturi)    
    ... (Joi, 16 august 2012, 13:20)

    theZed [anonim] i-a raspuns lui _Un stelist_

    Ce-ar spune Europa atunci de noi?
    Oare exista vreo tara in lumea asta care sa ajunga la suspendarea presedintelui interimar? :))
    Dar interimatul interimatului cine-l asigura? Ca presedintele senatului (interimatul curent) ar fi cel suspendat :))
    • +6 (6 voturi)    
     Incorect (Joi, 16 august 2012, 13:37)

     _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui theZed

     Intermiarul nu mai este presedinte al Senatului, a fost numiat alta gasca, asta ar urma sa devina presedinte interimar interimar ... chiar ar fi de rasul UE, dar nu m'ar deranja.
  • +2 (6 voturi)    
   plus (Joi, 16 august 2012, 12:43)

   gechi [utilizator] i-a raspuns lui Marcel0

   +∞
  • +5 (5 voturi)    
   ??? (Joi, 16 august 2012, 13:44)

   Alex55 [utilizator] i-a raspuns lui Marcel0

   Incuietoare intrebare. Cred ca trebuie luat cu tot cu pat de acolo si sa-l aruncam in Dunare
 • +26 (28 voturi)    
  Love this: (Joi, 16 august 2012, 12:17)

  bobo_ioan [utilizator]

  ''Procurorii nu pot fi citati si obligati sa se prezinte in calitate de martori in fata Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constitutionale, fac parte din puterea judecatoreasca''!!! Priceput KKrau? :-)
 • +44 (46 voturi)    
  sunt un cetatean terorizat... (Joi, 16 august 2012, 12:18)

  xantipa [utilizator]

  pe la poarta mea trec zilnic haite de procurori condusi de un mascul alfa cu ochii injectati si coltii pregatiti sa sfasie... intreaga comunitate tremura de spaima...s-au format comandamente de aparare si s-au ascutit furcile si topoarele! ne aparam dreptul de a frauda pana la moarte
  :)))))))))))))))))))))))))))
  • +7 (7 voturi)    
   Super (Joi, 16 august 2012, 13:45)

   Alex55 [utilizator] i-a raspuns lui xantipa

   Super scenariul!
 • +17 (19 voturi)    
  Felicitari (Joi, 16 august 2012, 12:26)

  Mihai321 [utilizator]

  Multumim CSM! Fi tare Laura Kovesi, romanii de buna credinta te sustin. Justitia e tot ce ne-a mai ramas in raport cu USL. Speram sa supravietuiasca si mai speram sa revina Presedintele Basescu pana nu se fac schimbari pe posturile de procuror general si procuror sef la DNA.
 • +23 (25 voturi)    
  RESPECT, FELICITARI si CURAJ !!! (Joi, 16 august 2012, 12:32)

  elena-bc [utilizator]

  D-na Procuror General al Romaniei -LAURA CODRUTA KOVESI , va tinem pumnii , sa avei curaj ,sa nu va lasati infricosata de FORTELE MALEFICE care au pus acum stapanire pe Romania !! Sunteti DESTEAPTA ; PROFESIONISTA; LEGISTA si frumoasa pe deasupra ! Va sustinem cu respect si f .multa simpatie . VA multu,im !!! PS Rugam Hotnews sa transmita asprecierile si sustinerea noastra inaltilor imputerniciti ai statului care isi fac DATORIA cu devotament si profesionalism
 • -11 (13 voturi)    
  si totusi .. o nelamurire : (Joi, 16 august 2012, 12:34)

  adrian8 [utilizator]

  "procurorii nu sunt subordonati nici puterii legislative, nici puterii executive."

  atunci , in statul nostru de drept reformat , cui raspund procurorii ?

  ca se pare ca nu raspund nimanui ...

  ... aminteste de structuriile securitatii , care erau peste cele de partid (pcr) , si raspundeau doar unui singur om ....
  • +5 (5 voturi)    
   Intrebare? (Joi, 16 august 2012, 12:46)

   _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

   In fata cui raspund puterile legislativa si executiva?
   • 0 (6 voturi)    
    guvernul raspunde parlamentului (Joi, 16 august 2012, 13:05)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

    si parlamentul in final raspunde poporului .

    dar judecatorii care sunt numiti , ei in fata cui raspund ?
    • +2 (2 voturi)    
     Ti'ai raspuns singur cred (Joi, 16 august 2012, 13:37)

     _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

     .
   • +2 (2 voturi)    
    chiar in fata cui??? (Joi, 16 august 2012, 13:49)

    Alex55 [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

    Puterea legislativa (parlamentarii) doar individual in fata DNA si ANI dupa ce-si dau acordul prin vot ceilalti parlamentari, iar ptr puterea executiva ar trebui sa existe legea raspunderii ministeriale. e greu totusi la noi
  • +5 (5 voturi)    
   halena 3 (Joi, 16 august 2012, 13:42)

   xantipa [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

   e clar ca in loc sa te informeze, te intoxica, altfel n-ai fi asa confuz....nu te-ai prins ca asta e scopul lor (daca nu-l poti convinge, zapaceste-l!)
   • 0 (2 voturi)    
    ai batutu campii ... (Joi, 16 august 2012, 14:24)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui xantipa

    si ai pus putina propaganda ... atat .

    raspuns concret cand dai ? daca ai , daca nu ...
 • -4 (8 voturi)    
  Da daca (Joi, 16 august 2012, 12:35)

  Koczka [utilizator]

  Daca CSM-ul striga asa acum la tentativa de viol , da daca li s-ar taia salariile alea grase la magistratii CSM, CCR, ICCJ cu vreo 40 % ( ca e criza ) , s-ar reduce efectivele SRI,SIE si SSTcu vreo 50 % ( ca e criza ) ce va fi ?
  • +6 (8 voturi)    
   ce vorbesti? (Joi, 16 august 2012, 13:38)

   aiureantramvai [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   Nici n-ar fi indicat sa aiba salarii mici, pentru a fi mai presus de tentatiile banesti! Un judecator rupt in f*nd de saracie e mult mai usor de corupt.
 • +16 (18 voturi)    
  tot raul spre bine (Joi, 16 august 2012, 12:41)

  vodatepes [utilizator]

  E bine ca avut loc referendumnul acum. Acum romani pot sa se convinga cat ii taie capul pe politiceni romani. Politicianul roman cand este in opozitie ii plange pe romanul simplu cu lacrimi de crocodil, cand se afla la putere uita de legea, de consitutie de separarea puterilor in stat. Ne-am lamurit cu PDL, timp de 3 ani numai abuzuri, acum si cu USL la fel, se incalca legile, constitutia , totul se incalca. Ultima iesire a lui domn Antonescu a pus capac pe viitorul USL. Ma bucur ca avut loc votarea acum si cred ca multi romani s-au lamurit si cu USL.Daca am fi votat in toamna si ii puneam pe USL pe 4 ani era parapad. E bine ca pana in toamna avem putin de rabdat cu USL. Numai dumnezeu a avut grija de romani acum, el a dat seceta sa vedem fata reala a celor de la putere. Ei s-au luptata doar pentru ciolan in timp ce taranul roman a fost lasat in voia secetei. Taranul roman s-a dus la vot dar guvernul ce a facut pentru el in cazul secetei? Nimic. Acum procurori umbla prin sate , dar Antonescu nu tipa de grija taranilor ci de grija ca daca procurori vin cu dovezi privind fraude majore cu atat mai mult CCR poate invalida referendumul. Asa ca pe nici un politician roman nu il intereseaza de soarta poporului roman
 • +13 (15 voturi)    
  Bravo, bravo! (Joi, 16 august 2012, 12:44)

  Ioana Munteanu [utilizator]

  Iată că... totuşi se mişcă ceva şi în colţul nostru provincial şi mafiot...
 • +16 (18 voturi)    
  Mama lor de reguli (Joi, 16 august 2012, 12:47)

  Eins1 [anonim]

  Ei, lasa, ca acum vine tovarasul Iliescu "trei mandate" sa ne spuna cum este cu Constitutia. Ce, care e problema, se face atata caz pentru cateva procente?
  Adica ce, ne oprim noi in reguli?
  "A nesocoti această realitate şi a condiţiona validarea referendumului de jocul câtorva procente , generat de interese meschine ale celor care vor să ignore voinţa celor aproape 9 milioane de votanţi, a fi nedrept şi contrar spiritului democraţiei şi al Constituţiei"
  • +6 (6 voturi)    
   O solutie ar fii fost sa vina minerii, (Joi, 16 august 2012, 13:27)

   claustus [utilizator] i-a raspuns lui Eins1

   sa (SI) voteze pe listele independente la Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov si celelalte mai mari din Ardeal, si sa faca si ordine pe acolo ca aduc venit la buget peste media socialista a republicii si sunt pe acolo cam multi 'telectuali care nu gandesc sanatos!
 • -13 (13 voturi)    
  Inspectia Judiciara este parte a CSM (Joi, 16 august 2012, 12:56)

  Koczka [utilizator]

  Care CSM e un fel de sindicat al judecatorilor. Din momrnt ce judecatorii nu sunt alesi de catre cetateni ci numiti pe baza unui algoritm politic pana la urma, nu vad de ce nu ar putea da explicatii publicului la solicitarea unor demnitari alesi de catre cetateni ( parlamentari, min. justitiei, presedinte, etc ).
  Nimeni nu spune ca primesc ordine ( asa cum fac acum d-na Lascu-Kovesi si dl. Morar la ce-i mai trece prin cap lui Base ).
  In SUA judecatorii sunt alesi de catre cetateni ( cei din instantele statale sigur), un algoritm mai complicat la cei federali, asa ca sa nu comparam independenta judecatorilor americani care judeca si dupa un alt sistem de drept ( common law si equity ) si asazisa independenta a judecatorilor mioritici.
 • +8 (12 voturi)    
  Bravo CSM! (Joi, 16 august 2012, 12:56)

  marvio [utilizator]

  Numai cineva care se teme de justitie, incearca sa puna bete-n roate acesteia.

  Este tot mai clar ca noii guvernanti au o mare problema cu justitia. Ca toate actiunile lor din ultimele saptamani au la baza teama ca dupa alegerile parlamentare din toamna, unii dintre parlamentari isi vor pierde imunitatea si vor suferi condamnari.

  In cazul de fata, probabil ca liderii USL cunosc situatii de vot multiplu organizate sau obladuite de oamenii lor, pe care acum ar dori sa le acopere.Rusinoasa actiune!

  CSM si-a castigat de multa vreme independenta si reputatia. Bravo CSM!
 • +11 (15 voturi)    
  revolutia bunului simt? (Joi, 16 august 2012, 12:58)

  DonDan [utilizator]

  Cum a putut cacarau asta sa obtina destul de multe voturi la ultimele alegeri?
  Va mai amintit de sloganul "Revolutia bunului simt"? Ce gluma proasta. In fiecare zi te gandesti - mai jos de atat nu pot cobora, iar a doua zi realizezi ca (iar) ai gresit - ba pot. Ramane sa actualizam bancul clasic cu pesimistul si optimistul - din pacate.
 • +8 (12 voturi)    
  CSM sesizeaza ... (Joi, 16 august 2012, 13:00)

  andreesanu [utilizator]

  Dnelor si Dlor ,de dvs depind stabilitatea si credibilitatea Romaniei.
  Daca cei care s-au cocotat pe scaune la palatul Victoria si Cotroceni ar sti legea si ar resecta-o nu ar fi iesit in presa cu aberatii ,daca anchetele in desfasurare nu le-ar atinge intersele nu ar sari ca arsi,dar se pare ca ati pus puncul pe FURUNCULUL politicii romanest,cind se va sparge va puti groaznic.
  Iesirea la atac a lui Iliescu sa nu va mire ,el este capul multor rautati si incalcari a legilor in Romania.
  Sa va dea cel de sus puterea sa duceti pina la capat curatenia inceputa.
 • +6 (10 voturi)    
  cel mai cinstit (Joi, 16 august 2012, 13:08)

  paolalaan [utilizator]

  zicea odata ca ar fi cacarau si tonta!dar ,iata cum se baga in chestiunile justitiei!incorect!lasa justitia sa-si faca treaba !de ce va temeti , ma rog?aaaaaa stiu , va temeti ca se vor descoperi imensele fraude pe care le-ati facut !!!!!!!!!ei , lasa ca trebuie sa cam platiti cu aceasta ocazie!bravo procurori!faceti-va treaba!nu va lasati intimidati nici de a lui cacarau nici de plagiator!ei insisi sunt niste hoti!
 • +7 (7 voturi)    
  Cu putin noroc Romania va fi pe drumul bun (Joi, 16 august 2012, 13:09)

  Trojan.H [utilizator]

  Toti cetatenii onesti ai acestei tari trebuie sa apere in aceste momente libertatea si democratia. E momentul sa stirpim acest grup infractional organizat. Daca tara va fi eliberata de acest cancer care ne-a tinut in saracie, minciuna si coruptie va fi eliminat, cu siguranta Romaniei ii va merge mult mai bine.
  Hai Romania!
 • +6 (6 voturi)    
  grebla lui Berceanu (Joi, 16 august 2012, 13:11)

  Soundflor [utilizator]

  Tovarăşi, aţi călcat pe greblă va trosnit în cap!
 • -11 (13 voturi)    
  CSM (Joi, 16 august 2012, 13:17)

  ro-lari [utilizator]

  Oare cum ar fi viata sa cumperi dar sa nu platesti?
  Sau sa-ti bati nevasta dar ea sa nu aiba dreptul sa reactioneze?
  Mai mamaligilor pricepeti ca CSM si ai lui Chioru si-au cam luat numai DREPTURILE dar nu si RASPUNDERILE fata de gloata asta pe care o reprezentam?
  La asa capete asa ingeri!
  Proslaviti-i ! Si ... o sa fiti primiti in RAI! Azi puteti flamanzi, destui cu burta plina de laturi, pe care le aruncati asupra celorlalti - ca doar "ei e de vina bre, nu"?
  • +7 (7 voturi)    
   Toata stima pentru gloata, (Joi, 16 august 2012, 13:52)

   ioil [utilizator] i-a raspuns lui ro-lari

   daca asa o numesti,umai ca in cazul anchetei nu e vorba despre gloata intreaga ci numai de aceia care au organizat si corupt o parte a votantilor la votul dublu.Mancatorii de rahat a lui felix motanu trebuie sa suporte rigorile legii impreuna cu organizatorii fraudei.Stiu ca frica le da insomnii dar se vor consola rapid toti cei care au nesocotit legea cu gandul ca au spatele acoperit.Acest stat nu e condus numai de corupti,mai sant institutii care chiarisi fac datoria,din fericire!.Toti cei care au cumparat oameni pe bani pentru organizarea traseismului in vederea votului multiplu,vor ramane cu buzele umflate.Nu aveti decat sa cereti banii inapoie de la felix.
 • -2 (6 voturi)    
  Adică suntem conduși de procurori ? (Joi, 16 august 2012, 13:35)

  Krokodilul Chichiricios -Veritabil [utilizator]

  Ne lipsește foarte tare și tătuca Stalin dacă tot avem procurori care nu mai dau seama nimănui.Cumva la Facultatea de Procurori a mai rămas în vigoare cursul principal - cursul scurt de comunism ? Cred că există enorm de multă forță de muncă în procuratură care ar putea fi folosită mai bine - în agricultură. Adică cam toți cei 500 de procurori care aleargă după țărani să-i pună să jure pe ochii lui Băsescu că au votat....
  • 0 (0 voturi)    
   Bai krokodil du-te ma la munca (Joi, 16 august 2012, 17:42)

   kebab [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios -Veritabil

   Tu in numele cui vorbesti? Nu mai intoxica lumea cu prostiile tale. Nu fuge nici un procuror dupa tarani, nu e nimeni condus de nimeni, decat in mintea ta bolnava. Decat sa postezi comentarii indoielnice, mai bine te duci si dai tu o mana de ajutor in agricultura ca iti risipesti timpul si talentul aiurea pe net.
 • +12 (12 voturi)    
  Pisica care acopera rahatul! (Joi, 16 august 2012, 13:39)

  ioil [utilizator]

  Papusa chuky,prin declaratiiile sale agresive la o institutiie a statului nu face altceva decat sa-si arate frica,fortand neconstitutional pe procurorul general sa dea explicatii,ce si cum !Nefiind informat in totalitate cu demersul cercetarilor,trebuie sa stie ca sa-si masuri pentru a ascunde frauda,intocmai ca o pisica care isi acopera rahatul cu nisip sa nu mai miroasa.Sa vedem daca cei cu dosare penale de la DNA vor lua asupra lor frauda sau vor da in gat si pe capul turnatorilor,adica pe Felix.
 • +9 (9 voturi)    
  In sfarsit!... (Joi, 16 august 2012, 13:52)

  Rollo [utilizator]

  ...vad curaj in tara asta. Si oameni drepti. Bravo lor!!!
 • +1 (1 vot)    
  Curat anticonstitutional (Joi, 16 august 2012, 15:45)

  alnimanui [utilizator]

  Cine-l schimba pe nemernic din fuctia ocupata vremelnic ?
 • +1 (1 vot)    
  DOAR CREDINCIOSII AU VOTAT ? (Joi, 16 august 2012, 19:41)

  liviusmaximus [utilizator]

  Asta cu juratul pe biblie pare sa-i fi infuriat si pe antonescu si pe iliescu. "Credeti in Dumnezeu Dl. Iliescu ? "-asa a pierdut in fata lui Constantinescu :)
  Revenind, daca e reala informatia, procurorii au si Coranul la ei ? Cum stiu cine e ortodox, musulman sau ateu, pt a se putea baza pe juramantul pe biblie ?
  Cunoaste cineva de pe-aici, in mod direct, o persoana care sa fi spus ca a intrat politia si procuratura peste ea in casa ? cu biblia ? eu la tv, vad doar primari panicati. nici pic de popor traumatizat ! dar, vad popor traumatizati de declaratiile penibile ale actorilor politici.
 • +2 (2 voturi)    
  vad ca toti postacii USL (Joi, 16 august 2012, 22:08)

  Ellias [utilizator]

  se leaga de juratul pe biblie. Eu am recitit articolul, iar in afara de declaratia unei postace ( vanzatoare la un magazin) nu am vazut in articol nimic despre juratul pe biblie. E doar in capul vostru. Daca cineva scrie aici in forum ca l-au omorat pe antonescu, voi deja va apucati sa plangeti sau sa aprindeti lumanari? Ce sunteti as fraieri. Legati-va strict de articol, nu de ce "declara" unu si altu pe forum.
  • 0 (0 voturi)    
   asa e corect (Luni, 20 august 2012, 14:38)

   sosuhno [utilizator] i-a raspuns lui Ellias

   Parlamentul a VOTAT ca martorii sa jure pe biblia carei confesiuni ii apartine, nu orice biblie. Ma intreb cum e cu ateii! Daca nu e un juramant pe biblie, declaratia martorului e lovita de nulitate. Asa scrie in procedura de luare a marturiilor. Ponta e procuror si stie legile. In mod voit, rau intentionat pt.ca vrea puterea, cu orice pret, manevreaza opinia publica.
 • -1 (1 vot)    
  ... (Vineri, 17 august 2012, 9:52)

  vitan.sandu [utilizator]

  Cred onorabilii csmisti si alti magistrati ca exista posibilitatea de a fi decredibilizati de catre crin sau oricine altcineva mai mult decat o fac ei insasi? Se insala amarnic, toata lumea de bun simt vede ca se fac pres in fata unor politicieni (de data asta basescu), ca fac tot ce pot pentru le intra in gratii, ca au dublu standard in aprecierea faptelor. Si mai vorbesc despre decedbilizare! Acum au sarit ca arsi, cu o ipocrizie vecina cu tupeul, dar nu am auzit sa fie deranjati ca un coleg de al lor (mona p) a fost urmarita de serviciile secrete numai pentru ca a vut curajul sa il contrazica pe basescu. Ar trebui sa le amintim de epoca comunista, cand multi juristi au devenit unelte ale terorii staliniste. Stilul este acelasi.
 • 0 (0 voturi)    
  se incearca compromiterea celor din CSM (Luni, 20 august 2012, 14:34)

  sosuhno [utilizator]

  PE postul TV Romania TV apare pe burtiera un anunt in care se vorbeste despre un magistrat din CSM in ipostaze stanjenitoare. Probabil ca omul facea baie in pielea goala!!!:)
  Scandalul politic va continua. La nesfarsit se amana decizia CCR, deoarece Ponta nu a trimis ceea ce s-a cerut. Se incearca in continuare eludarea legii, cat mai ...legal!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by