Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat vineri seara, la Digi24, ca prioritatea sa este sa-si duca la final acest mandat. Kovesi si-a manifestat totodata rezerva fata de invitatia adresata procurorilor de ministrul Justitiei, Titus Corlatean, de a-si depune candidatura pentru postul de procuror sef DNA sau de procuror general pe motiv ca "s-a stabilit ce criterii vor fi avute in vedere".

"In ceea ce priveste aceasta invitatie a dl Corlatean, am primit-o cu multa rezerva, nu s-a stabilit ce criterii vor fi avute in vedere. Nu cred ca multi colegi din sistem isi vor depune candidatura pana nu se vor stabili aceste lucruri", a declarat procurorul general al Romaniei.

Laura Codruta Kovesi a mai afirmat ca stie ca ministrul Justitiei a invitat la Minister procurori cu care a stat de vorba. "Unora le-a si oferit functii de conducere, insa atunci cand vrei sa faci o procedura de selectie cred ca trebuie sa stabilesti niste reguli cunoscute de toata lumea" - a subliniat procurorul general al Romaniei al carui mandat expira pe 2 octombrie.