Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat vineri seara, la Digi24, in contextul unei discutii despre faptul ca Parchetul a inceput o ancheta in urma comunicatului de joi al CCR, ca s-au inregistrat trei categorii de plangeri care s-au formulat in timpul campaniei electorale acestea fiind formulate "formulate din ziua in care s-a terminat campania si pana in 29 iulie si plangeri din ziua referendumului".

Procurorul general al Romaniei a precizat ca mai intai vor fi verificate comunicarile care au fost trimise Curtii Constitutionale a Romaniei de catre autoritatile publice si "vom verifica conformitatea acestor comunicari cu realitatea, din moment ce aceleasi autoritati au trimis mai multe comunicari oficiale in care au semnalat aceleasi aspecte prezentate intr-un alt fel. Noi am luat toate comunicarile trimise CCR si o sa verificam conformitatea lor cu realitatea."

Laura Codruta Kovesi a mai spus la Digi24 ca nu poate inainte un termen pentru durata anchetei. "Procurorii vor lucra ritmic, depinde de strategia de ancheta, pentru ca s-a stabilit un termen de 31 august, speram ca pana la aceasta data sa putem verifica macar o parte dintre plangeri."