Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a declarat intr-o conferinta de presa ca Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate ar avea nevoie de o crestere de 0,3% din PIB pentru ca toate categoriile de asigurati sa poata fi acoperiti. Ministrul Sanatatii ia in calcul si rescrierea articolului 109 din proiectul noii legi a sanatatii care naste posibilitatea unor privatizari mascate ale spitalelor publice din subordinea autoritatilor locale (problema fiind initial semnalata de HotNews.ro aici).

Vasile CepoiFoto: Agerpres

Expertii Fondului Monetar International se vor intalni astazi cu oficiali din Ministerul Sanatatii pentru a discuta parcursul proiectului noii legi a sanatatii. Conditionalitatea FMI de redactare pana la sfarsitul lunii iulie a unui proiect de lege a fost respectata de autoritatile de la Bucuresti.

Mai multe surse oficiale sustin ca FMI va renunta la conditionalitatea introducerii legii sanatatii in dezbatere parlamentara in sesiunea din toamna. Principalul motiv al acestei amanari este contextul politic dificil din Romania. In aceste conditii devine foarte posibil ca Romania sa nu aiba o noua lege a sanatatii nici pana la finalul lui 2012.