Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a anuntat miercuri ca va avea o intrevedere "la sfarsitul lunii septembrie-inceputul lunii octombrie" la Washington cu secretarul de stat american Hillary Clinton. Marga a mai anuntat, citat de Agerpres, ca se va intilni cu ministrii de Externe ai Germaniei si Marii Britanii, iar omologul sau francez va veni la Bucuresti la 3 septembrie.

UPDATE: MAE pregateste vizita Papei Benedict al XVI-lea in Romania, care va avea loc "cat de curand", tinand cont de durata proiectarii unei astfel de vizite, a mai spus Andrei Marga.

Marga si-a prezentat intr-o conferinta de presa sustinuta la MAE agenda de vizite.

Astfel, el a precizat ca pe 17-18 octombrie va avea o intalnire la Berlin cu omologul sau german Guido Westerwelle, dar si cu alti reprezentanti din Germania 'pentru a da o noua viteza si o alta amploare cooperarii' dintre cele doua tari.

Ministrul a anuntat totodata ca in marja Adunarii Generale a ONU spera sa aiba o discutie cu omologul sau rus, Serghei Lavrov.

"Vom avea discutii la Viena cu ministrul de Externe al Austriei. Vom avea discutii foarte probabil, undeva in nordul Greciei, cu ministrul de Externe al Greciei si al Bulgariei in cadrul unei trilaterale, va sosi aici ministrul de Externe al Italiei. In Marea Britanie vom avea discutii cu ministrul de Externe, domnul William Hague, la Londra, discutii cu ministrul de Externe al Poloniei, cu ministrul Sikorski, la Varsovia, ministrul de Externe al Suediei va fi aici, ministrul de Externe al Turciei ne va primi mai intai la Ankara pentru a incheia un act foarte important de cooperare, urmand ca apoi el sa vina la Bucuresti. Vom avea o discutie la Budapesta cu ministrul de Externe al Ungariei. Vom avea, dupa datele care sunt, o discutie la Washington, la secretarul de stat, la sfarsitul lunii septembrie-inceputul lunii octombrie si la Vatican, la mijlocul lunii septembrie", a completat Marga.

In plus, el a precizat ca pe 3 septembrie ministrul de Externe francez, Laurent Fabius, va veni in Romania pentru Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, la care va participa si Inaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Catherine Ashton.