Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in cea mai mare parte a tarii si se va manifesta prin innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si vor fi conditii de grindina potrivit prognozei citate de Mediafax.

Exceptie vor face estul si sud-estul tarii, unde vremea va deveni calduroasa, izolat caniculara dupa-amiaza, cerul va fi variabil, iar fenomenele de instabilitate atmosferica vor fi posibile doar izolat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 de grade in nordul extrem al teritoriului si in depresiuni si 35 de grade in est, iar cele minime se vor situa intre 11 grade in depresiuni si 25 de grade in Delta Dunarii.

La Bucuresti, cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe, de scurta durata si posibil descarcarilor electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 32...33 de grade, iar cea minima de 19...21 de grade.

Joi, in tara, vremea va fi calduroasa, local caniculara dupa-amiaza in Muntenia, Moldova si vestul Dobrogei. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si pe arii restranse ploi slabe de scurta durata si descarcari electrice in extremitatea vestica a tarii, in est si in zona de munte.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Dobrogea si Baragan. Temperaturile maxime vor marca o crestere usoara si vor fi cuprinse intre 29 de grade in nordul Moldovei, in Delta Dunarii si in depresiuni si 36 de grade in sud-est, iar cele minime se vor situa intre 10 grade in depresiuni si 25 de grade in Delta Dunarii.