Chestorul principal de politie Lucian Florin Guran a fost numit de marti in functia de director general adjunct al Directiei Generale Management Operational din cadrul MAI, iar comisarul-sef de politie Cornel Gabriel Ciocoiu a fost numit director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

"Prin ordin al ministrului Administratiei si Internelor, Ioan Rus, incepand cu data de 31 iulie chestorul principal de politie Lucian Florin Guran a fost imputernicit sa indeplineasca atributiile functiei de director general adjunct al Directiei Generale Management Operational din cadrul MAI. Incepand cu aceeasi data, comisar-sef de politie Cornel Gabriel Ciocoiu a fost imputernicit sa indeplineasca atributiile functiei de director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti', informeaza un comunicat de presa al M.A.I.

Guran a fost numit la conducerea Politiei Capitalei in 7 martie, in locul lui Viorel Vasile.

Ministrul Administratiei si Internelor din acea perioada, Gabriel Berca, a dispus revenirea chestorului principal Lucian Guran in functia de sef al Politiei Capitalei si incetarea imputernicirii acestuia ca adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica.

Decizia a fost luata ca urmare a atacului armat care a avut loc in coaforul din completul Perla si a aspectelor prezentate in raportul de evaluare a activitatii manageriale din cadrul Politiei Capitalei, intocmit de Corpul de Control al IGPR, preciza atunci MAI.

Lucian Florin Guran fusese imputernicit, incepand din 25 martie 2011, prin ordin al ministrului Internelor, in functia de adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administatiei si Internelor, in locul lui Ioan Nicolae Cabulea.

Anterior, Lucian Guran a condus Politia Capitalei, fiind numit in 15 decembrie 2009. El a ocupat functia dupa ce, din 12 februarie 2004, a fost adjunct al sefului institutiei. In perioada 2000-2004, Lucian Guran a fost seful Serviciului Omoruri, iar din 1985 a indeplinit functii de executie pe linie de judiciar in cadrul Politiei Capitalei.