Sute de persoane s-au strans, duminica noapte, in fata unor sectii de votare din Vama Veche si Costinesti cu putin timp inainte de inchiderea urnelor pentru a-si exercita dreptul de vot, dar nu au mai reusit sa intre pentru ca la ora 23.00 s-a oprit procesul electoral, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor IPJ Constanta, sute de persoane s-au prezentat la sectia de votare din Vama Veche si la una din Costinesti cu cateva zeci de minute inaintea incheierii procesului electoral, iar multi dintre ei nu au mai reusit sa intre in sectie si sa isi exercite dreptul constitutional pentru ca la ora 23.00 votarea s-a incheiat.

Oamenii au incercat sa convinga autoritatile sa le permita sa voteze, dar acestea le-au explicat ca acest lucru nu mai este posibil, procesul electoral incheindu-se la ora 23.00.

Cand si-au dat seama ca nu vor mai reusi sa voteze, cetatenii respectivi au plecat din fata sectiilor de votare.

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a declarat, duminica seara, ca, in conformitate cu dispozitiile legale, votarea la referendumul de duminica se va incheia la 23.00, iar cei aflati la acea ora in sectiile de votare isi vor exercita dreptul.

Rus a mai spus ca solicita tuturor celor implicati in desfasurarea referendumului sa respecte prevederile legale potrivit carora votarea se incheie la ora 23.00.

Presedintele Biroului Electoral Central, Gabriela Elena Bogasiu, a afirmat ca programul legal de votare 07.00 - 23.00 nu a fost prelungit, insa alegatorii care la ora inchiderii urnelor se mai aflau in localul sectiei isi pot exercita acest drept.