Ministerul Transporturilor a sistat, in acest weekend, vineri seara si duminica, plata tarifelor de trecere la podul de la Cernavoda, scrie Ziua de Constanta. Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial vineri seara. Contactat telefonic de HotNews.ro, directorul CNADR, Mircea Pop, a declarat ca aceasta masura a fost luata la cerea institutiei sale pentru fluidizarea traficului si nu are nicio legatura cu referendumul.

Circulatie pe podul peste Dunăre de la CernavodaFoto: Agerpres

Potrivit ordinului publicat in Monitorul Oficial, scutirea de la plata taxei de pod s-a aplicat astfel:

- vineri, pe sensul Bucuresti- Constanta;

- duminica, pe sensul Constanta- Bucuresti.

"Aceasta masura a fost luata pentru fluidizarea traficului spre litoral. Weekend-ul trecut s-au format cozi foarte mari. Am vrut sa vedem daca se mai formeaza cozi in situatia in care nu se mai plateste taxa. Vineri seara a functionat foarte bine. Daca va functiona si astazi (n.r. duminica), vom permanentiza aceasta masura", a declarat Mircea Pop, directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADR). Acesta a declarat ca scutirea de taxa nu are nicio legatura cu referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Mircea Pop a declarat ca nu stie ce incasari s-au facut weekend-ul trecut din taxa de pod si cati bani se pierd datorita anularii acestei taxe. "Vom prezenta aceste cifre saptamana viitoare. Deocamdata nu am facut acest calcul", a declarat acesta.