Politia din municipiul Brad a deschis un dosar penal dupa ce angajatii unei firme din localitate au relatat ca ar fi fost amenintati de conducerea societatii ca vor fi dati afara din serviciu, in situatia in care vor merge duminica la referendum, a informat sambata Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara, potrivit Agerpres.

Politistii au aflat despre acest incident dupa ce mai multi angajati ai firmei au spus, in oras, ca luni, dupa referendum, ar fi trebuit sa se prezinte la serviciu cu buletinul de identitate pentru a se verifica daca au fost sau nu la vot.

"Politia Municipiului Brad s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca administratorul unei societati comerciale din localitate i-ar fi amenintat cu concedierea pe angajatii care vor vota in cadrul referendumului pentru demiterea presedintelui Romaniei. In cauza s-a intocmit dosar penal conform art. 52 alin. 1 din Legea nr. 3/2000, privind organizarea si desfasurarea referendumului, urmand a se continua cercetarile in vederea luarii masurilor legale", se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Hunedoara remis sambata.

Articolul mentionat face referire la impiedicarea unei persoane, prin orice mijloace, de a-si putea exercita dreptul de participare la vot, pedeapsa prevazuta de lege fiind inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, inspector principal Bogdan Nitu, a explicat ca politistii din Brad vor incepe luni audierile in acest dosar, la sediul Politiei urmand sa fie invitate cateva zeci de persoane care lucreaza la firma in cauza. In situatia in care invinuirile din dosar vor fi confirmate, atunci reprezentantii firmei care i-au amenintat pe angajati risca o pedeapsa cu inchisoarea pentru impiedicarea unei persoane de a participa la vot.