Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) a fost suplimentat de Guvern cu 36 milioane lei, pentru reparatia capitala a elicopterelor din dotarea ministerului si care pot fi folosite la interventii in cazul producerii calamitatilor naturale, potrivit Mediafax.

Banii sunt alocati din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, alimentat in acest sens din Fondul de rezerva bugetara.

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca Guvernul va aloca fonduri pentru achizitionarea unui elicopter sau repararea elicopterelor aflate deja in folosinta Ministerului Administratiei si Internelor, aparate de zbor care sa fie folosite in situatii de urgenta, inclusiv pentru stingerea incendiilor din paduri.

Declaratia a fost facuta dupa ce incendiul din Masivul Bucegi, care izbucnise in urma cu peste o saptamana, a fost localizat abia luni, dupa ce un elicopter a aruncat aproximativ sapte tone cu apa peste zona cuprinsa de flacari.

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, si ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, solicitasera atunci ministrului Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, aducerea unui avion de mici dimensiuni din tarile vecine pentru ajutorul in stingerea incendiului.