Romainan Greek-Catholic Association publica o scrisoare transmisa secretarului american de stat Hillary Clinton de catre congresmenii Michael Turner (republican, Ohio) si Loretta Sanchez (democrata, California), liderii grupului de prietenie cu Romania din Congresul American, in care acestia afirma ca "situatia politica actuala din Romania pune sub semnul intrebarii angajamentul privind respectarea principiilor fundamentale ale democratiei, statului de drept si separarea constitutionala a puterilor in stat".

Citeste in atasament scrisoarea transmisa Departamentului american de Stat.

Potrivit unui comunicat remis HotNews.ro de Romainan Greek-Catholic Association, organizatie nonprofit din California care pledeaza pentru respectarea libertatii religioase in Romania si care s-a aflat la originea initiativei de informare a Congresului Statelor Unite, congresmenii Michael Turner si Loretta Sanchez "incurajeaza cu tarie Departamentul de Stat sa continue sa faca pasii necesari pentru a convinge guvernul Romaniei sa isi pastreze angajamentele pentru valorile democratice".

"Dupa deceniile de opresiune sub regimul sovietic, Romania si-a cladit o democratie constitutionala si a perseverat in a deveni un stat membru al NATO si Uniunii Europene. Romania este un aliat de nadejde al Statelor Unite si un stat democratic in crestere. Increderea in ei ca aliati a condus la recenta decizie de a intra in parteneriat cu Romania in 'European Phased Adaptive Approach'", se arata in inceputul scrisorii transmise secretarului american de Stat.

Cei doi congresmeni afirma, in aceasta scrisoare, ca "impartasesc ingrijorarea ambasadorului american Gitenstein ca aceasta criza va stirbi pe termen lung perceptia globala a Romaniei".

"Pe timpul acestui mediu constrangator din punct de vedere financiar din Romania si din intreaga Europa, orice deviatie constitutionala ar putea afecta negativ viitorul financiar al tarii si pune in pericol viitorul democratic al Romaniei".

"Cuvintele celor doi reprezentanti din Congresul American scot in evidenta riscurile financiare si de imagine la care se expune Romania daca actuala criza politica din tara nu este depasita in cel mai scurt timp", a spus Pr. Chris Terhes, presedinte al Romanian Greek-catholic Association, citat in comunicatul asociatiei.

"Doresc pe aceasta cale sa adresez un cuvant de apreciere si recunostinta bravilor soldati romani care lupta cot la cot cu cei americani pentru promovarea valorilor democratice in alte parti ale lumii. Datorita jertfei si dedicatiei acestora Romania si-a castigat un nume bun in lume, dupa cum se vede si in aceasta scrisoare", a adaugat Chris Terhes.