Guvernul a transmis presei un nou comunicat de presa menit sa intareasca informatiile transmise ieri de RA-APPS potrivit carora Vila Dante urma sa fie atribuita unui fost sef de stat. Comunicatul prezinta, de fapt, o corespondenta intre secretarul general al Guvernului, Ion Moraru, si directorul general, RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu. Ion Moraru i-a trimis ieri anumite intrebari sefului RA-APPS, iar acesta i-a raspuns rapid la toate. Exemplu de intrebare: De catre cine au fost stabilite destinatiile fiecarei camere si mobilierul aferent? Rapunsul lui Surdu: Destinatia fiecarei camere si mobilierul necesar au fost stabilite in perioada aprilie-decembrie 2011 exclusiv de catre Constructor si Administratia Prezidentiala. Corespondenta nu este insotita de niciun document care sa confirme afirmatiile sefului RA-APPS.

Intrebarile transmise de SGG:

  • 1. Daca investitia realizata a fost aprobata legal?
  • 2. Ce semnificatie are sintagma "destinatia Vilei Dante a fost gandita ca o viitoare resedinta pentru un fost sef de stat"?
  • 3. De catre cine au fost stabilite destinatiile fiecarei camere si mobilierul aferent?
  • 4. Daca investitia a fost realizata si receptionata?
  • 5. Daca la data receptiei pana in prezent piscina a fost folosita?
  • 6. Daca aparatura din Sala de Sport apartine Vilei Dante?

Raspunsurile RA-APPS

  • 1.Investitia propusa pentru Vila Dante de catre conducerea RA-APPS a fost aprobata in Consiliul de Administratie al RA-APPS in luna februarie 2011 si aprobata ulterior de catre Daniela Nicoleta Andreescu-Secretarul General al Guvernului. Cuantumul investitiei a fost discutat si analizat, anterior aprobarii Consiliului de Administratie, cu Daniela Nicoleta Andreescu-Secretarul General al Guvernului.
  • 2. La realizarea investitiei s-a avut in vedere organizarea Vilei dante ca resedinta pentru un fost sef de stat, amenajandu-se in acest fel dormitoare, bai, dressinguri, bucatarii si alte asemenea.
  • 3. Destinatia fiecarei camere si mobilierul necesar au fost stabilite in perioada aprilie-decembrie 2011 exclusiv de catre Constructor si Administratia Prezidentiala.
  • 4. Investitia a fost realizata integral si receptionata de catre RA-APPS in aprilie 2012.
  • 5. De la data receptiei, piscina a fost folosita. Mentionam ca personalul RA-APPS participa exclusiv la operatiunile tehnice de purificare a apei, de inlocuire si curatenie.
  • 6. Aparatura din sala de sport nu apartine Vilei Dante. Singurii in masura sa precizeze de unde provine aparatura sunt cei de la SPP.

HotNews.ro a facut o solicitare Guvernului in vederea publicarii documentelor care sa intareasca raspunsurile RA-APPS.

Premierul Victor Ponta a prezentat, joi, o adresa a RA-APPS prin care sustine ca mobilierul de la Vila Dante a fost achizitionat special pentru o resedinta de locuit, nu pentru o vila de protocol, si ca urma ca, in 2014, sa fie adoptata o hotarare prin care imobilul sa fie atribuit "unui fost sef de stat".

Cu o zi in urma, RA-AAPS afirma contrariul: "Pana in prezent, nu s-a primit nicio solicitare pentru ca imobilul sa aiba destinatia prevazuta de legea privind acordarea unor drepturi fostilor sefi de stat".