Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat vineri ca amenintarea judecatoarei Curtii Constitutionale a Romaniei Aspazia Cojocaru de catre cei doi politisti si un detinut "este o fapta destul de grava, mai ales ca amenintarea a fost facuta in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu si nu cu chestiuni personale".

"Este prima data cand un judecator al Curtii Constitutionale a fost amenintat. Nu a fost o singura amenintare, au fost mai multe amenintari. Din punctul meu de vedere, a ameninta un judecator de la Curtea Constitutionala sau un magistrat in general mi se pare, da, o fapta destul de grava, mai ales ca amenintarea a fost facuta in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu si nu cu chestiuni personale", a declarat Kovesi, potrivit Agerpres.

Potrivit procurorului general, in prezent sunt in derulare perchezitii, vor fi aduse la audieri trei persoane.

"Una dintre persoane este un detinut care a fost condamnat pentru omor deosebit de grav la o pedeapsa de 19 ani, mai sunt implicati doi politisti care au facut verificari in baza de date desi nu aveau in lucru un dosar penal si nu aveau dreptul sa verifice acele date. Pana nu sunt finalizate audierile nu pot sa va dau date suplimentare, nu pot sa va fac public numele persoanelor in acest moment pentru ca sunt si alte verificari in curs. Se pare ca sunt implicate si alte persoane, urmeaza ca si celelalte persoane sa fie identificate, sa se stabileasca exact legaturile dintre aceste persoane si modul in care au actionat", a precizat Kovesi.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a informat, vineri, ca doi lucratori de politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt si Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si un detinut din Penitenciarul Giurgiu au fost pusi sub acuzare in dosarul in care se fac cercetari in legatura cu amenintarea judecatorului Aspazia Cojocaru de la Curtea Constitutionala.