Conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o adresa in care sustine ca mobilierul de la Vila Dante a fost achizitionat special pentru o resedinta de locuit, nu pentru o vila de protocol, si ca urma ca, in 2014, sa fie adoptata o hotarare prin care imobilul sa fie atribuit "unui fost sef de stat".

Documentul a fost prezentat, joi, la Palatul Victoria, de premierul Victor Ponta.

Potrivit unui alt comunicat prezentat miercuri tot de guvern, RA-AAPS preciza: "Pana in prezent, nu s-a primit nicio solicitare pentru ca imobilul sa aiba destinatia prevazuta de legea privind acordarea unor drepturi fostilor sefi de stat".

"Am auzit ca Basescu vrea sa depuna o plangere penala impotriva mea pentru ca am dezvaluit publicului larg faptul ca, din bani publici, si-a pregatit o vila de protocol pentru perioada de incheiere a mandatului. Mi-e teama ca nu va face nicio plangere penala, mi-as dori sa faca, pentru ca in fata procurorilor zecile de angajati ai RA-APPS, membri ai SPP, cei care au lucrat acolo, vor veni si vor depune marturie pentru faptul ca presedintele Traian Basescu este cel care in mod direct a cerut, a inspectat, a vazut toate lucrarile facute acolo", a spus Ponta, joi.

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, joi, ca va face o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta, considerand ca acesta trebuie sa raspunda in fata legii pentru afirmatiile ca ar fi cerut sa fie renovata Vila Dante pentru a o folosi dupa incetarea mandatului.

Basescu a apreciat ca "si disputa politica trebuie sa aiba niste limite".

De asemenea, referindu-se la faptul ca Victor Ponta a invocat surse din SPP care i-ar fi furnizat informatii cu privire la amenajarile din Vila Dante, presedintele suspendat a afirmat: "Cand spui ᅡcineva din SPPᅡ fara a da nume, trebuie sa fii foarte las". Basescu a mai apreciat ca Ponta "minte" si cand spune ca cineva din SPP i-a dat informatii.

Traian Basescu a precizat ca nu a facut nici o solicitare legata de Vila Dante nici in timpul Guvernului Boc si nici in timpul Guvernului Ponta, mentionand ca nici Victor Ponta nu a putut prezenta un document scris in acest sens.

Premierul Victor Ponta a luat, miercuri, mai multi jurnalisti acreditati la Palatul Victoria si a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus ca are date ca acest imobil a fost pregatit, cu reparatii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinta a lui Traian Basescu la finele mandatului.