Andrei Plesu afirma ca nu va merge la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu. "Nu vad niciun motiv sa inlocuiesc un berbec cu doua gaste" este una dintre explicatiile lui Andrei Plesu, data intr-o intalnire online cu cititorii HotNews.ro.

Andrei PlesuFoto: Agerpres

"Nu voi merge la referendum. Niciunul din motivele pentru care nu voi merge nu poate fi definit ca 'boicot'. Nu merg mai intai pentru ca a merge la referendum e un drept nu o obligatie si pot sa-mi exercit drepturile cum cred eu de cuviinta", argumenteaza Andrei Plesu.

El afirma ca procedurile prin care s-a ajuns la referendum i se par "arbitrare" in conditiile in care "suspendarea presedintelui n-a fost solid argumentata si prin urmare nu s-a impus pe agenda mea cetateneasca".

"Un al treilea motiv este ca m-am plictisit sa tot aleg in Romania 'raul cel mai mic'. Refuz sa ma las manevrat de ura si orgolii personale. Nu vad niciun motiv sa inlocuiesc un berbec cu doua gaste. Nu mi se pare ca o asemenea inlocuire e o prioritate a tarii", a mai precizat Andrei Plesu.

In intalnirea online cu cititorii HotNews.ro (replicile le puteti citi aici) Andrei Plesu a mai precizat: "Continui sa cred in votul obligatoriu cand e vorba de alegeri. Dar referendumul e un act de cu totul alt tip. El implica in mai mare masura adeziune intima, convingere personala, optiune drastica. Prin urmare, trebuie sa ingaduie celui care participa la el un coeficient sporit de libertate."