Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, impreuna cu ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, va avea joi o intrevedere cu ambasadorii din tarile UE la Bucuresti si cu cei ai Canadei si SUA pentru a-i informa asupra modului in care se va desfasura referendumul de duminica, informeaza Agerpres.

"Maine (n.r. joi), la ora 10.00, voi avea o intalnire impreuna cu ministrul de Externe cu toti ambasadorii din tarile UE la Bucuresti si cu cei ai Canadei si SUA pentru a-i informa si pe ei exact asupra pasilor pe care i-am facut pana in acest moment si asupra modului in care vom desfasura acest referendum si ii vom invita si pe ei, ca si pe dumneavoastra, sa participe, in masura in care doresc, la oricare dintre etapele de desfasurare a acestui referendum, astfel incat sa asiguram o transparenta totala a acestui proces electoral", a spus Rus, miercuri, la intrunirea Comisiei de Transparenta si Monitorizare infiintata la nivelul MAI.

Totodata, el a mentionat ca pentru 29 iulie a fost organizat un numar de sectii de vot mai mare decat la alegerile locale.

"Avem statiunile balneoclimaterice, am facut sectii suplimentare, astfel incat sa existe posibilitatea ca si cei care se afla in concediu sa poata vota, dat fiind faptul ca la acest referendum, spre deosebire de alegerile locale, fiecare poate sa voteze oriunde se afla si de asemenea am suplimentat si sectiile din exteriorul Romaniei, astfel incat si acolo sa aiba posibilitatea orice cetatean roman sa voteze. Sectiile acestea suplimentare organizate in statiuni in diverse zone turistice vor avea acelasi regim ca si toate celelalte sectii", a afirmat Rus.

Potrivit acestuia, in prezent, toate structurile MAI de la nivel local sunt in cunostinta de cauza privind exigentele ministerului privind referendumul.

"Pentru ziua de duminica punem la dispozitia acestui proces electoral aproximativ 50.000 de oameni de la MAI care vor fi implicati si ei, unii pe partea de organizare, ceilalti pe partea de asigurare a securitatii acestui proces", a adaugat Rus.

Programul de relatii cu publicul al MAI de referendum va fi intre orele 7.00 si 23.00, a anuntat un reprezentant al ministerului.