Politistii din Gorj s-au sesizat din oficiu, marti, si au deschis un dosar penal in care se efectueaza cercetari dupa ce presa a relatat ca unor angajati ai unei unitati minieri li s-ar fi luat cartile de identitate de catre conducere, pentru a nu putea participa la referendum, potrivit IPJ Gorj, relateaza Mediafax.

"La data de 24 iulie a.c., urmare a aspectelor prezentate in mass-media din care rezulta faptul ca angajati ai unei unitati miniere din judetul Gorj nu isi vor putea exercita dreptul de a participa la referendum, intrucat persoane din conducere le-ar fi luat cartile de identitate, ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj s-au sesizat din oficiu si au constituit un dosar penal in care efectueaza cercetari sub aspectul infractiunii de impiedicare prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum, fapta prevazuta si pedepsita de art. 52 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, cu modificarile si completarile ulterioare", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Gorj.

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj s-au deplasat la unitatea miniera, unde au audiat 15 angajati, dintre care trei cu functii de conducere, potrivit sursei citate.

Totodata, la nivelul unitatii miniere a fost dispusa o ancheta interna, rezultatul acesteia urmand a fi pus la dispozitia ofiterilor de caz, in perioada imediat urmatoare, se mai arata in comunicat.

Politistii continua activitatile de cercetare, pentru lamurirea intregii situatii de fapt, iar la finalizarea anchetei vor inainta dosarul penal, cu propuneri legale, Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu, precizeaza reprezentantii IPJ Gorj.