Curtea de Apel Bucuresti a decis, luni, ca fostul sef al ANAF Sorin Blejnar nu poate parasi tara, dupa ce i-a respins plangerea impotriva ordonantei procurorului DNA privind masura preventiva luata in cazul sau, informeaza Agerpres. Decizia este definitiva.

Astfel, instanta a mentinut masura procurorului privind interdictia de a parasi tara dispusa fata de Sorin Blejnar.

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a declarat, luni, ca nu stie nimic despre dosarul in care este cercetat si ca nu are nicio o implicare in acest caz.

"Eu sper ca i-am convins pe judecatori si sper ca voi convinge toata opinia publica din tara asta ca nu cunosc nimic despre acest dosar si ca nu am niciun fel de implicatie", a afirmat Blejnar, la iesirea din sala de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti.

El a explicat ca nu stie nimic despre Codrut Marta si nici de afacerile pe care acesta le derula.

Intrebat de ce a contestat masura impusa de DNA privind interdictia de a parasi tara, Sorin Blejnar a precizat ca nu e vorba de o cerere pentru ceva, ci e vorba de adevar si de o Justitie echitabila.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au judecat luni plangerea formulata de fostul sef al ANAF impotriva ordonantei procurorului DNA privind masura preventiva de obligarea de a nu parasi tara luata in cazul sau.

Discutarea cererii lui Blejnar a avut loc in sedinta nepublica.

In 17 iulie, Sorin Blejnar a fost la DNA unde i s-au adus la cunostinta acuzatiile din dosar si ca s-a dispus fata de el masura obligarii de a nu parasi tara pentru 30 de zile.

La aceeasi data, DNA preciza, intr-un comunicat, ca, in perioada mai 2011-iulie 2012, Sorin Blejnar, fost sef al ANAF, a acordat sprijin unui grup infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

"Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Sorin Blejnar, fost presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat. In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii ca in perioada mai 2011-iulie 2012, invinuitul Blejnar a acordat sprijin grupului infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare", se arata in comunicat.

El este cercetat in dosarul in care sunt anchetati fostul sau sef de cabinet Codrut Marta si fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu, omul de afaceri Radu Nemes si alte persoane, acuzati de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat.