Marti, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi usor pragul critic de 80, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Cerul va avea innorari temporar accentuate, ziua in sud-vest, precum si in zona montana, iar noaptea in jumatatea de vest a tarii. In aceste zone, local se vor semnala averse si descarcari electrice, vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25...30 l/mp. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar manifestari asociate instabilitatii atmosferice vor fi posibile izolat. Vantul va prezenta unele intensificari indeosebi in regiunile sud-estice, iar trecator si in timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 26 de grade in nordul Moldovei si 37 de grade in Campia Romana, iar cele minime vor fi de la 10 grade in depresiuni pana la 26 de grade in Delta Dunarii.

La Bucuresti, vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara dupa-amiaza cand indicele temperatura umezeala va atinge pragul critic de 80, iar temperatura maxima va fi de 35...36 de grade. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vantul va sufla moderat si cu intensificari trecatoare. Temperatura minima va fi de 20...22 de grade.

Miercuri, vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza in sud, local in est si pe arii restranse in centrul tarii, iar disconfortul termic va fi accentuat. Vor fi innorari in regiunile din jumatatea de vest a teritoriului, unde pe arii relativ extinse vor fi averse, descarcari electrice, conditii de grindina si izolat cantitati de apa insemnate. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spatii restranse, cu precadere in jumatatea estica a Transilvaniei, iar noaptea si in nordul Moldovei. Vantul va mai prezenta unele intensificari in centru, sud, sud-est si la munte, dar trecator si in celelalte regiuni, in timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 de grade in nordul Moldovei si in regiunile vestice si 39 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 15 si 25 de grade, mai scazute in depresiuni, spre 10 grade.