Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost adus luni dimineata din locul de detentie la Parchetul General pentru a fi audiat in dosarul "Petromservice", au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Aceleasi surse au precizat ca este posibil in cazul in care acesta nu va avea alte cereri sa i se prezinte si materialul de urmarire penala in dosarul FNI in care saptamana trecuta i s-a adus la cunostinta ca s-a extins ancheta.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au adus la cunostinta, joi, lui Sorin Ovidiu Vintu ca s-a dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de el sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare a banilor in dosarul FNI.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale, s-a stabilit ca, dupa ce in perioada 1999-2000, a realizat mai multe rascumparari de unitati de fond FNI, a utilizat aceste sume la achizitionarea unor bunuri imobile, altele decat cele retinute in starea de fapt din rezolutia de incepere a urmaririi penale.