Autoritatea Electorala Permanenta va relua, la inceputul saptamanii viitoare, procedura de achizitionare de servicii de arhivare electronica a listelor electorale, in vederea depistarii eventualelor voturi multiple, anunta Agerpres.

"Vineri a avut loc sedinta de deschidere a ofertelor pentru procedura de negociere fara publicare a unui anunt de participare referitoare la achizitionarea de servicii de arhivare electronica a listelor electorale utilizate la referendumul national din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Romaniei, precum si alte servicii conexe. Au fost depuse trei oferte de catre urmatorii operatori economici: Siveco SA, Star Storage si Total Soft. In urma deschiderii documentatiei s-a constat faptul ca niciunul dintre ofertanti nu a depus garantia de participare cu perioada de valabilitate solicitata prin documentatia de atribuire", a aratat AEP, intr-un comunicat.

Astfel, incalcandu-se prevederi din Hotararea nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica, comisia a luat hotararea de anulare a procedurii de atribuire, intrucat nici una dintre oferte nu a fost admisibila, mai precizeaza reprezentantii Autoritatii Electorale Permanente.

AEP reaminteste ca, potrivit Hotararii de Guvern nr.682/2012 privind stabilirea masurilor tehnico-organizatorice privind referendumul national din 29 iulie, Autoritatea Electorala Permanenta are obligatia sa verifice listele electorale utilizate in sectiile de votare, in vederea depistarii eventualelor voturi multiple.