VIDEO Universitatea din Bucuresti: Victor Ponta a plagiat

de Raluca Pantazi, Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 20 iulie 2012, 10:27 Actualitate | Esenţial
Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a decis ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat. Potrivit raportului Comisiei de Etica, "elemente de plagiat pot fi identificate in 115 pagini din cele 297 de pagini" ale tezei de doctorat, teza care, potrivit comisiei, "incalca principiile eticii, integritatii si bunei conduite in activitatea de cercetare". Potrivit Legii Educatiei, rectorul universitatii poate propune Ministerului Educatiei anularea diplomei de doctor, daca se dovedeste ca Ponta a plagiat.
 • HotNews.ro a transmis LIVE VIDEO TEXT anuntul Universitatii din Bucuresti


Declaratiile transmise LIVE VIDEO TEXT:Concluziile raportului Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti:

 • Teza de doctorat "Curtea Penala Internationala" sustinuta in 2003 la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti de catre domnul Victor Ponta incalca principiile eticii, integritatii si bunei conduite in activitatea de cercetare.
 • Teza de doctorat a autorului Victor PONTA, "Curtea Penala Internationala" are 432 de pagini numerotate. Textul propriu-zis, fara anexe, fara prefata semnata de profesorul coordonator Adrian Nastase si fara cuprins, are 297 de pagini. Elemente de plagiat pot fi identificate in 115 pagini din cele 297 de pagini.
 • 1. Preluarea copy-paste, fara citare, a unor blocuri masive de text care ajung si la 8-10 pagini ca intindere.
 • La nivelul celor patru lucrari-sursa ale plagiatului au fost identificate aproximativ 68 de blocuri de text care se regasesc in cuprinsul a 115 pagini din cele 303 cat contine teza de doctorat, fara anexe. Plagiatul identificat este concentrat in capitolele I (30 de blocuri de text preluate incorect) si III (37 de blocuri de text preluate incorect).
 • 2. Ignorarea voita a bunelor practici din lucrarile-sursa pentru plagiat. Plagiatul masiv din teza de doctorat a lui Victor Ponta nu poate fi pus pe seama unei culturi specifice de redactare pentru perioada in care a fost elaborat5a teza sau pentru domeniul ei de referinta
 • Argumentul esential in sustinerea acestei formulari este dat de faptul ca lucrarea-sursa pentru plagiat (in special cele semnate de Victor Duculescu - VD, Ion Diaconu - ID si Cretu Vasile - CV), din domeniul dreptului, lucreaza frecvent cu citari complete prin marcare de paragrafe si localizare precisa a textului citat. In fapt, teza de doctorat, evaluata sub aspectul integritatii academice, este construita prin antiteza cu lucrarile model folosite ca sursa pentru plagiere.
 • 3. Eliminarea autorilor sursa-majora de plagiat din corpul lucrarii (VD, ID, CV, DD) prin contrast cu indicarea frecventa, in corpul lucrari, a unor autori precum Pella, Politis, Geamanu etc. care nu sunt sursa directa de plagiat.
 • 4. Degradarea modurilor de citare corecta din lucrarile sursa: - blocuri de text care contineau citate in lucrarile originale sunt prezentate in teza numai prin marcarea cu ghilimele, fara a mai indica sursa. La sursa, in VD, citatul este dat asa cum trebuie, cu ghilimele, autor, an, pagina. In teza de doctorat nu mai raman decat ghilimelele si autorul. Restul specificarilor necesare sunt incorect ignorate.
 • - La pg. 67 din VP apare singura nota de subsol cu o citare corecta, completa, referitoare la un text al prof. Grigore Geamanu din 1968. Rezulta clar ca autorul tezei era constient de modul in care trebuie facute corect citarile. Desi citarea este corecta, textul care o introduce, cu modul de citare cu tot, este plagiat din VD,de la pg. XI. Acesta este unul dintre textele care argumenteaza asupra caracterului intentionat al plagiat.
 • - Citate mari din discursurile unor figuri istorice precum Churchill sau Stalin sunt marcate prin ghilimele, dar lucrarea sau lucrarile din care sunt extrase nu apar in citare. La fel se procedeaza la pag. 16 cu un citat mare din filosoful Joseph de Maistre (marcare prin ghilimele dar nicio sursa specificata, nici la subsol, nici la referinte).
 • - In teza apar noua note de subsol, prima cu numarul 1 (la pg 67) iar a doua cu numarul 15 la pg 79. Cum s-a trecut direct de la 1 direct la 15 nu rezulta. In serie urmeaza notele 6 si 7 (pg 164) si 8 (pg 230), din nou 9 (pg 280) si 10 si 11 la pg 289. De la 6 incolo sunt note explicative si nu bibliografice. 
 • Indiferent de intentia pe care a avut-o autorul tezei de doctorat, procedeele mentionate la 2, 3 si 4 au functia de a estompa legatura dintre textul plagiat si locul acestuia in sursa. Sunt procedee de strergere-estompare a urmei.


Marian Popescu
Foto: Agerpres

Marian Popescu, seful Comisiei de Etice:

 • Este o perioada foarte importanta pentru toata lumea universitara din Romania, espte perioada de examene, admitere. In acelasi timp, UB nu a dorit sa prelungeasca nepermis de mult un raspuns legat de autosesizarea in cazul tezei de doctorat a domnului Ponta
 • Nu am decat sa va comunic lucruri pe care dvs le cunoasteti. De data asta e vorba de a prezenta diversele aspecte pe care autorisesizarea le-a ridicat in aceasta perioada de cand comisia a examinat teza, lucru care s-a intamplat concomitent cu procesul de constituire a comisiei
 • Teza de doctorat incalca princpiile eticii de la activitatea de cercetare
 • Comisia de Etica si UB nu au niciun fel de satisfactie sa nunte ce urmeaza sa anunte
 • Este pentru prima data cand in cazul tezei a trei autori va sunt puse la dispozitie un set atat de amplu de materiale. Comisia nu a facut decat sa examineze forma tezei de doctorat, ea nu s-a pronuntat in legatura cu continutul tezei.  Inseamna sa observi ceea ce este preluat identic dintr-un autor fara sa-l citezi cirespunzator. Recunoasterea plagiatului este data de necitare.
 • Plagiastul este o forma de copiere a formei, ea nu se refera la cotinut. Teza are 297 de pagini din 432, restul fiind anexe. Elemente de plagiat au fost identifacte mai ales in cap I si III.
 • Cu aceasta ocazie Comisia de Etica isi exprima serioase dubii cu privire la teza. CE doreste sa exprime foarte clar urmatorul aspect: traim o perioada complicata, e vorba de o teza de doctorat din 2003 si pare ca nu-i corect sa o evaluezi in 2012. In acelasi timp regulile de buna conduita si normele etice in baza carora CE a evaluat teza existau inainte de 2003, de aproape 230 de ani.
 • In general, acasa esti invatat cum sa te porti. Ti se spune sa nu furi, sa spui buna-ziua. Pentru asta nu iti trebuie norme de legislatie. Dar ele au fost produse de academie cu aporoape 230 de ani in urma.
 • Cat din lucrare este plagiata? Cel putin o treime din teza este plagiata. S-a copiat in succesiune. 15 pagini - este cel mai mare bloc copiat. A fost copiat enorm in anumite situatii. Pasajele sunt copiate in succesiunea lor din autorul din care s-a preluat, nu mai este nicio justificare aici.
 • Avem un caz foarte interesant: traduse din limba engleza pagini intregi. Avem o alta tehnica: mixaj. Sunt copiate bucati si le tesi intre ele conform unui scenariu stabilit inainte. Asta arata intentia de copiere: aici a fost o munca de ansambla paragrafe. Sunt elemente de judecata care apartin autorilor copiati si care au fost coipiate ca atare de dl. Ponta in teza sa.
 • Oare in 2003 normele de redactare nu erau aceleasi? Normele de a cita corect, de a pune ghilimele, note de subsol - Nu exista o teza de dr serioasa care sa aibna bibliografie selectiva la final. Nu se permite asa ceva. Nu este posobil sa ai o teza de doctorat cu 40 de note la final.
 • Am dorit sa dam un semnal foarte comunitatii academice ca totusi ar trebui sa ne gandim la lucrurile simple, care tin de moral
 • Dl Victor Ponta a obntinut un titlu pe care il au 10.000 de oameni. Am considerat, uitandu-ma zilele trecuta la oamenii simpli sau oamenii cu masini luxoase-  vin cu speranta data de parcurgerea unui drum dat de studii, certificarea unein competente la capatul carora o viata mai buna ar putea fi oferita pe piata muncii. Atunci cand acesti oameni observa ce se intampla cu situatia porodusa de teza de dr a dlui Ponta, ei au mari semne de intrebare legate de validitatea diplomelor de doctorat.
 • Comisia nu a facut decat sa certifice incalcarea normelor de integritate academica. UB a anuntat in primul ei comunicat faptul ca va apela la experti
 • Lucrul acesta se intampla; in acelasi timp CE nu e tinuta sa produca pctul aceasta de vedere impreuna cu pctul de vedere al expertilor. CE s-a ocupat de forma, ori expertii se uita la continut. Ei sunt in proces, sunt proceduri care trebuie urmate pentru a obtine pctul lor de vedere. Cele doua lucruri nu sunt legate unul de altul, de aceea CE a putut sa isi exprime astazi punctul de vedere. Expertii ar trebui sa decida daca in ce priveste continutul s-a produs vreo preluare ilicita.
 • Sunt cateva proceduri de urmat, sedinta consiliului de administratie, senatul si abia apoi se va lua o decizie in privinta trimiterii propunerii catre MECTS de a retrage titlul.
 • Noi nu facem decat sa aparam valorile morale ale acestei universitati. Este pentru prima data cand UB este pusa in fata unei situatii de asemenea magnitutidine, augmentata si de conceptul frenetic politic.
 • Sunt nivele de competente: CNE are atribuite o serie de competente, unele clamate priveau calitatea de demnitar a domnului Ponta. Pe noi nu ne-a interesat, ne-a interesat doar calitatea de doctorand din 2003 a dlui Victor Ponta.
 • Deci contradictia cu Consiliul National de Etica nu exista, pentru ca ea analizeaza din perspectiva propriului regulament sesizarile de plagiat, in timp ce CE analizeaza incalcarea normelor de etica si a integritatii academice.
 • Eu nu pot sa va arat un carnet de partid pentru ca nu il am si e in afara discutiilor. (reactie la faptul ca Ponta a declarat ca decizia apartine unei comisii politice)
 • Sunt norme elementare, folosirea ghilimelelor e straveche, iar cand trebuie sa-i demonstrezi cuiva care e cu mana in buzunarul tau ca fura - e bizar. Cum sa demonstrezi cand faptul e evident.
 • Desi pe internet o buna parte din aceasta documentatie era accesibila, toate incercarile de a lua decizii ale unor foruri nu se refereau niciodata la text. Nimeni nu s-a uitat la text. Era ca in povestea cu imparatul gol. Noi il vedem ca e gol, dar facem discutii colaterale referitoare la alte chestiuni.
 • In primul rand e presiunea arteriala. Presiunile sunt de diverse feluri: unii pot veni de la propria facultate sau pe alte cai. La ora aceasta nu pot sa spun cu fermitate ca cineva a fost determinat sa faca un anumit lcuru. Pot spune insa ca au existat ingrijorari, unele remarcabile privind calitatea de membru in aceasta comisie.
 • Hotararea de plagiat a fost luata in unanimitatea cvorumului. Au fost 7 membri in Comisia de Etica.
 • Sistemul universitar din Romania are autonomie. In mod normal, o universitate este datoare sa isi asigure normele si printr-o comisie de etica, dar nu numai, care sa o faca sa isi poata apara propriile valori. Cazul de fata este neplacut. Eu sper ca dl Victor Ponta sa poata repara ce se poate repara, exista exemple, eu il cred capabil - dar o teza de doctorat si normele sunt vechi. Se pot face sesizari, numai ca la fel ca in juridic sunt diverse niveluri de competenta.
 • Facultatile sunt datoare in primul rand sa rezolve chestiunile care tin de etica si abia apoi, daca nu se rezolva, sa ajunga la UB.
 • Eu nu stiu si nu mi-as dori sa fiu in situatia domniei sale, dar sunt exemple. Sunt oameni care s-au apucat sa isi faca din nou doctoratul. Chestiunea asta tine de onoare, de integritate.
 • Sunt convinsa ca dl Victor Pinta va trage singur concluziile care se impun in astfel de situatii. 
 • Eu ma astept sa nu mai avem astfel de situatii, dl Ponta e liber sa faca ce doreste, dar sunt convins ca va trage anumite concluzii.

Mircea Dumitru
Foto: Agerpres

Rectorul Universitatii, Mircea Dumitru:

 • Singurele valori care au animat UB in acest demers sunt valorile afirmarii universitare, a apararii prestiuglui acestei universitati
 • Vreau sa fac un apel la responsabilitate si decenta la toti actorii vietii publice de a nu utiliza acest punct de vedere partizan in luptele politice
 • Tema principala este prezentarea punctului de vedere al comisiei de etica a UB privitoare la autosesizarea in cazul tezei de doctorat sustinuta de Victor Ponta.
 • Saptamana viitoare vom avea o sedinta a consiliului de administratie si o sedinta extraordinara a senatului. Voi aduce la cunostinta colegilor mei toate aceste elemente de analiza. In urma consulatarii pe care o vom avea vom lua o decizie care va fi in acord cu actuala legislatie.
 • Este adevarat ca rectorul UB semneaza diploma, dar diploma este emisa numai dupa ce exista un ordin de ministru. Prin urmare rectorul nu poate sa retraga o diploma, decat daca se intrunesc si celelalte elemente. Pe scurt, numai dupa ce MECTS da aviz.
 • Intrebarile sunt de natura juridica acum, noi am facut o expoertiza etica. Este ca in situatia in care unui spital i se aduc acuzatii de malpraxis, s-a ajuns intr-o situatie de criza. Ce se va intampla mai departe e o solutie care se va lua in limitele legislatiei din Romania.
 • Pentru ca UB sa emita o diploma de doctorat e nevoie de un ordin de ministru. Pentru a putea retrage diploma, e nevoie de retragerea acelui ordin de ministru. Pe acel ordin de ministru sunt mai multe nume de persoane care si-au luat titlul de doctor.
 • Daca retragi ordinul retragi si titlul de doctor al unor persoane care nu au nicio problema. E nevoie de interventia ministrului.
 • Nu este raspunderea noastra sa justificam analiza ceilelalte comisii. Ceea ce v-a prezentat Popescu este un gen de analiza care se numeste demonstratie de existenta.
 • V-a aratat ca exista pasaje similare pana la identitate cu alte pasaje din alte carti. Prin urmare ar fi sarcina celeilalte comisii sa explice. Nu este obligatia noastra sa justificam de ce a aparut aceasta contradictie si nici obligatia noastra sa o justificam.
 • Pentru ca UB sa emita o diploma de deoctorat e nevoie de un ordin de ministru. Pentru a putea retrage diploma, e nevoie de retragerea acelui ordin de ministru. Pe acel ordin de ministru sunt mai multe nume de persoane care si-au luat titlul de doctor.
 • Daca retragi ordinulm retragi si titlul de dr al unor persoane care nu au nicio problema. E nevoie de interventia ministrului.

Flavius Baias
Foto: Agerpres

Decanul Facultatii de Drept, Flavius Baias:

 • Participt la aceaata conferinta in calitatea de decan, desi in iurma cu 2 saptamani mi-am dat demisia. Potrivit regulilor, pana la organizarea concursului pentru un nou decan sunt inca in aceasta functie.
 • Facultatea de Drept a UB intr-un mod care poate fi discutat sau nu a decis in consiliul sau din 27 iunie ca facultatea de drept nu dispune de cadrul legal pentru analizarea acestui chestiuni. Am fost in total dezacord cu decizia consiliului si am considerat ca data fiind majoritatea se impune sa imi dau demisia. Am facut-o pentru ca eu cred in integritate, onoarea academica si prestigiul universitatii
 • Consiliul Facultatii de Drept a hotarat sa nu participe, drept urmare ce spun eu reflecta punctul meu de vedere personal si nu angajeaza Facultatea de Drept
 • Nimeni nu se bucura, eu sunt primul care nu se bucura de ce se intampla acum. Sper ca e o chestiune singulara, Facultatea de Drept e cea mai prestigioasa Facultate de Drept din tara.
 • Timpul foarte scurt nu a permis elaborarea de catre expeti a unui punct de vedere. Acesti experti sunt contactati si tinem legatura cu ei. Ce vor putea sa aduca in plus, in afara de sublinierea aceea ce s-a aratat deja, vor fi chestiuni pe fondul tehnic.
 • Mi se pare ca aceasta comisie de etica a facut o analiza foarte pertinenta, identificarea pasajelor identice sunt in afara de orice discutie
 • In data de 12 iulie s-a defasurat un nou consiliu al Fac. de Drept in care s-a hotarat ca exderti ai facultatii sau din strainatate, in nume individual, si fara sa angajeze facultatea, se pot angaja in activitatea solicitata de UB
 • Au fost doar 5 membri in comisia de doctorat din 2003. Eu nu pot sa explic ce s-a intamplat atunci. Pot sa va spun ca din puncntul meu de vedere responsabilitatea pentru respecatrea regulilor de elaborare a unei teze de doctorat apartine autorului. 
 • Daca ar fi sa facem o ierarhie a responsabilitatilor: urmeaza indrumatorul de doctorat si apoi membrii comisiei de doctorat. De ce au considerat dansii atunci ca teza indeplineste toate conditiile pentru a fi calificata "Summa cum Laudae" ar trebui sa ii intrebati pe dansii. 
 • Aici s-a facut o demonstratie: nu cunosc daca acelasi tip de abordare a fost avut in vedere in cadrul comisiei din 2003.
 • E un eveniment regretabil pe care trebuie sa-l gestionam. Am spus si in consiliul facultatii ca nu mi se pare important sa vedem cine este responsabil. Mi se pare important sa constatam ce s-a intamplat si sa luam masuri, cel putin la nivelul facultatii de Drept si a UB, ca asemenea lucruri sa nu se peteaca in viitor.
 • Pornind de la ce s-a intamplat, in scoala doctorala a Facultatii de Drept se discuta redactarea unei metodologii foarte stricte privind normele de redactare a unei teze de coctorat.
 • Sunt profesorii mei, unii dintre ei, pe care ii respect si chiar daca s-ar dovedi ca in acel moment au luat o decizie care s-a dovedit peste ani gresita, respectul meu pentru ei ma impiedica sa fac alte afirmatii.
 • La nivelul UB va fi o discutie in Consiliul de Administratie si in Senat. In ceeea ce priveste Facultatea de Drept, s-a hotarat si nu cred ca va fi reluata discutia. Nu cred ca trebuie cautati responsabili.
 • Eu nu vad cum s-ar putea desfiinta scoala doctorala a Facultatii de Drept, este cea mai prestigioasa. Sanatatea facultatii o dovedeste acum universitatea, din pacate nu facultatea.

***

Universitatea din Bucuresti s-a autosesizat in cazul Victor Ponta pe 22 iunie si a solicitat intrunirea de urgenta a Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti. La inceputul saptamanii - dupa ce Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei a anuntat ca este "singura structura institutionala exclusiv competenta" pe cazul Ponta si dupa ce Ecaterina Andronescu a declarat ca daca se stabileste ca Victor Ponta a plagiat se poate merge pana la desfiintarea scolii de doctorat - Universitatea din Bucuresti a anuntat oficial ca nu renunta la analizarea tezei de doctorat a prim-ministrului.

"Fundamentul auto-sesizarii il constituie prevederea din Carta Universitatii din Bucuresti, art. 84, alin. (5), "Comisia de Etica are urmatoarele atributii : (...) b) analizeaza si solutioneaza abaterile de la etica universitara, pe baza sesizarilor sau prin autosesizare, conform Codului de etica si deontologie universitara." De asemenea, tot in Carta Universitatii din Bucuresti, la art. 5, alin. (2) se precizeaza faptul ca "(2) Raman membri ai comunitatii universitare cadrele didactice si cercetatorii pensionati din Universitate, precum si absolventii acesteia (alumni), fara a detine prerogative decizionale sau drepturi elective." Astfel, este un fapt imbucurator ca cele doua foruri se ocupa acum de acest caz", a anuntat luni, 16 iulie, Universitatea din Bucuresti.

In paralel cu membrii Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, teza de doctorat a dr. Victor Ponta a fost analizata si de un numar de experti in drept, potrivit UB.

Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti este formata din: Ovidiu Bozgan (Facultatea de Istorie), Viorel Ciobanu (Facultatea de Drept), Georgeta Ghebrea (Facultatea de Stiinte Politice), Adrian Paul Iliescu (Facultatea de Filosofie), Ionel Lazanu (Facultatea de Fizica), Cristian Marunteanu (Facultatea de Geologie si Geofizica), Marian Popescu (Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii), Vasile Preda (Facultatea de Matematica si Informatica), Tudor Rosu (Facultatea de Chimie), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala), Anca Sarbu (Facultatea de Biologie), Sterea Tache (Facultatea de Teologie Ortodoxa), Liliana Zaharia (Facultatea de Geografie).

Ce declara Victor Ponta pe 22 iunie despre analiza realizata de Universitatea Bucuresti: E foarte bine. Am constatat ca nimeni nu depusese nicio sesizare, se dorea sa ramana la nivel mediatic 

Victor Ponta
Foto: Consiliul European

Dupa ce Universitatea Bucuresti a anuntat ca va verifica acuzatia de plagiat, pe 22 iunie, premierul Victor Ponta a declarat: "E foarte bine, pentru ca eu ieri (21 iunie - n.red.) am constatat ca nimeni nu depusese nicio sesizare la Comisa de Etica. Totul se dorea sa ramana la nivel mediatic. Eu personal am depus ieri la Ministerul Educatiei, conform legii, solicitatea mea de a fi verificata teza acuzata. Ma voi prezenta si la Facultatea de Drept, si la Comisia de Etica si la orice institutie legal abilitata, pentru a-mi sustine punctul de vedere."

"Pe de alta parte, va spun cinstit ceea ce cred. Tot acest scandal a fost declansat de presedintele Basescu din cauza dorintei mele de a participa la Consiliul European", a mai afirmat premierul adaugand "probabil ca dupa 28 (28 iunie, data desfasurarii Consiliului European - n.red.) nu va mai exista aceeasi presiune din partea presedintelui".


Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei: Victor Ponta NU a plagiat

Consiliul National de Etica - a carui componenta a fost schimbata din temelii de fostul ministru Liviu Pop chiar inainte de a se pronunta in cazul Ioan Mang -  a anuntat joi seara oficial decizia in cazul acuzatiilor de plagiat aduse prim-ministrului Victor Ponta. Consiliul National de Etica "apreciaza ca titlul de doctor in Stiinte Juridice, domeniul Drept, a fost obtinut de domnul Victor Ponta in concordanta cu legislatia in vigoare in anul 2003 si calificarea de plagiat in cadrul tezei de doctorat cu titlul 'Curtea Penala Internationala' nu se poate sustine", se arata in raportul final oficial al Consiliului aflat in subordinea Ministerului Educatiei.

29 iunie - Consiliul National de Atestare a Diplomelor: Victor Ponta a plagiat. Este plagiatul de tip copy-paste

Amintim ca aceasta decizie este contrara celei anuntate pe 29 iunie de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Consiliul general al CNATDCU este abilitat sa analizeze calitatea tezelor de doctorat si sa propuna ministrului educatiei retragerea titlului de doctor pentru nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, adica inclusiv pentru plagiat.

"85 de pagini din cele 307 cat cuprinde partea propriu-zisa a tezei de doctorat, fara anexe, reprezinta copieri fara indicarea sursei", a anuntat in cadrul unei conferinte de presa Marius Andruh, presedintele Consiliului General al CNATDCU, referitor la teza de doctorat a premierului Victor Ponta. Este "plagiatul de tip Copy-Paste", a precizat acesta. CNATDCU a propus la finalul sedintei din 29 iunie retragerea titlului de doctor prim-ministrului Victor Ponta, propunere care a fost inaintata Ministerului Educatiei.

Liviu Pop, ministrul Educatiei de la acea vreme, a dat insa un ordin prin care a reorganizat intregul CNATDCU. Ordinul a fost dat cu o seara inainte de sedinta Consiliului si a fost publicat in Monitorul Oficial chiar a doua zi, in timp ce membrii CNATDCU se aflau in sedinta in care discutau teza de doctorat a lui Victor Ponta - acuzat de plagiat.

Pe scurt, despre comisiile care analizeaza teza de doctorat a premierului Victor Ponta:

 • In prezent, lupta pentru verdictul final se da intre doua comisii care au analizat teza de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta - acuzat de plagiat
 • Cele doua comisii sunt: Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti si Consiliul National de Etica din cadrul Ministerului Educatiei


 • Despre Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti: Astazi va da decizia finala
 • La cinci zile dupa ce revista Nature si ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung au scris ca premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat, pe 22 iunie, Universitatea din Bucuresti a anuntat ca va analiza in cadrul Comisiei de Etica aceasta teza de doctorat
 • Facultatea de Drept a decis in sedinta consiliului ca nu va participa la aceasta analiza, dupa care decanul facultatii, Flavius Baias - care a votat pentru verificarea acuzatiilor de plagiat - a demisionat din functia de decan
 • Universitatea din Bucuresti a anuntat ca va continua analiza, si fara ajutorul Facultatii de Drept 
 • Pe 11 iulie, Universitatea din Bucuresti (UB) a anuntat ca "urmeaza ca, in cel mai scurt timp posibil, (...) Comisia de Etica sa formuleze o hotarare"


Potrivit CV-ului oficial de pe site-ul Guvernului, Victor Ponta a lucrat din 1996 pana in 2010 la Universitatea Romano-Americana Bucuresti, unde a fost pe rand Asistent Universitar in cadrul Departamentului de Drept Penal, Lector Universitar Doctor si Conferentiar Universitar Doctor.

In luna mai, Victor Ponta a precizat pentru HotNews.ro ca si-a inceput activitatea academica "la Universitatea Romano-Americana in 1996, unde sunt si in prezent cu postul (suspendat)".

Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

47527 vizualizari

 • +185 (191 voturi)    
  Ponta Nstase Crin tradatori de tara (Vineri, 20 iulie 2012, 10:30)

  MirceaIo [utilizator]

  Sunt sigur ca dreptatea NU este departe. In regimul Adrian Nastase s-au dat cele mai mari lovituri impotriva poporului roman. Victor Ponta RISCA enorm daca protejeza mafiotii. Curand o sa fi arestat pentru INALTA TRADARE. Eu ca cetatean roman ma simt tradat prin deciziile dictatoriale pe care le-a semnat. Si-ai facut consiliu care sa spuna ca nu a PLAGIAT. RUSINE …TRDARE!!!!
  Adrian Nastase Nu a incercat sa se sinucida, el a inscenat asta pentru a scapa de puscarie. Caracterul duplicitar a lui Victor Ponta s-a vazut cand a mers la spital la Floreasca si a declarat: “acum sunteti multumit d-le Basescu?” s-a vazut clar ca e implicat alaturi de Ioan Rus in acest caz. Sunt INGROZIT ca revine iar regimul Nastase la putere!!!!!!!
  Cum poate cineva sa minta “pe fata” si cu zambetul de M Mouse sa te oblige sa il crezi!? Vreau sa se termine cu mizeriile gen. Ponta, Crin!!!!!!
  • +129 (131 voturi)    
   .... (Vineri, 20 iulie 2012, 10:41)

   bobobobo [utilizator] i-a raspuns lui MirceaIo

   Plagiatorul- Ponta= Ceausescu. Usl= PCR. Chiar vreti asta oameni buni??? Sa retraim niste momente in care eram batjocoriti zi de zi?? Ati pus botul la promisiunile usliste si acuma va cam pare rau cand vedeti abuzurile facute de Guvernul Ponta. Deschideti ochii macar acum in al 12 lea ceas si nu mai acceptati abuzurile usliste. Sustineti Democratia, Sunteti presedintele
   • +118 (120 voturi)    
    Nici nu mai conteaza c-a plagiat - ci cat A MINTIT (Vineri, 20 iulie 2012, 11:30)

    CAT A MINTIT PANA ACUM ...???! [anonim] i-a raspuns lui bobobobo

    in legatura cu plagiatul


    Daca pt. un lucru atat de mic a putut sa minta atat de mult, CAT A MINTIT PANA ACUM ...???!
    • +67 (67 voturi)    
     te contrazic (Vineri, 20 iulie 2012, 12:05)

     Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui CAT A MINTIT PANA ACUM ...???!

     plagiatul nu este un lucru mic.

     Posibil ca politician sa fii de succes sau nu dar de obicei mai ai ca rezerva meseria de baza, iar in cazul lui Ponta chestia asta tocmai o sa dispara luand toate titlurile obtinute si in plus il si manjeste pe viata si nu o sa-l mai angajeze nimeni in domeniu.

     Ponta nu mai are nimic la ce sa se intoarca si drept urmare inseamna ca va face orice ca sa ramana in politica.
     • +55 (55 voturi)    
      Plagiat versus Destabilizarea tarii pe Criza Ec. (Vineri, 20 iulie 2012, 12:32)

      tarile mici cad primele [anonim] i-a raspuns lui Lucian*

      Compar plagiatul cu destabilizarea tarii in moment de criza economica GLOBALA, exact ca pe vremea lui Hitler, la inceperea Razboiului Mondial, cand primele tari destabilizare au fost tocmai tarile mici care se tzineau mai greu pe picioare
      • -49 (53 voturi)    
       la referendum vedem care a plagiat! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:58)

       busola [utilizator] i-a raspuns lui tarile mici cad primele

       cum se face ca probasistii spun ca a plagiat iar antibasistii spun ca nu a plagiat? SPUNE-MI CU CINE TII CA SA-TI SPUN DACA AI PLAGIAT...
       • +54 (54 voturi)    
        Este foarte simplu .... (Vineri, 20 iulie 2012, 13:06)

        Nicu [anonim] i-a raspuns lui busola

        Antibasistii sunt telespectatorii Antenei 3, a caror logica a fost distrusa in totalitate. Sper, nu iremediabil. O sansa mai au si ei daca fac un lucru minor. Schimba postul.
        • -44 (44 voturi)    
         eu sunt antibasist.. (Vineri, 20 iulie 2012, 13:14)

         busola [utilizator] i-a raspuns lui Nicu

         ...si ma uit mai mult la B1 decat la A3! Toti antibasistii rationali privesc si la unii si la altii, concluzia e aceeasi: AMR 9!
         • +45 (45 voturi)    
          :) la referendum o sa vedem CAT V-AU MINTIT :)) (Vineri, 20 iulie 2012, 13:28)

          kairos [anonim] i-a raspuns lui busola

          Tovarasu Ponta a zis ca "toti" romanii nu-l mai vor pe basescu

          Ei, acu o sa vedem cat a mintit si cu asta
          • +18 (18 voturi)    
           busola este un posta picat la BAC (Vineri, 20 iulie 2012, 14:39)

           Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui kairos

           busola este un posta picat la BAC
           • +15 (15 voturi)    
            hm (Vineri, 20 iulie 2012, 16:28)

            hot news [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

            Nu-i mai spune astuia ca este picat la BAC pentru ca,la cat este de "vai mama lui',merge in Herastrau si fura bacul de acolo,sa aiba si el un bac!
            • +19 (19 voturi)    
             Ponta nu a plagiat!!! (Vineri, 20 iulie 2012, 17:51)

             Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui hot news

             Hai sa spunem adevarul gol-golut! PONTA NU A PLAGIAT!!!
             Ca sa plagiezi, trebuie sa incerci macar sa-ti faci lucrarea de unul singur. Mai mult ca sigur ca Ponta, pe atunci in guvernul Nastase pe post de sef al corpului de control al premierului, nu avea timp pentru maruntisuri gen doctorate...asa ca a platit o sluga care i-a facut treaba in proportie de cel putin 90%, probabil chiar unul dintre autorii lucrarilor din care s-a copiat la greu...
             In consecinta, cel care i-a facut lucrarea a facut un plagiat ordinar... iar PONTA E UN IMPOSTOR de cea mai joasa speta, atribuindu-si ceva de care nu avea habar decat in foarte mica masura...sau deloc!
             Punct!
             • +9 (9 voturi)    
              hm (Vineri, 20 iulie 2012, 19:33)

              hot news [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

              Cu atat mai mult este un bandit cu cat nici macar nu a citit-o dupa ce ia scris altcineva hotia. Rationamentul tau este corect cu adaugirea ca,pe langa ca este impostor,este si plagiator macar pentru faptul ca a acceptat propritatea hotiei!
              • +6 (6 voturi)    
               la obiect (Vineri, 20 iulie 2012, 21:50)

               ngabi_1999 [utilizator] i-a raspuns lui hot news

               intrebare de om ne-doctor (Vineri, 20 iulie 2012, 20:55)

               Alex [anonim]
               Am si eu o intrebare, incercand sa ma prind cum sta apa la inundatii:

               Aici http://drept.unibuc.ro/dyn_doc/admitere/scoala-doctorala/acte-inscriere-admitere-doctorat-2011.pdf apar actele necesare pt. doctorat, da?

               Unul din actele necesare este diploma de master. Dat fiind faptul ca singurul master s-a evaporat din CV-ul d-lui Ponta, cum poate fi valid titlul de doctor, obtinut sau nu prin copiere?
               • -2 (2 voturi)    
                igas? (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 11:33)

                Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui ngabi_1999

                cand a fost ministru de interne unul care si-a luat bac-ul la 24 de ani si apoi a facut 3 facultati simultan nu mai erati asa indignati.
                dupa igas la interne putem avea un premier care a copiat cateva pagini
               • 0 (0 voturi)    
                ok (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 15:31)

                anonim [anonim] i-a raspuns lui ngabi_1999

                pe vremuri puteai sa te inscrii chiar dacas nu ai master
         • +10 (10 voturi)    
          Şi ce e dreptul tău... (Vineri, 20 iulie 2012, 15:02)

          gabbi [utilizator] i-a raspuns lui busola

          Eu vi-l respect dacă şi Dvs. mi-l respectaţi pe al meu, şi dacă împreună respectăm regulile democraţiei şi legile în vigoare.
          Asta este cel mai important
         • -6 (6 voturi)    
          Mai frate tu esti dus! (Vineri, 20 iulie 2012, 17:02)

          Vreau_in_europa [utilizator] i-a raspuns lui busola

          Ce oi fi patit tu nu stiu? Ti-o fi taiat pensia. Te-o fi dat afara de la bugetari. Ti-au luat acul de la "nikname". In orice caz tu pari unul care a avut de pierdut unele lucruri obtinute de o maniera cel putin dubioasa dubioasa .
          Spre informarea ta in ultima vreme B1 calca pe urmele A3 si Irealitatea. Incet dar sigur. O fi din cauza de schimbari prin actionariat, ma intreb!?!
          • +15 (15 voturi)    
           Greşeşti în privinţa (Vineri, 20 iulie 2012, 17:29)

           Optimista [utilizator] i-a raspuns lui Vreau_in_europa

           postului TV B1. Te rog dacă vezi acest mesaj dă-mi argumentele tate pentru această susţinere. Am să-ţi spun cinstit că fac parte dintre cei care nu se uită niciodată la antene iar la cele două irealităţi am făcut-o numai în mod cu totul şi cu totul excepţional. Postul meu de bază de la care mă informez este B1. Nu mi s-a părut că au derapaje de obiectivitate. Mai adaug să nu fie nici-un echivoc că sunt fără rezerve de partea Preşedintelui României ales - Traian Băsescu- că sunt pro europeană şi , în general , pro occidentală. Aştept cu interes schimbul de opinii cu tine. Sper să fie civilizat că de aia am şi antamat acest sperat dialog. Cu respect,
        • +15 (15 voturi)    
         Sau mai bine le şterg din grilă.... (Vineri, 20 iulie 2012, 14:59)

         gabbi [utilizator] i-a raspuns lui Nicu

         Este atât de simplu... 3 apăsări pe butoanele telecomenzii şi Antenuţele dispar....
         Felicitării clienţilor DIGI-RDS, care au scăpat definitiv de ele!
       • +33 (33 voturi)    
        Veste proasta (Vineri, 20 iulie 2012, 13:16)

        maolina [utilizator] i-a raspuns lui busola

        Si antibasistii spun ca a plagiat, dar unii nu s-au hotarat inca daca vin sau nu la referendum
       • +27 (27 voturi)    
        esti idiot! (Vineri, 20 iulie 2012, 13:20)

        MirceaIo [utilizator] i-a raspuns lui busola

        Compari textul si vezi exact. esi varza mai baiatule, pe vremea lui Nastase nici masina nu aveai ai cam uitat. Minciuna o vede si un idiot se pare ca tu esti sub nivelul asta.
       • +27 (27 voturi)    
        ce are tanda cu manda? (Vineri, 20 iulie 2012, 13:21)

        Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui busola

        La referendumul doar alegi daca esti de acord sau nu cu schimbarea presedintelui.
        In mod normal ar trebui tinut cont de motivele suspendarii si nu de afinitatile tale.

        Ce are referendumul cu plagiatul?

        Sunt doua chestii complet diferite.

        Las-o mai moale cu cine tii si cu cine votezi pentru ca nu are nimic de a face cu ce este aici.

        Ia intai o diploma pe corect si pe urma discutam.
        Daca ai deja diploma, gandeste-te ce ai facut pentru ea si pe urma vezi daca ti se pare corect sa plagiezi sau nu.
       • +31 (31 voturi)    
        @busola (Vineri, 20 iulie 2012, 13:28)

        alba_ca_zapada [utilizator] i-a raspuns lui busola

        draga busola, bine te-am regasit.
        Deci, o teza de doctorat se scrie de obicei in citeva luni bune, daca nu chiar ani buni (mai ales in drept).
        Plagiat inseamna furt intelectual. Plagiat inseamna, pe tot acest mapamond in lung si in lat, daca intr-o teza de doctorat ai folosit pasaje, pagini, citate si la acestea nu ai folosit ghilimelele si nu ai specificat in josul paginii din ce opere, carti etc. ai dat acel respectiv citat. Eu asa stiu ca se defineste un plagiat. Poate nu mai sint conform ultimelor modificari internationale in ceea ce priveste acest lucru, ma poti oricind corecta, invat in fiecare zi ceva nou cu mare placere. Niciodata nu te opresti din invatat, atita timp cit traiesti si vrei sa inveti ceva.
        In alta ordine de idei: ptr un doctorat ai nevoie de un masterat. Daca cel din Catania a cazut, cursul de vara de la Oxford nu se pune, atunci pe baza caror masterate a fost efectuat doctoratul? Busola, toata lumea greseste, este normal. Dar sa iti falsifici CV-ul aparut pina si in Who is Who (adica editie elvetiana) spunind ca ai masterat si de fapt nu ai.... la o institutie de talie internationala iti cam primesti foaia de demitere dupa citeva secunde. Deci hai sa lasam putin cine tine cu cine si sa dezbatem putin problema plagiatului si a masteratelor si Cv-ului fals. Indiferent de culoare politica, etnie si religie. Crezi ca poti?
        • -23 (25 voturi)    
         judecata 'incinsilor' (Vineri, 20 iulie 2012, 13:54)

         busola [utilizator] i-a raspuns lui alba_ca_zapada

         confunzi forma cu fondul, propozitia cu fraza, pagina cu capitolul, contextul cu informatia, formalul cu informalul, caligrafia cu continutul. Ambele teze se sustin cu argumente, la fel ca si in cazul Kovesi, procurorul general. A plagiat la un nivel, nu a plagiat la celalat nivel.
         • +18 (18 voturi)    
          Draga busola (Vineri, 20 iulie 2012, 14:18)

          Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui busola

          Iarta-ma ca intreb, dar
          tu pe ce te bazezi? (aceasta a fost un citat)
          Pe langa confuziile sugerate mai sus si care nu prea sunt sustinute de argumente, trebuie sa fim atenti sa nu confundam Nordul cu Estul.
          Cazul Kovesi este diferit, probabil ca va veni si randul lui. Astazi ordinea de zi e diferita la fel cum va fi si la referendum. Deocamdata, Universitatea da un semnal ca, indiferent de ce trece prin stomac sau pe fluturasul de plata, astazi inca dreptul la opinie, mai ales al specialistilor, exista.
          Interesant cate demisii si demiteri au fost cauzate de acest caz, numai cea care se impunea este refuzata, desi promisa.
          • -12 (14 voturi)    
           cunoasteti legea? (Vineri, 20 iulie 2012, 14:46)

           busola [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

           Stiati ca unica abilitata sa se pronunte asupra acuzelor de plagiat formulate impotriva prim-ministrului Ponta cu privire la lucrarea sa de doctorat este Consiliul National de Etica? Acesta s-a pronuntat deja declarand ca Ponta nu a plagiat!

           Intrebandu-va echivoc precum Moromete dati dovata ca sunteti informata la nivel rural.

           Fiind plecata de 20 ani din Romania presupun ca habar n-aveti ca guvernul PDL a fost dat in judecata pentru acuzatia de plagiat in Noul Cod civil??? Adica guvernul PDL gireaza plagiatul in texte fundamentale de lege!
           • +2 (4 voturi)    
            Sa se pronunte? Poate... (Vineri, 20 iulie 2012, 15:22)

            Liviu [anonim] i-a raspuns lui busola

            Sa se pronunte? Poate, dar pana si acea comisie a fost schimbata in pripa. Dar asta are mai putina importanta atat timp cat oricine care stie sa citeasca poate vedea plagiatul DOAR citind lucrarile, nu trebuie sa-i adevereasca nimeni asta. Si poti prezenta un document, ceva care sa sustina faptul ca "guvernul PDL a fost dat in judecata pentru acuzatia de plagiat in Noul Cod civil"? Asta ca sa nu mai spun ca nu imi dau seama cum poate fi plagiat un cod civil... Daca are prevederi identice cu altele, inseamna doar ca urmaresc acelasi lucru...
            • -2 (4 voturi)    
             poate va mai limpeziti... (Vineri, 20 iulie 2012, 18:43)

             busola [utilizator] i-a raspuns lui Liviu

             http://www.dw.de/dw/article/0,,15255883,00.html

             http://www.juridice.ro/156954/noul-cod-civil-acuzatie-de-plagiat-guvernul-este-dat-in-judecata.html
             • +4 (4 voturi)    
              Dragut, dar irelevant! (Vineri, 20 iulie 2012, 19:48)

              Liviu [anonim] i-a raspuns lui busola

              Ce plagiat e asta, ca nu e aici vorba de o opera literara, lucrare stiintifica, etc.?? E doar o expunere de motive, cum singur recunoaste "
              redactorii Expunerii de Motive la Noul Cod civil au reprodus mai multe parti din opera, anterioara si originala a acestuia – Cuvantul inainte la Codul civil adnotat", la o lege. Si nu cred nici ca i s-a dat dreptate, evident.
           • +7 (7 voturi)    
            legea nu se aplica la plagiat (Vineri, 20 iulie 2012, 16:01)

            hash [anonim] i-a raspuns lui busola

            plagiatul se dovedeste cu argumente, printr-o constructie logica. NU legea se pronunta.

            daca cineva dovedeste, printr-o judecata logica, corecta, plagiatul, este de datoria celui care a plagiat sa demonteze acel rationament.

            daca nu poate, inseamna ca, pornind de la ipoteze valide, folosind acea demonstratie logica, se ajunge la o concluzie adevarata.

            numai lasii se ascund in spatele paravanelor si refuza confruntarea de idei.

            eu am sa propun o lege care sa declare noaptea zi si ziua noapte, sa vedem daca se va adopta :P legea absurdului :D
            • -3 (3 voturi)    
             nu mai bateti campii in premise! (Vineri, 20 iulie 2012, 19:05)

             busola [utilizator] i-a raspuns lui hash

             Unde am sustinut eu ca legea se pronunta in cazul Ponta???

             Eu am sustinut doar cine este acel 'cineva' ABILITAT sa evalueze 'validitatea ipotezelor'! Corect ar fi sa stiti ca termenul 'validitate' este aplicabil 'rationamentului' si nu 'ipotezelor', ipotezele fiind de fapt conjecturi/supozitii in cazul plagiatului in discutie.

             Titlul meu 'Cunoasteti legea?' se referea la posibiltatea de a chema in instanta si a-i cere despagubiri cuiva despre care consideri ca iti plagiaza un text publicat. Grotescul in care se complac basistii este demonstrat de felul in care aleg ei sa gireze plagiatul in textul noului cod civil.
           • +2 (2 voturi)    
            care lege? (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 4:36)

            Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui busola

            ati omis sa o identificati
            Cei 20 de ani se refera probabil la altcineva.
            Corectez intrebarea: pe ce va bazati? Speculatiile au ramas speculatii
            Procesul pentru Codul Civil este un subiect diferit si inca se judeca. Nu il absolva de vina pe premier.
           • +2 (2 voturi)    
            Comisia de etica universitara (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 5:01)

            Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui busola

            a actionat in baza regulamentului Universitatii, a Legii Educatiei 1/2011 Art. 316 s.c.l., si a Legii 206/2004. Potrivit acesteia din urma - Art. 9, Universitatea este responsabila pentru respectarea normelor etice, iar comisia de etica a Universitatii are obligatia de a cerceta cazurile de abatere de la buna conduita
           • 0 (0 voturi)    
            comisia justitiara!!!!!!!!!!. (Duminică, 22 iulie 2012, 12:07)

            dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui busola

            Daca o comisie acreditata se pronuta ca nu este furt inseamna ca este in regula , atunci toti care de acum incolo vor fi prinsi ca au copiat la diferite examene , trebuie sa conteste hotararea si sa ceara sa se pronunte respectiva comisie sau altele ca bani pentru tot felul de comisii avem in cea mai mare criza .
          • +9 (9 voturi)    
           Da! Un bravo sincer membrilor CE UB (Vineri, 20 iulie 2012, 15:07)

           gabbi [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

           Gabi
         • +13 (13 voturi)    
          @busola (Vineri, 20 iulie 2012, 14:47)

          alba_ca_zapada [utilizator] i-a raspuns lui busola

          draga busola, raspsul tau acid la comentariul meu nu da reflecta superioritatea de care vrei sa dai dovada. Am intrebat la obiect: ce inseamna ptr tine plagiat, refuzi sau ocolesti raspunsul. Si acesta este un raspuns. Nu stiu daca ai o facultate terminata, un masterat sau o lucrare de diploma pentru care ai lucrat tu cu propriile tale puteri. Abia cind vei stii ce inseamna acest lucru te vei simti, infiderent de culoare politica, neluat in serios si batjocorit de cei care sustin ca au anumite diplome furate.
          Nedind un raspuns esti ptr mine pe aceeasi treapta ca cei de la guvernarea actuala: acuzi cind esti acuzat sau intrebat, te eschivezi sa raspunsi intrebarilor puse deoarece se pare ca nu ai argumente solide ptr a raspunde unor intrebari "puerile" din partea mea.
          • -6 (6 voturi)    
           raspunsul aterior vi se adresa dvs. (Vineri, 20 iulie 2012, 14:53)

           busola [utilizator] i-a raspuns lui alba_ca_zapada

           v-am confundat cu dl. Mihail AD.
           • +7 (7 voturi)    
            @busola (Vineri, 20 iulie 2012, 15:29)

            alba_ca_zapada [utilizator] i-a raspuns lui busola

            Scumpule,
            esti derutat si debusolat, nici nu mai ai idee cui ii raspunzi sau nu. Este oare inainte de sf de saptamina sau esti mereu asa derutat?
            comisia de etica a fost schimbata intr-o dis de dimineata de min. interimar Pop, probabil nu i-au placut personajele din care era compusa aceasta comisie.
            Nu se stie motivul.
            Busola draga, nu oi mai fii eu pe plaiuri mioritice de peste 20 ani, dar unde mi-am luat eu diploma s-a muncit si unde traiesc eu cine plagiaza, nu conteaza la ce nivel este, este silit din moralitatea proprie si personala sa demisioneze. Moralitate, de care copilul teribil Ponta nu da dovada.
            Un sf de saptamina minunat iti doresc. Daca ai timp rasfoieste niste ziare internationale independente. Pina si Schulz, prieten rosu de la UE condamna ceea ce face acest guvern. Nici el probabil nu o fii inteles despre ce este vorba.
         • +10 (10 voturi)    
          Nu există nici o comparaţie posibilă... (Vineri, 20 iulie 2012, 15:04)

          gabbi [utilizator] i-a raspuns lui busola

          Concluzia şi dvs. sunteţi dottore de acelaşi tip poanta-copypast.
        • +4 (4 voturi)    
         Nu poate şi ţi-a dovedit-o. (Vineri, 20 iulie 2012, 17:59)

         Optimista [utilizator] i-a raspuns lui alba_ca_zapada

         E păcat, dai mărgăritare la porci şi nu se merită. Acest busolă fără de busolă este evident un postac usl-ist convins. Oare nu vezi că-şi citează, pardon, plagiază stăpânul aproape cuvânt cu cuvânt?
       • +13 (13 voturi)    
        Mai si citeste cate ceva (Vineri, 20 iulie 2012, 15:13)

        Liviu [anonim] i-a raspuns lui busola

        E grav daca iei de bune TOT ce-ti spun altii. Mai si citeste si informeaza-te si singur, macar din cand in cand. In cazul de fata, nu trebuie neaaat sa crezi pe unii sau pe altii, e suficient sa citesti teza de doctorat si lucarile din care a copiat. Un om normal si-ar da seama si singur ca e copy-paste.
       • +6 (8 voturi)    
        "Amice, eşti IDIOT!" (Vineri, 20 iulie 2012, 18:44)

        dan63 [utilizator] i-a raspuns lui busola

        Am pus ghilimele, pentru că am citat din Ion Luca Caragiale (vezi materia de liceu - dacă n-ai copiat la Bacalaureat, ai învăţat ceva despre el) ,În această cauză, pro-băsiştii, cum îi numeşti tu, au dreptate 100%, restul, aşa numiţii antibăsişti, sunt spălaţi pe creier de antene şi au un singur ideal în viaţă - să reuşească prin furt, hoţie, înşelăciune - adică să plagieze!
        • +2 (2 voturi)    
         "Gaozarule" las-o mai usor cu insulta (Duminică, 22 iulie 2012, 23:45)

         Shaolin [anonim] i-a raspuns lui dan63

         Am pus ghilimele pentru ca am citat din Traian Basescu.

         Vezi... parca nu prea e frumos cand te injura cineva. Chiar daca foloseste ghilimele si citeaza.
         • 0 (0 voturi)    
          şi te simţi HOŢ! (Marţi, 24 iulie 2012, 19:29)

          dan63 [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

          în adâncul inimii tale, nu-i aşa?
       • -2 (2 voturi)    
        Analiza ta (Duminică, 22 iulie 2012, 8:23)

        banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui busola

        nu este corecta ! Hotii tin cu plagiatorul , SI ACEI CARE DAU UN PRET MARE PE CINSTE il condamna
        din pacate doar verbal pe hotul prim -
        ministru !
       • 0 (0 voturi)    
        ce are baba cu mitraliera ????? (Duminică, 22 iulie 2012, 12:00)

        dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui busola

        Nu inteleg ce legatura are referendumul cu copiatul , daca unii zic ca pleaca basescu gata Mr. paste nu a mai plagiat . Noi toti putem sa votam 100% pentru o parte sau alta fapta ramane . Nimeni nu ii pune sa se laude si sa se imopotoneze cu tot felul de titluri , daca "paste" nu si le trecea in C.V. subiectul nu exista .
        Iar pe pe de alta parte multi il acuza pe basecu ca a dezvaluit plagiatul ,sa se stie o data pentru totdeuna ca vinovat nu este cel care descopera hotia ci faptasul , nu cum se practica cu tactici diversioniste tip iliescu .Tineri socialisti paste cu gasca lui sant clonele lui ceusescu si iliescu si au reflexe comuniste mult mai adanci decat parintii lor activisti si securisti
    • +52 (52 voturi)    
     poftiti la protest! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:24)

     ghilimica [anonim] i-a raspuns lui CAT A MINTIT PANA ACUM ...???!

     macar azi, dupa decizia de plagiat, poate veniti mai multi in Piata Victoriei, la protestul ghilimelelor

     e rusinos cat de putini sunt cei carora le pasa

     tezeste-te Romania!

     un protest poate face diferentza!
     • +19 (19 voturi)    
      Cel mai bine punctat (Vineri, 20 iulie 2012, 13:36)

      kebab [utilizator] i-a raspuns lui ghilimica

      •Dl Victor Ponta a obntinut un titlu pe care il au 10.000 de oameni. Am considerat, uitandu-ma zilele trecuta la oamenii simpli sau oamenii cu masini luxoase- vin cu speranta data de parcurgerea unui drum dat de studii, certificarea unei competente la capatul carora o viata mai buna ar putea fi oferita pe piata muncii. Atunci cand acesti oameni observa ce se intampla cu situatia porodusa de teza de dr a dlui Ponta, ei au mari semne de intrebare legate de validitatea diplomelor de doctorat. - Cu alte cuvinte Ponta a fost introdus fraudulos in Elita Romaniei, prin niste minciuni succesive si repetate. Iar el acum ajuns in varf, cine mai are oare incredere in el si in altii ca el?
     • +8 (8 voturi)    
      sunt de acord cu tine.. (Vineri, 20 iulie 2012, 14:37)

      Geon80 [utilizator] i-a raspuns lui ghilimica

      DAR HAI SA NE DEPASIM CONDITIA DE MAMALIGI SI SA ARATAM CA NE PASA IESIND IN STRADA!!!

      chiar si toti cei care scriem aici si ne agitam, hai fratilor in piata .. democratia s-o facem nu doar de la birou, in fata calculatorului .. cand merg la protest in Victoriei vad doar cativa "nebuni" si "golani" ..
     • +8 (8 voturi)    
      Vă invidiez... (Vineri, 20 iulie 2012, 15:09)

      gabbi [utilizator] i-a raspuns lui ghilimica

      Îmi pare rău că nu pot fi cu DVS.
      Dar de luni, când deplasarea mea se încheie, voi fi lângă Dvs.
      Gabbi
    • +28 (28 voturi)    
     minciuna la acest gen de impostori (Vineri, 20 iulie 2012, 12:44)

     Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui CAT A MINTIT PANA ACUM ...???!

     este atat de bine integrata in circuitul sanguin, incat este ceva natural.. Ne-a adus in situatia.. nu sa condamnam minciuna.. ci cantitatea de minciuna!!
     Specimene ca el, vor minti toata viata .. ei insusi sunt o minciuna gogonata!!
     Mi se face pielea de gaina, gandindu-ma ca am permis unor creaturi ca ei sa asceada pe scena politica.. Trebuie pedepsiti.. dar insa nu numai prin vot negativ, ci si penal, pentru lashitatea de a se folosi de noi si necazurile noastre si de a ne manipula , doar pentru a-si indeplini interesele lor meschine
     • +3 (3 voturi)    
      ce monstru o putut sa scoata PSD (Vineri, 20 iulie 2012, 20:55)

      Geon80 [utilizator] i-a raspuns lui Inna100

      ..speram ca el o sa schimbe fata acestui partid, dar el si-a depasit mentorul.. o sa ajungem sa regretam perioada lui Nastase ..
    • +15 (15 voturi)    
     A mintit? (Vineri, 20 iulie 2012, 13:05)

     @anonim [utilizator] i-a raspuns lui CAT A MINTIT PANA ACUM ...???!

     cred ca nu a aparut pe piata un calc cu memorie asa mare pt. a stoca toate minciunile
    • +22 (22 voturi)    
     este mitoman (Vineri, 20 iulie 2012, 13:10)

     d2arrow [utilizator] i-a raspuns lui CAT A MINTIT PANA ACUM ...???!

     asta este structura intelectuala a lui ponta, un copil mare care a primit jucarii noi si le incearca pe toate sa vada ce se intampla.
    • +4 (4 voturi)    
     cum e cu putinta? (Vineri, 20 iulie 2012, 15:36)

     vioara [anonim] i-a raspuns lui CAT A MINTIT PANA ACUM ...???!

     Pentru Ponta noi suntem niste mincinosi ,orbi,rau intentionati,,noi toti,si CNADTCU,si UB,PRESA,intregul mediu universitar si academic, absolut toti.Incredibil,Inimaginabil!!!.Numai el spune adevarul,numai el e cinstit,numai el e corect si drept,numai el stie ce-i mai bine pentru Romania,poate chiar si pentru Uniunea Europeana.Ingrozitor!!!!
   • -4 (4 voturi)    
    sad (Vineri, 20 iulie 2012, 17:17)

    Scafandru [utilizator] i-a raspuns lui bobobobo

    am pus botu la minciunile lui Basescu si uite in ce hal am ajuns am fost batjocoriti de Basescu prea mult nu mai vrem
  • +28 (30 voturi)    
   conform eticii (Vineri, 20 iulie 2012, 12:03)

   coco [anonim] i-a raspuns lui MirceaIo

   Conform eticii usl-iste premierul n-a plagiat, in ideea ca el si-a facut singur lucrarea de doctorat - daca a facut-o cel dupa care s-a presupus ca a copiat fiind o lucrare de licenta poate a cumparat licenta, conform eticii universitare a plagiat qed.
   • +23 (23 voturi)    
    Dupa Justitie, iata o Universitate Curata ! (Vineri, 20 iulie 2012, 13:01)

    demnitate si onoare [anonim] i-a raspuns lui coco

    In rest, totul e controlat de POLITIC de USL: Ministerul Educatiei, Ministerul Justitiei, Parlamentul, Televiziunea, Avocatul Poporului - TOT CE MISCA IN ROMANIA

    fara basescu nu ar fi fost posibile nici aceste mici insule de independenta: Justitia si Universitatea, locul unde nu poti ajunge - NU TREBUIE sa ajungi - decat prin demnitate si onoare
  • +39 (39 voturi)    
   aolica muica! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:10)

   mistoi [anonim] i-a raspuns lui MirceaIo

   dottore...impostor...!
   • +30 (30 voturi)    
    OLE OLE OLE, Impostoru' nu mai e! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:22)

    0m [utilizator] i-a raspuns lui mistoi

    Așa vor cânta românii, în curând.
   • +27 (27 voturi)    
    dottore, procuror..... (Vineri, 20 iulie 2012, 12:55)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui mistoi

    .....plagiator.
    Probabil, lovit de sindromul severin acut, individul va continua sa evolueze in fruntea guvernului, sfidand obraznic pe toti aceia care ii vor cere demisia.
    Va fi sprijinit in activitatea sa nefasta, de "profesorii remarcabili" care s-au remarcat prin sugareala nesimtita si care prin atitudinea lor au favorizat infractorul.

    Toata stima pentru comisia UB, care nu si-au dat faima, profesionalismul si credibilitatea de dragul unui nimeni pasager prin guvern.
    Felicitari, ne-ati redat speranta intr-o societate pe cale de vindecare, in care adevaratele valori au inceput sa isi spuna cuvantul.
  • -49 (53 voturi)    
   Basescu, Udrea, Blejnar, Berceanu.... (Vineri, 20 iulie 2012, 12:16)

   korcico [utilizator] i-a raspuns lui MirceaIo

   aceiasi mizerie
   Iti da fiori faptul ca basescu va fi suspendat si tu impreuna cu alti portocalii veti plăti pentru hoțiile facute. Mu mai are cine sa va protejeze si cina sa va ascunda de bratul legii
   Pe 29 nu voi vota cu Antonescu nu voi vota cu Ponta ci VOI VOTA PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI MINCINOS SI HOT PE CARE IL AVEM SI ANUME BASESCU
   • +37 (37 voturi)    
    Vezi ca ai gresit (Vineri, 20 iulie 2012, 12:41)

    ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui korcico

    articolul.
    Aici se discuta despre plagiatul lui Ponta.
    Si ia-o mai incet sa nu ti se intample ceva Doamne fereste!
    • +6 (8 voturi)    
     vezi la ce a raspuns el ... (Vineri, 20 iulie 2012, 13:05)

     adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui ciupi 2

     era vb si de andonescu si nastase , deci nu se vb doar de ponta aici ....
    • -1 (1 vot)    
     Ba a rsapuns dar nu ai inteles tu ! (Vineri, 20 iulie 2012, 14:21)

     gffnbfdbmbf [anonim] i-a raspuns lui ciupi 2

     Raspunsul la faptul ca chipurile a plagiat Ponta este Marta Blejnar, Berceanu Udrea,
     Basescu,
   • +29 (29 voturi)    
    aha (Vineri, 20 iulie 2012, 12:50)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui korcico

    eterna metoda, schimbi subiectul. despre udrea, blejnar, berceanu o sa vb in alt articol, zi-ne ce parere ai despre hotul de ponta. avem noi fiori? nu, gigele, nu suntem pedelisti, suntem oameni onesti care stiu ce inseamna usl.
   • +28 (28 voturi)    
    te infierbanti degeaba (Vineri, 20 iulie 2012, 12:51)

    DonDan [utilizator] i-a raspuns lui korcico

    Stimabile, subiectul articolului este plagiatul lui Ponta, nu referendumul. Cred ca ai gresit postarea. Un calmant ti-ar face bine ca Doamne fereste, daca gresesti la referendum si pui stampila pe nu? Pai nu te bate Al de Sus de la partid?
   • +21 (21 voturi)    
    Replica lui Korcico (Vineri, 20 iulie 2012, 12:56)

    Dr Marutza [anonim] i-a raspuns lui korcico

    Fiorii ar trebui sa ti-i dea cei pe care incerci sa-i aperi! Spalare de creer se cheama asta! Ce treaba au cei care-ti "dau fiori" (vezi ca pun in ghilimele citatul!) cu furtul intelectual ordinar al acestui martafoi minc inos? Mai gandeste, daca poti!
   • +21 (21 voturi)    
    Basescu a facut greseli... (Vineri, 20 iulie 2012, 13:09)

    Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui korcico

    dar cu minciuna nu a fost prins. Greselile de regula le-a recunoscut si nu le-a repetat, spre deosebire de cei de acum care sunt consecventi in planul lor, chiar cu pretul compromiterii Romaniei.
    Ponta a avut o incercare jenanta de a prezenta o lista cu "minciunile lui Basescu". Nimic substantial, totul bazat pe speculatiile repetate cu obsesie de gasca, o pledoarie dezamagitoare pentru un doctor in drept (fie el si ex-doctor). Votati cu cine vreti, e un drept castigat cu pretul vietilor, un drept pervertit de cei care si-au asumat o revolutie ce nu le apartinea, iar acum incearca sa-si asume o democratie pe care nu o inteleg.
    Decizia Universitatii arata ca inca e speranta. Romanii pot inca lupta - si lupta cinstit - chiar cand sortii le sunt neprielnici.
   • +13 (13 voturi)    
    IQ deficitar (Vineri, 20 iulie 2012, 13:14)

    d2arrow [utilizator] i-a raspuns lui korcico

    Voteaza cum te duce capsorul, dar macar nu te mai lauda, incearca sa i-ti ascunzi limitarile intelectuale sau mai popular prostia
    • -5 (9 voturi)    
     Evidenta e una si propaganda PDL e alta (Vineri, 20 iulie 2012, 13:43)

     jxbjxvvjvjj [anonim] i-a raspuns lui d2arrow

     Uite si eu votez DA din toata inima. Nu credeam vreodata sa mai am atata satisfactie cand merg sa votez DA.
   • -5 (7 voturi)    
    Corect 100% .Asa gandesc si eu. (Vineri, 20 iulie 2012, 13:40)

    ftguutgfbbftfb [anonim] i-a raspuns lui korcico

    Poate ca este ultima sansa sa scapam de aceasta clica.
    • +3 (5 voturi)    
     Cine va sustine? (Vineri, 20 iulie 2012, 16:08)

     solomonien [utilizator] i-a raspuns lui ftguutgfbbftfb

     Aici este un forum pe care scrie toata lumea ceea ce gandeste. Usl-isti sunt 2-3, care-si iau minusuri la greu ,si restul sunt cu Basescu. Concluzia: Ori USL-ul nu are sustinere , ori sustinatorii lui sunt straini de tainele internetului (sunt batrani sau sunt tineri certati cu tehnica , ca sa fiu putin elegant in exprimare).
     • -1 (3 voturi)    
      @solomonien (Vineri, 20 iulie 2012, 20:15)

      Decebal [anonim] i-a raspuns lui solomonien

      Ai dreptate. Intrebare: Si daca se intoarce Basescu ce facem? Parlamentul e majoritar USL, la conducerea deconcentratelor, regiilor si unitatilor de stat sunt USL-isti, serviciile secrete la fel. Economia e in cadere libera. Leul la fel. Orice masuri s-ar lua trebuie un guvern cu sprijin consistent ca sa mai salvam ceva dupa 6 - 7 luni. Degeaba am suferit 3 ani.
      • -1 (1 vot)    
       Este trist, (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 9:35)

       solomonien [utilizator] i-a raspuns lui Decebal

       Buna intrebare. O sa ajungem ca in africa. Romanii trebuie sa inteleaga ca ''ce se naste din pisica , soarece mananca''. Ce putea sa dea bun PSD ?????? Comunistii astia sunt mai rai ca ciuma.
   • +3 (3 voturi)    
    leopold (Vineri, 20 iulie 2012, 14:18)

    flitmania [utilizator] i-a raspuns lui korcico

    spune-mi,te rog,daca nevasta-mea poarta chiloti portocalii va fi si ea pedepsita?
   • +5 (5 voturi)    
    Ba exact asta faci (Vineri, 20 iulie 2012, 14:25)

    ion [anonim] i-a raspuns lui korcico

    din pacate daca votezi DA....Nu incerca sa te (ne) imbeti cu apa rece...Deci compara pe cine cu cine inlocuiesti...
   • +3 (3 voturi)    
    Da... şi e dreptul tău... (Vineri, 20 iulie 2012, 15:14)

    gabbi [utilizator] i-a raspuns lui korcico

    Dar atenţie vei rămâne pe cap cu NĂSTASE, PATRICIU, VOICULESCU, MANG, MARGA,etc, etc.etc.... şi bineânţeles cu cuplul POANTA-ANTONINI.
    Distracţie plăcută şi...Să trăieşti bine!
   • +3 (5 voturi)    
    Gura mincinosului (Vineri, 20 iulie 2012, 16:06)

    Baiazid [anonim] i-a raspuns lui korcico

    "Mu mai are cine sa va protejeze" . Eu cred ca "mu" din fraza anterioara nu a fost o greseala ci reprezinta chiar o manifestare naturala :)))) bineinteles, mai trebuiau cativa de "uuu" insa nu vreau sa jignesc animalul care scoate un sunet asemanator si care are un IQ evident mai mare decat autorul textului anterior.

    De altfel acest personaj are simptomele oricarui postac platit: mesaj plin de ura, lipsit complet de argumente si care denota lipsa celui mai elementar bun simt. Nu e vorba aici ca Base si restul nu ar fi furat POATE (aici numai Justitia poate decide totusi) ci e vorba ca USL-ul este CLAR o ciuma. Cine nu poate vedea asta, sau plagiatul lui Xerox Ponta fie e orb fie extrem de limitat mental, parerea mea.
  • +14 (14 voturi)    
   cum? (Vineri, 20 iulie 2012, 13:02)

   george [anonim] i-a raspuns lui MirceaIo

   Cand ai in fata ta un om care la 30 de ani si-a omorat colegul cu sange rece, pentru ca asa i-a cerut seful pe linie de partid, nu cred ca trebuie sa iti mai pui intrebarea cum poate sa minta cu zambetul pe buze.
   • +5 (5 voturi)    
    leopold (Vineri, 20 iulie 2012, 14:21)

    flitmania [utilizator] i-a raspuns lui george

    oare unde s-ar putea depune o petitie pentru redeschiderea dosarului?Procurorul general se poate autosesiza?
  • -5 (7 voturi)    
   AMR 9 zile! (Vineri, 20 iulie 2012, 13:56)

   Bădescu [anonim] i-a raspuns lui MirceaIo

   Va fi interesanr de văzut, după referendum, cum se reaşeazăb lucrurile în justiţie şi în societate şi cum va creşte şomajul în rândul postacilor portocalii! Aştept acea zi, eu şi alte milioane de oameni care s-au săturat de impostura ridicată la rang de politică băsistă! AMR 9 zile!
   • 0 (2 voturi)    
    de cate milioane este vorba? (Vineri, 20 iulie 2012, 14:22)

    flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Bădescu

    Cumva de 9238176+1? Ar fi cam multi prosti in Romania............
  • +2 (2 voturi)    
   Bravul Marga, un şoricel ascuns acum (Vineri, 20 iulie 2012, 15:36)

   senator [utilizator] i-a raspuns lui MirceaIo

   http://www.financiarul.ro/2010/01/22/andrei-marga-sunt-oameni-care-doresc-mai-mult-decat-pot-si-care-socotesc-normal-plagiatul/
  • +3 (3 voturi)    
   Tot respectul pentru Comisia de Etica (Vineri, 20 iulie 2012, 16:13)

   cboengiu1284466354445 [utilizator] i-a raspuns lui MirceaIo

   a Universitatii Bucuresti, care a rezistat tuturor presiunilor si santajului d-nei ministru Ecaterina Andronescu. A reusit sa salveze astfel prestigiul mediului academic din Romania.
  • +4 (4 voturi)    
   Petiţie: Retrageţi Titlul de Doctor al Prim-Minist (Vineri, 20 iulie 2012, 17:19)

   Ionut [anonim] i-a raspuns lui MirceaIo

   http://www.petitieonline.com/retragei_titlul_de_doctor_al_prim-ministrului_plagiator#form

   http://www.petitieonline.com/retragei_titlul_de_doctor_al_prim-ministrului_plagiator#form

   http://www.petitieonline.com/retragei_titlul_de_doctor_al_prim-ministrului_plagiator#form
  • +1 (1 vot)    
   Avand spatele asigurat de ... (Vineri, 20 iulie 2012, 21:07)

   Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui MirceaIo

   ...Moskva...USL va trece in curand la acuzarea/suspendarea lui...Traian Basescu...
   pentru Inalta Tradare...
 • +61 (63 voturi)    
  Daca.. (Vineri, 20 iulie 2012, 10:34)

  EuM [utilizator]

  si astia zic ca NU a plagiat.. atunci eu arunc toate diplomele la gunoi si o iau de la zero.. in alta tara..
  Multumesc ciumei rosii pentru ca munca noastra pe bancile scolilor v-a valora un mare ZERO!
  P.s.: Doamne, apara-ne de prosti... ca au mintea odihnita!!!!!
  • +39 (41 voturi)    
   Tam-tam (Vineri, 20 iulie 2012, 11:21)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui EuM

   Daca Universitatea din Bucuresti ar fi dorit sa se spele pe miini (cum a facut Facultatea de Drept), nu mai intrunea nici o comisie. In plus, comisia lui Ponta l-a declarat dejs eminent jurist.

   N-ar avea nici un rost ca profesorii Universitatii din Bucuresti sa faca tam-tam degeaba.
   • +8 (16 voturi)    
    taramtamtam (Vineri, 20 iulie 2012, 11:37)

    Xu [anonim] i-a raspuns lui Daniels22026

    Uite si pe cineva care gandeste obiectiv!
    E CLAR ca nu fac degeaba tam-tam. Trebuie sa existe un ultim cuvant, unii care spuna ca a plagiat. Altfel nu are niciun sens scandalul. Si s-a pierdut mult pe seama lui (Romania a pierdut binenteles)

    Si uite-asa mai manca unii o paine iar altii se uita la circ.
    • +22 (22 voturi)    
     este o nota proasta si pentru scolile romanesti (Vineri, 20 iulie 2012, 12:31)

     MG [utilizator] i-a raspuns lui Xu

     este o nota proasta si pentru scolile romanesti in general. Am vazut multe lucrari de licenta si pot spune ca 50% sunt compilatii. Dar un doctorat este o cu totul alta clasa. Este o ELITA in materie de scoala. Daca ELITA este conceputa la "norma", atunci suntem intr-un punct mort. Ceea ce se si intampla acum.
     Dar daca nu reactionau la aceasta pseudo-lucrare TOATE diplomele romanesti avea un mare semn de intrebare. Posibil ca Ponta sa poata fi in stare sa conceapa o lucrare cum trebuie, dar onor prof Nastase nu s-a omorat cu indrumarea elevului Ponta - era din partid, era de "famelie buna" - lucrarea era un detaliu sa fie acolo
  • -22 (30 voturi)    
   Daca.. (Vineri, 20 iulie 2012, 11:46)

   axa [anonim] i-a raspuns lui EuM

   Corect este va valora.
   In cazul asta chiar o poti lua de la zero, poate cu gramatica unei alte limbi va fi mai usor...
   • +20 (20 voturi)    
    "cand n-ai argumente, corecteaza-i gramatica" (Vineri, 20 iulie 2012, 12:31)

    MG [utilizator] i-a raspuns lui axa

    "cand n-ai argumente, corecteaza-i gramatica"
    • +4 (6 voturi)    
     tactica folosita de toti postaci (usl sau pdl) . (Vineri, 20 iulie 2012, 13:07)

     adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui MG

     .
     • +8 (8 voturi)    
      sunt aceeasi "oameni" in ambele tabere. (Vineri, 20 iulie 2012, 13:25)

      MG [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

      sunt aceeasi "oameni" in ambele tabere. Doar ca unii exagereaza mai mult. Ma intreb de ce Vosganian n-a iesit la rampa sa zica NU la OUG.
      Pentru un om echilibrat ca el sa nu ia pozitie este cam "nasol". Asa cum pdl-istii mai de soi n-au avut curajul sa zica "luati bani din alta parte, nu din salarii si pensii" chiar daca suntem neproductivi si ne-eficienti.
    • -2 (4 voturi)    
     "cand n-ai argumente, corecteaza-i gramatica" (Vineri, 20 iulie 2012, 15:05)

     axa [anonim] i-a raspuns lui MG

     In 2004, 2007 si 2009 am votat cu Basescu, recunosc. Dezamagirea e profunda...sub obladuirea lui s-a furat tot ca-n codru'. Acum pot spune ca nu ma mai reprezinta nici ciuma portocalie, dar nici cea rosie. Insa mi-e lehamite cand citesc pe forumuri postarile unora care se dau mari intelectuali, dar sunt paraleli cu limba romana.
     Un proverb stravechi zice "uita-te la barna din ochiul tau, nu la paiul din ochiul altuia".
     • +1 (1 vot)    
      De ce eşti domnule aşa de tare (Vineri, 20 iulie 2012, 18:39)

      Optimista [utilizator] i-a raspuns lui axa

      dezamăgit? De ce nu poţi să te pui pe o poziţie cât de cât obiectivă şi să înţelegi că situaţia a fost de aşa natură încât toată lumea a trebuit să strângă un pic cureaua. Dumneata ce soluţie ai fi avut în perioada asta nenorocită de criză şi recesiune economică generală.? De ce toată lumea preferă să-i blameze pe Boc, Băsescu şi PDL, fără să se gândească deloc la realitatea şi contextul european şi mondial. Te rog dragă AXA nu-mi răspunde cu insulte şi invective, nu-mi spune "băsistă" pentru că de fapt eu sunt pro-România şi români, pro europeană, pro occidentală şi, în general dacă vrei un om bine intenţionat şi de bună credinţă. A, mai adaug că şi eu l-am votat pe domnul Traian Băsescu şi PDL-ul în toţi anii care au trecut. Că la Referendum voi vota fără ezitare NU şi niciodată dar niciodată n-am votat psd-ul şi sigur, NICIODATĂ nu voi mai vota pnl-ul şi cu atât mai puţin pe Pogonici. Tu fă ce vrei în continuare, dar gândeşte mai mult şi mai profund înainte de a face greşeli iremediabile.
      • 0 (0 voturi)    
       fara urma de optimism (Luni, 23 iulie 2012, 14:16)

       axa [anonim] i-a raspuns lui Optimista

       Avand o varsta destul de inaintata am ajuns sa atrang cureaua de multe ori. Acum ar fi putut fi cu o gaura mai larga daca s-ar fi furat mai putin. Tocmai fiindca e criza, bunul simt, le-ar fi cerut sa nu-si bata joc de bugetul Romaniei ( cu acte in regula iti bati joc de buget, nu furi...ce-i drept).
       Sper ca nu consideri adjectivul "basist" insulta sau invectiv, in cazul asta iti plang de mila, inseamna pur si simplu adept al lui Basescu.
       Inca mai cred ca pentru scandalul cu plagiatul Ponta ar trebui sa demisioneze, asa cum Anastase trebuia s-o faca pentru problemele cu cea mai usoara operatiune matematica, exemple ar fi multe.
       Una peste alta...ideea e ca atunci cand te cocoti acolo sus ar trebui sa ai coloana vertebrala, cuvantul sa-ti fie cuvant, nu astazi zici una si maine faci alta si nu vreau sa-mi zici ca asta e boala noastra, a romanilor.
       Ca este sau nu este criza pretentia mea fata de cei care ne conduc e aceeasi, nu se comporta ca atare...e dreptul meu sa le dau un vot de blam de cate ori am ocazia.
       Greseli iremediabile...Merkel tremura vazand ca orientarea e spre stanga, iar daca va mai veni un '44 in istorie ne vor arunca, ca si atunci, exact acolo unde nu vom vrea (romanii asteptau americanii si ei ne-au vandut rusilor) si stii de ce, fiindca istoria se repeta, omenirea neinvatand nimic din greselile anterioare.
  • -5 (11 voturi)    
   diplome (Vineri, 20 iulie 2012, 12:03)

   molekular [anonim] i-a raspuns lui EuM

   Poti sa incepi sa arunci diplomele la gunoi. Daca tu scrii "v-a valora"....nu cred ca iti va lua mult timp sa le arunci pe toate.
   • -6 (6 voturi)    
    probabil nu are . (Vineri, 20 iulie 2012, 13:07)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui molekular

    sau a copiat .
  • +2 (2 voturi)    
   ma scuzati.. (Vineri, 20 iulie 2012, 15:25)

   EuM [utilizator] i-a raspuns lui EuM

   pt gramatica.. n-am nici o ("nicio") scuza..
  • +1 (3 voturi)    
   v-a (Vineri, 20 iulie 2012, 16:58)

   anton [anonim] i-a raspuns lui EuM

   EuM in principiu iti dau dreptate dar in cazut tau diploma pe care o detii chiar e un mare zero."v-a" se scrie impreunat.
   Cat despre copylotul ponta - DEMISIA!
 • +60 (60 voturi)    
  SALVATI ROMANIA !!! (Vineri, 20 iulie 2012, 10:38)

  Stefan RADOVEANU [anonim]

  universitatea din bucuresti printr-un verdict adevarat salveaza romania !!!

  verdictul adevarat, premierul a plagiat!!!

  romania trebuie salvata, nici odata nu este prea tarziu,

  « sauver les roumains, c'est plus que sauver la roumanie, c'est sauver l’ ue »
  de la voix libre roumaine

   salvati romania de furia plagiatilor !!!

   salvati democratia si statul de drept !!!

   cu plagiatii la putere transformati romania intr-o noua grecie !!!

   romania se gaseste in mare pericol !!!

   natiunea este manipulata cu minciuna, morcovul si sacosa !!!

   nu se doreste ordine si disciplina !!!

   pericolul mare vine din partea mafiei care controleaza in totalitate miscarea “usl” !!!

   nu se doreste statul de drept si nici o social democratie moderna.

   usl = mafia = dezastrul romaniei = neo fascismul !!!
  • -13 (13 voturi)    
   Cantarea Romaniei (Vineri, 20 iulie 2012, 11:40)

   Xu [anonim] i-a raspuns lui Stefan RADOVEANU

   Adica cam ce ai vrut sa spui cu "salvarea romanilor e mai mult decat salvarea Romaniei, e salvarea UE de vocea libera romana"?

   E singurul pasaj interesant din mesajul tau :)
   • +10 (10 voturi)    
    o posibila interpretare (Vineri, 20 iulie 2012, 13:13)

    Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Xu

    Atacul impotriva statului de drept din Romania vizeaza mai mult de atat. Prin slabiciunile sale, granita Europei poate fi un calcai al lui Ahile prin care insasi Uniunea poate fi atacata. Atacul nu este numai politic, vizeaza si aspecte economice si financiare. Bruxellul a intuit asta, asa se explica interesul si declaratiile occidentale.
   • +8 (8 voturi)    
    Parafrază după Hugo (Vineri, 20 iulie 2012, 13:14)

    A. [anonim] i-a raspuns lui Xu

    Este o parafrază după Hugo: "Sauver Paris, c’est plus que sauver la France, c’est sauver le monde".

    "La voix libre roumaine" este pseudonimul pe care şi l-a ales omul de mai sus, care a mai publicat textul ăsta şi pe alte situri.
  • -15 (15 voturi)    
   Si tu ai luat 17 din 17 voturi (Vineri, 20 iulie 2012, 12:25)

   Stefan [anonim] i-a raspuns lui Stefan RADOVEANU

   Dar oare cei care te-au votat au observat ca ai scris cu "r" mic "romania" de doua ori?
   Ca pui semnul exclamarii dupa spatiu?
   Ce legatura are asocierea fascismului cu mafia, cu usl?
   Tu si cei care te-au votat stiu sa scrie corect? stiu ce spune DEX-ul despre fascism?
  • -4 (4 voturi)    
   Chiar asa pe aratura ? (Vineri, 20 iulie 2012, 13:45)

   hgdffiddfi [anonim] i-a raspuns lui Stefan RADOVEANU

   Cand scri asa ceva am o singura analogie pentru tine :
   - Da" halatul ? cat e halatul?
 • +50 (50 voturi)    
  rusine plagiatorului (Vineri, 20 iulie 2012, 10:43)

  maria [anonim]

  domnilor profesori sa fiti cinstiti si sa spuneti adevarul pur pentru a fi oameni credibili nu influientati.......multimesc semneaza o pensionara care a muncit 36 ani si acum privesc la mascarada televizata zilnic si nu pot pleca din tara ,atunci cind vad toate marsaviile ce se intimpla,deoarece sunt prea batrina si am o familie mare
  • +15 (15 voturi)    
   plagiatul la romani nu este o "problema" (Vineri, 20 iulie 2012, 12:35)

   MG [utilizator] i-a raspuns lui maria

   plagiatul la romani nu este vazut ca o "problema" de luat in seama. Dar aici vorbim de o ELITA, care n-are voie sa fie falsa. Trebuie sa fie un model. Asta-i greseala lui Ponta de fapt. A sarit prea usor peste niste etape ghidat PROST de Nastase - si el o elita falsa.
   Nastase nu putea fi un indrumator de doctorat pentru nimeni.
 • +52 (52 voturi)    
  Norocul lui Nastase (Vineri, 20 iulie 2012, 10:46)

  Alex_Marinescu [utilizator]

  Intr-un fel are noroc Nastase ca e la parnaie acum, ca nu trebuie sa se penibilizeze public sustinand ca nu e un plagiat ordinar teza lui Ponta :)))
 • +41 (41 voturi)    
  Nu suntem orbi! (Vineri, 20 iulie 2012, 11:04)

  Sorin111957 [utilizator]

  Mediul academic a lansat un apel "Demisia premierului Victor Ponta cerută de mediul academic" pe http://www.petitieonline.com/demisia_premierului_victor_ponta_cerut_de_mediul_academic

  Acest apel a fost lansat de:
  Societatea Tinerilor Universitari din România,
  Grupul de Reformă Universitară, Universitatea de Vest Timişoara,
  Asociaţia culturală Ariergarda, Timişoara,
  Prof. univ. dr. Daniel Vighi, ,
  Prof. univ. dr. Ciprian Vălcan,
  Conf. univ. dr. Smaranda Vultur,
  Conf. univ. dr. Viorel Marineasa

  Acest apel a strans in 30 de zile de la lansare 14.478 semnaturi, adica 482 - 483 semnaturi pe zi.
  Oare acest lucru nu conteaza pentru Domnul Ponta, pentru Doamna Ecaterina Andronescu si pentru CNE?
  • -5 (5 voturi)    
   Lasa ca vor conta DA urile din 29 iulie (Vineri, 20 iulie 2012, 13:47)

   bxncnxbnn [anonim] i-a raspuns lui Sorin111957

   Sper sa fie 10 milioane de DA.
 • +32 (32 voturi)    
  pana si UB ? (Vineri, 20 iulie 2012, 11:14)

  dandovingianul [anonim]

  Daca si UB va subscrie la minciuna va fi actul ei de deces.
  Oricumm adevarul este ca acest impertinent mincinos a plagiat. Si dandu-i apa la moara unui iresponsabil nu va aduce decat rau.
 • +26 (26 voturi)    
  ... (Vineri, 20 iulie 2012, 11:15)

  Crisabela [utilizator]

  Daca domnul Ponta isi inchipuie ca acest " verdict " ii spala onoarea se insala amarnic. Nimeni si nimic nu il mai poate reabilita vreodata . A facut greseli dupa greseli , a mintit , a destabilizat echilibrul fragil al Romaniei .Si cea mai grava dintre toate greselile e ca subestimeaza inteligenta romanilor . Daca isi inchipuie ca romanii sunt prosti , usor de manipulat o sa aiba o mare surpriza la referendum .
 • +17 (17 voturi)    
  Se mai îndoieşte cineva (Vineri, 20 iulie 2012, 11:17)

  Dănuţ [anonim]

  Se mai îndoieşte cineva că verdictul va fi că NU a plagiat ? Eu cred că i se va acorda direct docenţa pentru modul eroic în care şi-a apărat munca. Dă-o-ncolo de treabă ! Credeţi că-i chiar atât de uşor să schimbi începutul frazei la ţâşpe zeci de pagini copiate ?! Ia încercaţi şi voi şi veţi vedea ce greu este să nu te repeţi şi să-ţi iasă corect stilistic.
  • +17 (17 voturi)    
   Eu da ! (Vineri, 20 iulie 2012, 11:43)

   catalin72 [utilizator] i-a raspuns lui Dănuţ

   De fapt ,mai mult decit indoiala,am speranta ca cei de la Univ Buc inteleg sensul zicalei :"cind te amesteci in laturi te mininca porcii " ...altfel e de rau !
   Oare cum dau ochii profesorii de la Drept cu alti colegi de-ai lor "de afara" dupa ce au refuzat las sa analizeze plagiatul ??Cum pot sa predea despre Justitie sau Dreptate astfel de oameni ??
 • +19 (19 voturi)    
  nu a plagiat , a copiat (Vineri, 20 iulie 2012, 11:37)

  maw [anonim]

  din document reiese ca nu a imprumutat idei, nu s-a inspirat din ideile altora..este corect...nu si-a mai batut capul cu asta a dat direct COPY/PASTE!
 • -18 (20 voturi)    
  sa vedem (Vineri, 20 iulie 2012, 11:38)

  eugen [anonim]

  Ar fi mult prea tare sa treaca de consiliul national de etica si sa vina cu alt verdict. Sa speram ca nu vor fi surprize.
  Pt. toti de se dau de ceasu' mortii ca nu mai pot cu plagiatu' asta, luati un aspacardin, ajuta.
  • +14 (14 voturi)    
   Jenule draga , (Vineri, 20 iulie 2012, 12:08)

   potaissa [utilizator] i-a raspuns lui eugen

   dar tu dormi bine noaptea?

   te poti uita in ochii unui copil mic fara jena?

   mai ai puterea de a intra intr-o biserica?
   • -4 (6 voturi)    
    suparare mare (Vineri, 20 iulie 2012, 13:36)

    eugen [anonim] i-a raspuns lui potaissa

    Dorm bine, nu am frustrari intelectuale ca altii, iar copilul imi zambeste suav cand ma uit in ochii lui; cat despre biserica, ma abtin, tocmai ce am avut un botez si am fost jecmanit cu nesimtire.
    Sper ca dupa 29 iulie sa inceteze atacurile astea murdare, toate pornite de analfabetii neamului.
    • +3 (3 voturi)    
     de ce te-ai dus la biserica (Vineri, 20 iulie 2012, 14:35)

     flitmania [utilizator] i-a raspuns lui eugen

     daca tu acum consideri ca ai fost jecmanit?Daca nu crezi de ce te duci?Vezi tu,accepti plagiatul pentru ca asa esti tu construit:un om fals,la fel de mincinos ca cel pe care il aperi,iti vei creste copilul cu in spiritul nesimtirii pe care o invoci.Iar faptul ca -zici tu -dormi bine,asta denota ca nu ai probleme .Iar cei care nu au probleme sunt cei saraci cu duhul.In ceea ce priveste fruatrarile,iar te-am prins cu minciuna(la fel ca si idolul tau,plagiatorul) ,mai jos declari ca te-au jecmanit la biserica.Adica,cum ,tocmai pe tine?
     • -3 (3 voturi)    
      analiza pe text (Vineri, 20 iulie 2012, 15:34)

      eugen [anonim] i-a raspuns lui flitmania

      O iei cum vrei, ma doare in cot de oamenii frustrati ca tine, sunt lucruri pe care le faci ca nu ai de ales si sunt frustrat ca exista oameni ca tine, pentru care platesc eu taxe.
      Nu cred ca esti in masura sa ma judeci, cu atat mai putin prin limbajul tau acid care suna a latrat la luna.
      • +1 (3 voturi)    
       in primul rand, (Vineri, 20 iulie 2012, 16:12)

       flitmania [utilizator] i-a raspuns lui eugen

       nu sunt bugetar.In al doilea rand,este un defect profesional sa fac analize.In al treilea rand,te sfatuiesc sa mergi urgent la doctor ;daca nu o vei face,vom afla in curand de tine la stirile de la ora 5.
       • -2 (2 voturi)    
        ok (Vineri, 20 iulie 2012, 16:23)

        eugen [anonim] i-a raspuns lui flitmania

        Mi-am facut programare la "doctor".
        Iti doresc un weekend placut.
        Ciaules!
  • +18 (18 voturi)    
   sa vedem ce? (Vineri, 20 iulie 2012, 12:30)

   Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui eugen

   Consiliul NATIONAL de ETICA al Ministerului EDUCATIEI a decis ca NU a fost plagiat.

   Retine... anvergura ce reiese din termenii educatie, national si etica. Decizia acestei comisii nu preia murdaria lui ponta aruncand-o pe obrazul doar al membrilor comisiei, ci pe al intregului invatamant national romanesc, pe elevi, studenti si cadre didactice de-a valma, statutand ca ceea ce a facut primul-ministru ponta este corect, este etic, este demn de urmat in invatamantul romanesc, este legitimizarea furtului intelectual institutionalizat.
  • +13 (13 voturi)    
   daca "doar a copiat", Ponta nu este un DOCTOR (Vineri, 20 iulie 2012, 12:39)

   MG [utilizator] i-a raspuns lui eugen

   daca "doar a copiat", Ponta nu este un DOCTOR, ci doar o "moasa" de dispensar comunal care nu trebuie pusa sa conduca ministerul sanatatii. Si se vede ca este "supraevaluat" ca si capacitati intelectuale prin dumele de OUG date la norma peste norme.
 • +25 (25 voturi)    
  Bineinteles ca nu a plagiat.... (Vineri, 20 iulie 2012, 11:38)

  potaissa [utilizator]

  nu stiu de ce mai trebuie hotarata chestia...e clar.
  Ar fi de ras daca n-ar fi asa de trist. Si e trist! Anno Domini 2012 ,in Europa ,tara membra a UE ,asazisa democratie....e pur si simplu de necrezut. Si dac-ar fi numai mojicia celor de la USL inca ar fi acceptabil. Dar e mult mai mult decat asta. Ma tot intreb si eu unde e poporul , unde sunt miile de demonstranti care-si striga indignarea? Pe net nu ajunge ,iar petitiile sunt fara rost. Totul arata cumva ireal ,de necrezut. Daca postez ceva impotriva USL ului sunt injurat ca basist ,ceea ce nu e adevarat. Nici pe Basescu nu l-am prea simpatizat ,dar fata de ceea ce-a facut USL ul in ultimele saptamani e totusi democrat. Mie mi-e clar ca dupa 29 USL va fi la putere.Fara dubii. Voturile sunt deja numarate.Zarurile sunt masluite ,dar pe cine mai intereseaza asta cu adevarat?
  Pacat. Pentru Romania ,pentru procesul democratizarii care inca( dupa 22 de ani!!) nu eara incheiat cu adevarat. Si mi-e scarba de toti cei care ridica lovitura de stat in slavi. Adeavarul se va vedea in cateva luni.Si va fi crunt.
  • +9 (9 voturi)    
   Nu e trist (Vineri, 20 iulie 2012, 13:20)

   Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui potaissa

   E o lupta. Trist ar fi daca lupta ar fi pierduta, dar Universitatea arata ca 20 de ani nu au trecut degeaba. Spiritul romanesc renaste - inca in chinuri, da, dar pentru viata trebuie luptat
 • +20 (26 voturi)    
  master (Vineri, 20 iulie 2012, 11:46)

  Mimi [anonim]

  Nu înțeleg,cum de poate cineva să fie doctorand dacă nu a parcurs toate etapele de studii. Mă refer la masterat. Ponta are doar licență,ca și studii finalizate,restul sunt doar cursuri diverse, de vară sau de iarnă,totuna,pentru că nu pot fi echivalentul unui master niciodată. Cel puțin în CV-ul lui eu nu am găsit nimic despre vreun master ABSOLVIT. Din acest punct de vedere cred că s-a comis o mult mai gravă infracțiune la această universitate,decât plagiatul. Ca să fii profesor universitar ai nevoie de titlul de doctor,dar e chiar penibil să-l poți obține doar cu studiile de licență. E vorba de o cârdășie la cel mai înalt nivel și de fapt toți cei implicați sunt la fel de vinovați ca inculpatul.E ceva ireal ce se poate derula sub ochii noștri,fără să putem face mare lucru.
  • +12 (12 voturi)    
   Sistemul vechi vs sistemul Bologna (Vineri, 20 iulie 2012, 11:55)

   Adrian1 [utilizator] i-a raspuns lui Mimi

   Pe sistemul vechi se putea intra la doctorat fara Master, deoarece facultatea dura mai multi ani. Nu stiu cum a fost la Drept, dar la Politehnica generatiile care terminau 5 ani (acum se fac 4), aveau dreptul sa se inscrie direct la doctorat. Sistemul Bologna a redus numarul de ani de studiu si a introdus in schimb obligativitatea "etapei" de master.
  • +10 (10 voturi)    
   chiar nu are masterat ? (Vineri, 20 iulie 2012, 12:01)

   toma [anonim] i-a raspuns lui Mimi

   ALO, NU SE SESIZEAZA NIMENI ???

   p.s. defapt, dupa legile abramburicai-invatamant superior fara diploma de bac- se poate si doctorat fara masterat !
   • +8 (8 voturi)    
    se poate (Vineri, 20 iulie 2012, 12:54)

    DonDan [utilizator] i-a raspuns lui toma

    Doar dupa ce s-a implementat Bologna pe sistemul 3 ani licenta, 2 master si 3 doctorat a devenit obligatoriu sa ai master ca sa te poti inscrie la doctorat. Cei care au prins licenta de 4 ani s-au putut (nu stiu daca mai e valabil si acum) inscrie direct la doctorat perfect legal. Aici e "curat" ponta (dar numai din acest punct de vedere).
   • +3 (3 voturi)    
    da' are masterat... (Vineri, 20 iulie 2012, 13:30)

    ravenka [anonim] i-a raspuns lui toma

    ala din Catania...
  • +9 (9 voturi)    
   master (Vineri, 20 iulie 2012, 12:16)

   Alecxs [anonim] i-a raspuns lui Mimi

   Pe ciclul vechi, înainte de Bologna, nu trebuia neapărat să ai master, ca să faci studii de doctorat. Acum, studiile de licență+master echivalează într-un fel studiile de atunci (așa-numitele "studii universitare de lungă durată").

   Toate bune.
  • +11 (11 voturi)    
   sistem bologna (Vineri, 20 iulie 2012, 12:20)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui Mimi

   pe vremea domnului ponta in 2003 nu era inca introdus sistemul de la bologna, deci prin urmare masteratul era optional nu avea nici o valoare cum nici acuma nu are pentru cei care au stuudii de licenta, de lunga durata, problema apare pentru ceilalti care au invatat pe noul sistem bologna, ei nu pot face doctorat fara masterat, inainte insa se facea
  • +6 (6 voturi)    
   masteratul nu conditioneaza doctoratul (Vineri, 20 iulie 2012, 12:25)

   break_noon [utilizator] i-a raspuns lui Mimi

   cel putin nu la toate universitatile si facultatile.
   sunt exemple in tara unde poti face doctorat fara masterat, in mod oficial, nu pe sub mina.
   poate ca este si cazul la UB
 • -12 (20 voturi)    
  plagiat (Vineri, 20 iulie 2012, 11:46)

  lavinia [anonim]

  dl baba l-a confirmat in functie pe rectorul de la upit, chiar daca s-a dovedit ca si-a copiat planul managerial-atat de important in idei si atat de personal- de pe internet, 95%...cine striga mai tare?
  • +17 (17 voturi)    
   cine (Vineri, 20 iulie 2012, 11:50)

   alip [utilizator] i-a raspuns lui lavinia

   spune ca fapta unuia o anuleaza pe a altuia?
  • +5 (5 voturi)    
   sa raspunda pentru fapte; acum au si modelul (Vineri, 20 iulie 2012, 12:40)

   MG [utilizator] i-a raspuns lui lavinia

   sa raspunda; acum au si modelul de urmat/actionat
 • +29 (29 voturi)    
  Bravo (Vineri, 20 iulie 2012, 11:48)

  alip [utilizator]

  Cinste lor ca au avut curaj. Sa vedem acum cum ii este retras titlul.
  • +10 (10 voturi)    
   si pe urma (Vineri, 20 iulie 2012, 12:02)

   pypy [anonim] i-a raspuns lui alip

   sa nu mai auzim de el, decat peste multi ani, la rubrica comemorari
 • +30 (30 voturi)    
  Ramine cum a fost (Vineri, 20 iulie 2012, 11:48)

  Alexandra [anonim]

  In fruntea guvernului avem UN HOT !!!!
  Partidul rosu e condus de un HOT PLAGIATOR
  • +5 (5 voturi)    
   iar la Ministerul Educatiei o curva! (Vineri, 20 iulie 2012, 14:53)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Alexandra

   Imi asum acest cuvant greu,dar extrem de potrivit pentru Ecaterina Andronescu.Aceasta prostituata politica a fost garantata de Vanghelie.Cum poate un intelectual adevarat sa fie garantat de cineva ,precum sclavii?Cum poate un intelectual adevarat sa fie garantat de Vanghelie?
   Aceasta curva politica a facut parte din mai toate guvernele psd.Sub patronajul sau si al tembelului de Marga ,invatamantul romanesc a ajuns un dezastru.Cat timp a fost rector al Institutului Politehnic,in subsolurile acestuia,cadrele didactice si-au adus de acasa frigiderele si congelatoarele si si-au tinut porcii taiati de Craciun.
   Acum ea trebuie sa decida retragerea titlului de doctor al sefului de partid.Si,bineinteles ca nu o va face.Din acest motiv Ponta a numit-o ministru.Stia ce stia.Si mai ales stia ca este alaturi de infractori,asa cum a fost la Pitesti ca sa-l sustina pe Nicolescu,asa cum a fost si noaptea la spital sa-l vada pe Nastase.
   Ponta a avut mana buna la oameni:l-a gasit pe dobitocul de Grajdan,pe analfabetul de Liviu Pop,pe filorusul Marga,pe penibilul Corlatean,pe curva de Andronescu,pe rejectatul BNR Florin Georgescu(cred ca se inchina guvernatorul cu picioarele ca a scapat de neofitul asta).
   Si cred ca mai are o rezerva de cadre impresionanta,la fel de servila si lipsita de demnitate.
   Sper ca romanii sa inteleaga ce pericol ne paste cu un asa esalon de ticalosi.
 • +13 (13 voturi)    
  Demisia (Vineri, 20 iulie 2012, 11:53)

  vlad alexandru [utilizator]

  Așa cum ai promis!
 • +16 (16 voturi)    
  YES!!! (Vineri, 20 iulie 2012, 11:59)

  Vlad [anonim]

  Bravo Universitatii! Acum...sper sa nu le vina ideea nastrusnica sa o desfiinteze :-) Ponta, la revedere, baiatule!
 • +16 (16 voturi)    
  asteptam demisia din functia de premier (Vineri, 20 iulie 2012, 12:01)

  lea [anonim]

  Felicitari profesorilor din Comisia de Etica a U.B. pentru curaj si verticalitate. Este innaceptabil ca o persoana care a plagiat o lucrare de doctorat sa detina functia de prim-ministru si sa reprezinte tara! Asteptam demisia lui V.Ponta
  • +9 (9 voturi)    
   Subscriu!! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:50)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui lea

   .. Si .. inca odata felicitari Universitatii Bucuresti!! Va felicit ca v-ati implicat si nu ati permis sa fiti atrasi in cocina lor
 • +12 (12 voturi)    
  Continuarea (Vineri, 20 iulie 2012, 12:01)

  Jean [anonim]

  O sa se mai faca de catre dna Andronescu inca 2 comisii "independente" si in final Ponta o sa castige cu 3-2 in prelungiri :)
  • +4 (4 voturi)    
   continuarea meciului (Vineri, 20 iulie 2012, 13:31)

   @anonim [utilizator] i-a raspuns lui Jean

   nu cred ca in prelungiri,dar la 11m sigur
 • +12 (12 voturi)    
  Mda (Vineri, 20 iulie 2012, 12:05)

  ion [anonim]

  CNE sa iti fie rusine
 • +27 (27 voturi)    
  Ordonanta de urgenta! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:07)

  Tibi [anonim]

  Incepand cu data de 20 iulie 2012 Guvernul Romaniei decide: se desfiinteaza UB si se reinfiinteaza dupa data de 29 iulie sub denumirea de Universitatea USL Bucuresti care il va avea ca rector pe Profesorul Dan Voiculescu. Universitatea va avea urmatoarele specializari: Tehnici de manipulare in presa, Dreptul penal USL, Istoria basesciana, Tehnici de plagiat, Chimia macro-andronescu, Sociologia maselor flamande, Matematica euclidiana Ponta, Teoria Multimilor amorfe, Stiinta loviturilor de stat, Teologia minciunii. Restul sectiilor vor dispare iar cadrele didactice disponibilizate vor fi trimise la Rahova alaturi de Adrian Nastase.
 • +16 (16 voturi)    
  Despre poporul roman... (Vineri, 20 iulie 2012, 12:07)

  magila [utilizator]

  Dupa alegerile din mai 1990 cand comunistii, in frunte cu Iliescu Ion, au revenit la putere, Petre Tutea declara;"Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci treisprezece ani de temniţă pentru un popor de idioţi! De asta numai eu am fost în stare..". Daca bietul om ar sti ca si dupa 22 de ani am ramas la fel de idioti, s-ar rasuci in mormant.
  • +6 (6 voturi)    
   Ai dreptate! (Vineri, 20 iulie 2012, 13:05)

   ormy [utilizator] i-a raspuns lui magila

   Si cand ma gandesc ca astazi ar fi fost ziua dansului de nastere (a marelui Tutea)...
 • +24 (24 voturi)    
  BRAVO! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:07)

  skyradio [anonim]

  Cinste profesorilor de la Universitatea Bucuresti!
 • +24 (24 voturi)    
  Q.E.D. (Vineri, 20 iulie 2012, 12:07)

  Rainbowlion [utilizator]

  Felicitari comisiei pentru verticalitate !
 • +26 (26 voturi)    
  Cinste lor (Vineri, 20 iulie 2012, 12:08)

  catri81 [utilizator]

  Bravo bravo bravo....comisiei de la UB. Au dovedit ca sunt OAMENI , nu carpe de spalat pe jos pentru usl isti.
 • +26 (26 voturi)    
  dottore, (Vineri, 20 iulie 2012, 12:09)

  meddio [utilizator]

  ia te rog o coala A4 , scrie mare pe mijloc DEMISIE din functia de cel mai cinstit prim ministru de dupa 1990 , semneaz-o , si du-te dupa idolul tau Che Guevara .
 • +23 (23 voturi)    
  In sfarsit (Vineri, 20 iulie 2012, 12:11)

  Idioteque [utilizator]

  Nu ca era ceva de demonstrat, copy-pasteala este evidenta pentru oricine are ochi (nici macar nu trebuie sa stii sa citesti!) dar eram ingrozita de faptul ca nimeni din "oficiali" nu lua atitudine.

  Ma bucur ca cei de la UB au avut suficient respect pentru studiu ca sa declare public ca ponta a copiat ca un nesimtit.
 • +24 (24 voturi)    
  Felicitari (Vineri, 20 iulie 2012, 12:11)

  ada [anonim]

  Putem fi mandri, ca mai exista oameni de valoare in aceasta tara,pentru care conteaza adevarul si nu minciuna !!!!
 • -10 (18 voturi)    
  si cu noi cum ramane? (Vineri, 20 iulie 2012, 12:12)

  catalin_mattei [utilizator]

  ma intreb daca nu cumva este cazul ca aceste comisii sa reanalizeze masiv lucrarile de doctorat din perioada trecuta...
  • +25 (25 voturi)    
   Pai cum? (Vineri, 20 iulie 2012, 12:23)

   potaissa [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

   dac-au furat mai multi e Ponta acum cinstit?

   Dar tu-ti dai seama despre ce vorbesti? Ca jurist Ponta nu mai are viitor.E vorba insa de moral ,de caracter , de factori etici pe care nici Ponta nici tu nu-i intelegi....Nu ma mai mira aproape nimic.Mult succes pe 29 , dar nu vreau sa aud plangeri prin iarna. Pe ei ii vreti , cu ei sa traiti!!
 • +27 (27 voturi)    
  Hot (Vineri, 20 iulie 2012, 12:12)

  Analist [anonim]

  Deci in fruntea guvernului avem un hot care a comis furt intelectual. Exceptional.
 • +26 (26 voturi)    
  Nu pot sa creeed !!! :)))) (Vineri, 20 iulie 2012, 12:14)

  MenInBlack [utilizator]

  E minciuna si manipulareee !
  Un copil(ot) asa de tanar, ambitios si chiar Prim M...nu poate fi suspectat ca e altfel decat curat si uscat !
  Domnule Dr. Ponta, nu va suparati pentru atat...

  Noi, oamenii muncii, va credem, si asteptam cu tristete fara margini DEMISIA dvs. , asa cum cu onoare ati promis !!!

  E loc si in Balta Brailei pentru un Dr.Procuror, si e mai putina agitatie politica acolo la stufff.
 • +17 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 20 iulie 2012, 12:14)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   nu nu (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 9:09)

   eu [anonim] i-a raspuns lui

   mai potrivit ar fi Universitatea Bucuresti Ion Iliescu, un omagiu adus marelui presedinte care ne-a salvat de comunism, ne-a eliberat, ne-a democratizat. Cheagul, il stiti nu? cadavrul ambulant care inca bantuie institutiile statului dupa 20 de ani de minciuna, furt, tradare.
   Daca crapa in timpul guvernarii USL sa vedeti ce inmormantare faraonica ii va organiza PSD ul pe banii nostri, statui, alea alea... etc .
 • +11 (11 voturi)    
  Thank you Captain Obvious (Vineri, 20 iulie 2012, 12:15)

  dandra [utilizator]

  you don't say!
 • -4 (14 voturi)    
  Pana la urma cine are dreptate? (Vineri, 20 iulie 2012, 12:15)

  EQUANT [utilizator]

  S-au pronuntat 10 comisii pe plagiatul evident al acestui individ. Cine e indreptatit cu adevarat sa faca acest lucru? deja sunt confuz.
  • +13 (13 voturi)    
   se rezolva (Vineri, 20 iulie 2012, 12:34)

   Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui EQUANT

   Da guvernul uslamist o OUG prin care nicio institutie nu e abilitata sa se pronunte si cu asta-basta, victor ponta cel curat ca lacrima.
  • +10 (10 voturi)    
   tu ce crezi? (Vineri, 20 iulie 2012, 12:52)

   vh [anonim] i-a raspuns lui EQUANT

   orcine stie sa scrie si sa citeasca :)
  • +8 (8 voturi)    
   Compara singur (Vineri, 20 iulie 2012, 13:10)

   ormy [utilizator] i-a raspuns lui EQUANT

   pai nu e normal sa vezi singur cine are dreptate? Cauta pe net ca sunt cele doua documente (teza lui ponta si una din cele de pe care a plagiat). Compara singur si vezi cine are dreptate!
   Sau esti dintre cei care nu sint in stare sa gandeasca singur si asteapta sa le spuna altii (antena 3 de exemplu) ce sa manace, pe ce parte sa doarma sau cum sa isi cheme copilul - pe nume sau pe prenume????
 • +17 (17 voturi)    
  BRAVO! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:15)

  MartaGeorgescu [utilizator]

  O raza de speranta. Nu sint numai sobolani in tara asta.

  Dar ce multi sint, totusi. E ingrozitor.
 • +25 (25 voturi)    
  Doua comisii (Vineri, 20 iulie 2012, 12:16)

  vladdro [utilizator]

  Nu inteleg cum vine asta, avem doua comisii paralele, una spune ca s-a copiat, cealalta zice ca nu.

  Acest lucru ma doare cel mai mult. Daca copia, cum au copiat multi si inainte si dupa el, si zicea la 10 ani dupa eveniment, DA, am copiat, era ok.

  Dar sa manipulezi o comisie de etica la nivel national e cea mai buna dovada a lucrurilor care vor urma daca nu scapam cat mai rapid de omul acesta.
  • -4 (10 voturi)    
   2 abordari diferite (Vineri, 20 iulie 2012, 12:38)

   Dedalus [anonim] i-a raspuns lui vladdro

   Comisia anterioara s-a prinuntat exclusiv pe proceduri, nu pe continut.
 • +23 (23 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 20 iulie 2012, 12:17)

  Erasm [anonim]

  • +13 (13 voturi)    
   Hehe , subscriu (Vineri, 20 iulie 2012, 12:32)

   Gamma [anonim] i-a raspuns lui Erasm

   Nu mai zic ca am avut ca profesor pe una din persoanele care au dat verdictul :) Deh bucurii mici in tara nebunilor.
 • +25 (25 voturi)    
  cat de evidenta este (Vineri, 20 iulie 2012, 12:18)

  pi5 [utilizator]

  diferenta dinte raportul de ieri (frapant de perfid si partinitor ), cel fara sinteze, concluzii si bazat pe argumente de genul: a fost sustinua in prezenta unor prosesori valorosi, & in comparata cu alta lucrari din acea perioada bla bla bla ..etc. si raportul de astazi, bine argumentat, bazat pe cife si explicatiile aferente.


  Dle Poata, asteptam demisa!
 • +28 (28 voturi)    
  DEMISIA! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:19)

  ion luca caragiale [anonim]

  DEMISIA!
 • +25 (25 voturi)    
  AMF (Vineri, 20 iulie 2012, 12:20)

  thjokki [utilizator]

  Tata, hartie,pix - si scrieti demisia.Atat, daca esti corect si integru cum pretinzi.
 • +17 (17 voturi)    
  Demisia ! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:21)

  periscop [utilizator]

  Punct.
 • +18 (18 voturi)    
  La revedere (Vineri, 20 iulie 2012, 12:23)

  Aka F [utilizator]

  Ponta, atat am avut de spus.
  • +4 (4 voturi)    
   adio (Vineri, 20 iulie 2012, 13:39)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui Aka F

   nu "la revedere" ca nu mai vreau nici sa aud de el, necum sa-l mai vad!
 • +21 (21 voturi)    
  GOOOOOOOOOOOOL. Plagiat - Ponta 2-1. (Vineri, 20 iulie 2012, 12:24)

  rocitizen [utilizator]

  Gol inscris de UB. De-abia ce egalase Ponta dintr-o suspecta pozitie de offside, si UB, printr-o actiune de mare efect inscrie un gol superb, din voleu! Ponta e in corzi!
 • +17 (17 voturi)    
  Respect (Vineri, 20 iulie 2012, 12:25)

  Paul [anonim]

  Tot respectul pentru Universitatea Bucuresti.
  Desigur, nu se pune problema de demisie, premierul Copy/Paste ia in calcul doar verdictul consiliului national de etica din subordinea sa.
 • +21 (21 voturi)    
  DEMISIA ! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:26)

  Pictor Vonta [anonim]

  Victoras nu mai esti doctor ... De-acuma poti sa-ti treci in CV titlul de felcer !
  • +2 (2 voturi)    
   Dottore (Vineri, 20 iulie 2012, 14:21)

   @anonim [utilizator] i-a raspuns lui Pictor Vonta

   Felcer sau fraier(sunt cuvinte prea indulgente)
  • +2 (2 voturi)    
   nu,de calau, (Vineri, 20 iulie 2012, 14:58)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Pictor Vonta

   calau al democratiei.
 • +15 (15 voturi)    
  Respect maxim!! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:27)

  CristiBa [utilizator]

  Adevaratii profesori din Romania, sa traiasca!!
 • -25 (27 voturi)    
  Plagiatorule, scapa-ne de Basescu (Vineri, 20 iulie 2012, 12:27)

  Plagiatorule [anonim]

  Nu ma intereseaza doctoratul, vreau doar sa il vad plecat pe marinaru chior!
  • +9 (9 voturi)    
   si ce ai de castigat? (Vineri, 20 iulie 2012, 12:58)

   alex34 [utilizator] i-a raspuns lui Plagiatorule

   ne zici si noua? poate te intelegem pana la urma
  • +4 (4 voturi)    
   Nu este chior!! Insa pot afirma , fara teama .. (Vineri, 20 iulie 2012, 13:56)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui Plagiatorule

   . ca as putea gresi ca..da, tu esti orb de-l binelea!!
 • +21 (21 voturi)    
  demisia stimabile !!!!!! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:28)

  ig [anonim]

  Domnule PM,
  Nu meritati nici macar dispretul nostru.
  Sunteti un mare NESIMTIT.
  Dvs, Traian Severin ... sunteti framantati din acelasi aluat.

  Daca ati fi acceptat adevarul si ati fi plecat as fi pastrat poate un gram de respect. Insa sa va puneti propria comisie sa va scoata curatel cand de fapt sunteti MURDAR e de neacceptat.

  Cinste domnilor profesori de la UB.

  Locul dvs draga domnule Ponta este probabil in Rusia. Acolo se accepta diplome ca a dvs.

  Imi e rusine mie de rusinea pe care ar trebui sa o aveti.

  Si ultimul lucru: cei 7 ANI DE ACASA nu se invata la DOCTORAT.

  Sa auzim numai de bine.
 • +20 (20 voturi)    
  Felicitari!!! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:28)

  Gabriela [anonim]

  Felicitari Universitatea Bucuresti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mai sunt cativa oameni de onoare in Romania!! Mai e speranta!!!
  RUSINE primului ministru care inca are tupeu si nu is da demisia. Ori are vreun 'disorder' psihic si tot Basescu o fi de vina si pt ca el a copiat acum 9 ani. Hotii sa plece!!!! Vrem oameni de caracter!! Felicitari dlui decan al facultatii de drept pentru caracter!!!
 • +21 (21 voturi)    
  Acad.Dr.Ing. Elena Cea...aaa....Victor Ponta! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:29)

  Finlandezul [anonim]

  Leana si Victoras se au acum unul pe celalalt: amandoi "oameni politici unanim apreciati pe plan international", amandoi "savanti de renume mondial".

  Cu 3-4 zile inainte sa ne scuteasca pe vecie de prezenta ei, To'arasa calma poporul cu academicul indemn "Alooo, alooo, tovarasi, stati linistiti la locurili voastre".

  Sunt convins ca Dottore e capabil de ceva mai subtil. Probabil il vor mai ajuta odata "colegii lui, intelectualii" din "Comitetul National de Etica" din subordinea genialei Abramburica.

  Cat despre ilustrul indrumator de doctorat, probabil ca ar dori si dumnealui sa adauge ceva, dar pe moment are o mica problema la corzile vocale si se trateaza intr-un SPA din sud-vestul Capitalei.
 • +16 (16 voturi)    
  plagiat (Vineri, 20 iulie 2012, 12:29)

  tautan [utilizator]

  ce noroc pe noi,ca inca mai avem conationali curajosi
  cinste lor
 • +17 (17 voturi)    
  respect (Vineri, 20 iulie 2012, 12:30)

  ion [anonim]

  Domnilor Profesori ai UB pentru verticalitate, onoare si curajul de a afirma adevarul!
  comisia nationala de etica, numita si dirijata politic de ponta & co, prin decizia rusinoasa de ieri, arata ca in sistem exista inca, din pacate, politruci sinistri care sunt gata sa sacrifice nu doar propria imagine (aia probabil nu a existat niciodata) ci sa arunce cu noroi asupra tuturor elitelor autentice ale acestei tari care si-au castigat titlul de doctor prin munca sustinuta.
  ecaterina andronescu ministru al invatamantului, o persoana fara coloana vertebrala, e poate cel mai reprezentativ exemplar din specia de mai sus - RUSINE!
 • +22 (22 voturi)    
  Imi cer scuze Domnului Decan Bais si (Vineri, 20 iulie 2012, 12:32)

  A9 [utilizator]

  Domnilor Profesori din Comisie, pentru ca am vorbit urat la adresa Domniilor lor, atunci cand Domnul Decan si-a dat demisia!

  Mintea mea refuza sa vada si sa creada ca oameni de asemenea calibru dadeau bir cu fugitii si nu interveneau.

  Inca o data scuze si multumiri pentru atitudinea dumneavoastra!
 • +10 (10 voturi)    
  Nu. nu a plagiat (Vineri, 20 iulie 2012, 12:35)

  eu [anonim]

  Doamne... oamenilor. Reveniti-va! Domnul Ponta NU a plagiat, au zis la televizor, pe antene, a zis si Domnul Presedinte Antonesc, a zis si domnul Prim Ministru Victor Ponta.
  Ponta si Antonescu conduc tara! Ei sunt cei mai destepti oameni din tara acum, ei au dreptate!
  Ponta si Antonescu au zis sa-l demitem pe Basescu! Mars si executarea, votati DA la referendum!
 • +10 (12 voturi)    
  trist (Vineri, 20 iulie 2012, 12:37)

  Dedalus [anonim]

  'Dupa o batalie pierduta, nimic nu este mai trist decat o batalie castigata" Napoleon.

  Observati ghilimelele si autorul ciat.

  Sunt de acord cu Comisia: nu simt nici o placere in aceasta confirmare. Dimpotriva.

  Cred ca nu trebuia sa se ajunga aici.

  Nu trebuia pornit un razboi cu Presedintele, nu trebuia demisa conducerea celor doua camere, nu trebuia numit un premier atat de tanar.

  Puteam astepta inca 3-4 luni pana la alegeri si toate astea nu ar mai fi existat.

  E foarte trist.
  • +3 (3 voturi)    
   superb (Vineri, 20 iulie 2012, 13:40)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Ai mare dreptate!
 • -23 (23 voturi)    
  Aservitii lui Basescu (Vineri, 20 iulie 2012, 12:38)

  Votati pe 29! [utilizator]

  Acestia probabil se numara printre putinele persoane devotate inca presedintelui suspendat si care in continuare ii sustin jocul murdar. Degeaba se chinuie sa gaseasca metode prin care sa distruga imaginea primului ministru. Romanii nu mai sunt atat de prosti incat sa creada toate minciunile spuse de Basescu si sustinute de slugile lui.
  • +4 (4 voturi)    
   nu... (Vineri, 20 iulie 2012, 13:00)

   alex34 [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

   sunt si mai prosti cand cred toate minciunile lui ponta si usl...
  • +4 (4 voturi)    
   ??? (Vineri, 20 iulie 2012, 13:16)

   ormy [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

   Deci nici tu nu sti sa citesti!!!!! Dar sa sti ca nu este nevoie sa sti sa citesti, pentru a vedea ca doua imagini (chiar daca sunt imaginile sunt formate din litere) sunt identice!...
   Dar astia sunt USL-istii...Niste analfabeti hoti! Ce pretentii sa ai!
  • +2 (2 voturi)    
   O poanta (Vineri, 20 iulie 2012, 14:27)

   @anonim [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

   chir crezi ca poanta asta are fata si caracter de primministru?Pacat de tineretea lui,cred ca si-a gresit cariera.
  • +2 (2 voturi)    
   bine mai citati voi,uslasii (Vineri, 20 iulie 2012, 15:01)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

   din marele securist Voiculescu.
 • +18 (18 voturi)    
  Antena 3 (Vineri, 20 iulie 2012, 12:39)

  MartaGeorgescu [utilizator]

  Ati auzit-o pe pitipoanca ("distinsa domnisoara") de la Antena 3 - ca "au semnat profesori de valoare" (inclusiv puscariasul Nastase) - si ca "ceva nu e logic"?

  Ultimele doua luni au demonstrat ca a fi echidistant intre presedintele legitim si suspendat, asa cu pacatele lui mai mult sau mai putin exagerate, si acesti nemernici absoluti este la fel de absurd cu a fi echidistant intre normalitate relativa si nemernicie absoluta.

  N-am vazut-o pe "distinsa domnisoara" ... dar ma intreb, nu ii este rusine sa minta in asemenea hal - nu are parinti, nu are poate copii (daca nu e chiar asa de domnisoara)...

  ... Minciuna sta cu prim-ministrul la masa... si cu intreaga lor haita.

  Crin Antonescu a distrus, in complicitate cu Tilharul Ponta, ultimul partid istoric din Romania.

  PNL nu va mai exista in 2016.
 • +19 (19 voturi)    
  Domnului prof. Preda de la Fac.Matematica (Vineri, 20 iulie 2012, 12:42)

  mate-info [anonim]

  Domnule profesor, permiteti-mi sa va spun doar atat: MULTUMESC!
  Nu mi-ati fost profesor, erati decan in acea perioada, insa azi ati reusit sa ma faceti mandru de facultatea mea: fmi.unibuc.
  Va doresc dvs., celorlalti prof. membri ai comisiei si tuturor romanilor oriunde s-ar afla cat mai multe motive de mandrie legate de Romania.
 • +14 (14 voturi)    
  Intrebare pentru Parchet (Vineri, 20 iulie 2012, 12:43)

  kayros [anonim]

  Cum se numeste, in acest caz, analiza Comisiei de Etica a Ministerului?

  Minciuna?
  Incompetenta?
  ...sau favorizarea infractorului?!!!

  Parca era pe undeva, prin Codul Penal...
 • +16 (18 voturi)    
  Gata, m-am liniştit ! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:43)

  Dănuţ [anonim]

  M-am liniştit pentru că am avut emoţii că toţi vor ceda presiunilor politice. Dar iată că nu se mai poate reveni la epoca Năstase în care toţi cântau osanale în cor. Cum a zis nu mai ştiu cine: libertatea crează dependenţă. Apoi avea dreptate Băsescu: lucrurile sunt fără întoarcere !
  AQcum nu mai văd ca o mare pierdere dacă preşedintele va pierde referendumul. Prezenţa lui nu mai este indispensabilă. La o adică, deşi unii s-ar putea supăra, poate ar fi mai bine să piardă pentru că USL-ul va da şi mai rău cu oiştea-n gard şi asta va aduna voturi pentru dreapta. Dacă rămâne va fi ca şi când se agaţă cu disperare de putere.
  Nu vă grăbiţi să mă înjuraţi. Oricum voi vota NU la referendum.

  Dar acum văd că românilor chir le place democraţia şi o apără, indifernet de opţiunea politică.

  Sunt liniştit. Deşi mai urmează lupte.
 • +14 (14 voturi)    
  plagiati-i demisia lui Antonescu, va rog! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:44)

  Adrian Petre [anonim]

  Domnule Ponta, e vremea sa mergi - in liniste si cu o bruma de onoare - acasa. Intre o comitzie politic numita si una a universitatii - tu., domnule plagiator Ponta, in care ai incredere?

  Atentie, in lipsa demisiei, vei pune pe obrazul meu pata ce iti revine exclusiv! Eu nu o vreau, eu nu am plagiat! Acasa!! Mergi acasa!
 • +11 (11 voturi)    
  Poate ..au disparut. (Vineri, 20 iulie 2012, 12:45)

  Unde sunt ...oamenii de altadata? [anonim]

  Impostura ca vehicul tractor pentru cariera, furtul de proprietate si insusirea muncii altora, sfidarea folosita ca arma si dovada a puterii comparabila numai cu manifestarile primatelor (gorile) par sa fie singurele valente ale unui pseudo-doctor, pseudo-politician, pseudo-om. Romaniei ii dauneaza un asemenea caracter. Frustrarea oamenilor cinstiti si cu educatie (chiar si minima) trebuie sa fie imposibil de suportat. Astept de la acesti oameni o reactie, o corectie aplicata unui astfel de pseudo-exemplar al politicii romanesti. Sper ca nu meritam conducatorii pe care ii avem pentru ca altfel, inevitabil, ne vom scufunda in mocirla istoriei. Cei pro-Basescu sau pro-USL sa se abtina. M-am adresat "oamenilor" nu altcuiva.
 • -14 (14 voturi)    
  Pe cale de consecinta (Vineri, 20 iulie 2012, 12:45)

  Ion Tambrian [anonim]

  Specialisti din Comisia de Etica a Universitatii care afirma ca (115/300)*100 adica 30% din teza domnului Ponta este sau contine elemente plagiate trebuie sa decida si daca restul de 70% mai poate exprima o teza. Daca nu atunci teza domnului Ponta este ceva nedefinit si fara esenta. In atare conditii comisia de etica se adreseaza comisiei de etica a ministerului care daca isi insuseste cele specificate propune CNATDU patrui actiuni: 1) acceptarea faptului ca teza nu are elementele ce o fac acreditabila si deci retragerea pe cale de consecinta a titlui acordat doctorandului; 2) retragerea calitatii de IOSD in stiinte juridice pentru Universitatea Bucuresti (pentru ca aici nu se pot realiza teze de doctorat care sa poata fi acreditate),3) retragerea titlurilor de conducatori de doctorat pentru toti membrii scolii doctorale de Stinte Juridice de la Universitatea Bucuresti; 4) retragerea abilitarii membrilor comisiei de doctorat ce a decis acordarea unui titlu nesustinut de valoarea lucrarii. CNTADU trebuie sa motiveze suplimentar cele de mai sus si sa ceara trei ordine de ministru dupa cum urmeaza: a) retragere titlu, b) desfiintare scoala doctorala; c) retragere abilitare pentru membrii conmisiei.
  Nu care cumva toata aceasta problema a tezei domnului Ponta este politica in care se tot cauta a se da pumni. Oare domnul Andruh de la Smeeni a fost si pe la aceasta comisie? Spre exemplu prin colegul dumnealui anume seful catedrei de Chimie Anorganica....etc,etc...
  Prea multa ura se cultiva in tara asta si iata ca nici mediul academic nu se lasa fara a fi implicat.
  • +10 (10 voturi)    
   Pardon? (Vineri, 20 iulie 2012, 12:57)

   Closed [anonim] i-a raspuns lui Ion Tambrian

   Cum adica ura? Comisia a constatat cam ce poate constata orice individ care stie a citi: Ponta a pus in lucrare bucati intregi de text ale altor autori, fara a indica aproape niciodata care sunt acele portiuni, fara a mentiona autorii decat la sfarsit samd. Asadar, daca respectivii spun ca albul este alb si negrul e negru, inseamna ca seamana ura?
 • +14 (14 voturi)    
  Ponta (Vineri, 20 iulie 2012, 12:47)

  Vali [anonim]

  GO HOME!!!!!!!!! Nu vrem sa fim reprezentati de un PASTE, COPY PASTE
 • -13 (15 voturi)    
  de ceeeeee .... (Vineri, 20 iulie 2012, 12:47)

  dedalus [anonim]

  Am o singura intrebare:

  Pentru ce toate astea?
  • +15 (15 voturi)    
   Pentru ca, asa a fost crescut si educat! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:51)

   A9 [utilizator] i-a raspuns lui dedalus

   Ponta a fost crescut si educat ca poate ajunge sus de tot, prin minciuna si furt. Si a ajuns! Dar a ajuns acolo de prost ce e si nu ca ar fi ceva de capul lui.

   Probabil ca tu, dedalus draga, esti un om muncitor si corect, inteligent, dar fara conexiuni politice, si-ti ia locul in societate, un om ca Ponta. Asta-i tot.
  • +11 (11 voturi)    
   pentru .... (Vineri, 20 iulie 2012, 12:57)

   andreiu [utilizator] i-a raspuns lui dedalus

   Pentru cei care au muncit la teza de doctorat ! (in primul rand - eu nu mi-am batut capul nici cu masterul)
  • +6 (6 voturi)    
   Scadenta (Vineri, 20 iulie 2012, 13:04)

   Maglev [utilizator] i-a raspuns lui dedalus

   Pentru ca in viata totul se plateste... mai devreme sau mai tarziu.
   Simplu.
 • +18 (18 voturi)    
  Felicitari! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:49)

  rainman [utilizator]

  Pentru ca ne-ati aratat ca se poate! Felicitari membrilor comisiei!
 • +18 (18 voturi)    
  Ma inclin! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:52)

  Dr Marutza [anonim]

  Respect, domnii mei, mare respect! Vorbe clare, investigatie corecta. Dumneavoastra imi redati increderea (atat de zdruncinata!) in ce priveste competenta, corectitudinea si aspectul moral al ceea ce vrea sa fie o teza de doctorat! Si nu numai, ci in general respectarea unor valori si principii general , universal umane! Incercarile perfide, nerusinate, cu iz politic fetid, nu fac decat sa arate "valoarea" celor care le practica! S-au etichetat singuri ca oameni si ca profesionisti! Si atunci vii si te intrebi: vrem noi romanii asemenea "conducatori" care sa ne reprezinte? Vrem noi ca tot ce face frumusetea acestei natii sa fie aruncat peste bord de o clica de incompeteti lipsiti de caracter? Ce exemplu dam tinerilor? Ca se poate minti, fura, insela fara sa raspunzi pentru asta? Nu,! Categoric NU!
  Va multumesc inca odata ca v-ati facut meseria corect ceea ce e rara avis in conditiile actuale.
 • +18 (18 voturi)    
  DOTTORE COPY- PASTE (Vineri, 20 iulie 2012, 12:53)

  C.T.C [utilizator]

  Asa va ramane in cartile de istorie aceasta mizerie de om, cunoscut sub numele de PM Dottore Copy-Paste. Sper sa vina cat mai repede zilele cand acesti oameni vor plati pentru raul facut Romaniei si implicit cetatenilor acestei tari. Demisia Dottore !
 • +16 (16 voturi)    
  Ce urmeaza! (Vineri, 20 iulie 2012, 12:55)

  omliber [utilizator]

  Două comisii independente, cu cea a revistei "Nature" trei s-au pronunţat: Victor Ponta a plagiat. Era clar că a plagiat, dar faptul că două comisii româneşti au pronunţat adevărul este extraordinar de bine! Înseamnă că societatea civilă creşte, se dezvoltă, se exprimă, se respectă. Nu mai este impresionată de politic. Mă bucur nespus pentru lumea academică.
  Acum politicul trebuie să înveţe să lucreze în această societate civilă... să înveţe să răspundă pentru acţiunile lui. Ar trebui să-şi facă curat în ogradă. Să dea deoparte
  Ce ar trebui să urmeze??? Dl Victor Ponta ar trebui să înveţe să şi răspundă pentru ceea ce face. Adică ar trebui să demisioneze din postul de prim ministru, chiar şi din funcţiile de preşedinte PSD şi copreşedinte USL. Acum (nu ştiu înainte) este un politician şantajabil. Nu face bine partidului dumnealui. Partidul ar trebui să ştie asta şi să-şi cureţe ograda. Este însă problema: alinaţa USL , PSD, PNL vrea să fie curată, credibilă????
 • +10 (10 voturi)    
  Anii 2000 (Vineri, 20 iulie 2012, 12:58)

  Mr John [anonim]

  Imi aduc aminte la Facultatea de Hidrotehnica din Iasi cum profesorii au aruncat proiecte din dulapuri din anii precedenti studentilor din anii terminali ..
  Ideea era simpla ..promovezi imbecili usor controlabili in institutii cheie- modelul sovietic
 • -7 (7 voturi)    
  gata gata (Vineri, 20 iulie 2012, 12:59)

  eu [anonim]

  Hai cu ultimele spume turbate la gura ca mai aveti o saptamana si dupa aia va puteti schimba profilul.
  Va propun sa deveniti un forum dedicat persoanelor cu sindrom TOURETTE!!!!!
  In secundar se pot trata si cei cu creierul spalat de Monica , fobie de rusi, teroare patologica de comunism, alergii la Iliescu samd.!!!
  Nu o sa va plictisiti intre voi!!!!
  • +3 (3 voturi)    
   gresit;ai diagnosticat (Vineri, 20 iulie 2012, 15:07)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui eu

   gresit alergia la comunism.
   Chestia ca si occidentalii gandesc ca noi.Voi ati ramas cu rusii.Drum bun,tovarase!
 • +12 (12 voturi)    
  Recunosc ca m-am inselat (Vineri, 20 iulie 2012, 12:59)

  Mihail_AD [utilizator]

  Dintre toate comisiile care au cercetat teza, la cea a Universitatii ma asteptam cel mai putin sa condamne plagiatul. Aceasta pentru ca Universitatea nu are nimic de castigat de pe urma recunoasterii faptei incriminate. Mai bine zis, nimic material. Ceea ce castiga este verticalitatea si respectul celor care de 20 de ani spera ca ne vom incadra intr-o Europa a echitatii.
  Faptul ca aceasta Comisie isi spune totusi punctul de vedere, desi ar putea avea de suferit, arata ca inca e speranta, ca nu ne-am convertit toti in zombie gata de orice compromis, si mai ales ca inca gasim printre oamenii Dreptului moralitatea absolut necesara acestei stiinte, moralitate uitata de Ponti, Voici, Sovi si Corlateni
 • +9 (9 voturi)    
  Toata stima mea... (Vineri, 20 iulie 2012, 13:02)

  ravenka [anonim]

  Comisiei de Etica a UB! Macar se incearca reabilitarea adevarului.
  • -2 (2 voturi)    
   unu (Vineri, 20 iulie 2012, 13:33)

   unu [anonim] i-a raspuns lui ravenka

   ce-mi place cand vad ca o comisie se autosesizeaza dupa 10 ani! asa... ca sa apere prestigiul facultatii. este vorba de acea facultate ai carei absolventi nu prea reusesc sa treaca examenul de intrare in avocatura. aa, s-au pronuntat pe forma, asta putea sa o faca oricine. pe fond, e mai greu si e riscant sa ne bagam. mai ales ca baietii nu au timp, sunt ocupati cu admiterea.
   bleah.
   pe forma, ponta a plagiat, clar. pe fond, depinde daca esti basist sau anti.
   ce ti-e si cu politica asta! hotii striga hotii.
   • 0 (0 voturi)    
    Plagiatul... (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 11:22)

    MarkoGeo [anonim] i-a raspuns lui unu

    ...se determina, in primul rand, pe forma!
 • -7 (7 voturi)    
  dar de coduta nimic ? (Vineri, 20 iulie 2012, 13:03)

  adrian8 [utilizator]

  ca parca si asta era pe "ordinea zilei" la discutii ...

  nu mai zic ca ordinea cronologica nu prea conteaza ....
  • -2 (2 voturi)    
   unu (Vineri, 20 iulie 2012, 13:41)

   unu [anonim] i-a raspuns lui adrian8

   te rog frumos. site-urile clopotel.ro si referate.ro au plagiat-o pe codruta.
   nu stiu exact ce a facut liiceanu. dar la el nu se pune pentru ca a scris un apel catre lichele. nu stiu sigur daca l-a si citit.
 • +9 (9 voturi)    
  Gaudeamus igitur! (Vineri, 20 iulie 2012, 13:04)

  Avaya [utilizator]

  ar trebui sa ne luam palariile, sa mergem la Universitate si... JOS PALARIA! Vivant Professores! Acesti profesori merita tot respectul. Pentru moralitate, pentru integritate si, mai ales, pentru curaj!
 • +7 (7 voturi)    
  SUMA CUM LAUDE ori bascalie (Vineri, 20 iulie 2012, 13:12)

  baligosul [utilizator]

  Pentru mediul academic este o mare dilema:
  1.O lucrare de doctorat care a primit calificativul,,cel mai tare din parcarea lui A,Nastase(pe atunci PM,Arogantul),si autorului ia adus porecla,,Micul Titulescu" acum da frisoane:115paginicopiate,insailate etc.Daca vor spune plagiat vor afecta prestigiul Universitatii Bucuresti si al
  Facultatii de drept!
  2.Daca vor spune ca nu este plagiat vor dovedi obedienta fata de politicieni si nu ar fi decat inceputul unei decaderi din dreptul de a fi considerati universitari, demni de o astfel de onoare!
 • +7 (7 voturi)    
  Efectul Severin (Vineri, 20 iulie 2012, 13:14)

  feisbuk [utilizator]

  Este mai mult decat evident ca PM Ctrl Victor Ponta nu va recunoaste acest verdict, dupa ce cu o i inainte, o comisie croita pentru nevoile domniei sale a grait altcumva. Avea nevoie de o justificare ieri si a primit cum nu se poate mai bine.

  Dincolo de toate acestea, este vorba de efctul Severin, care isi produce efectele cu precadere asupra romanilor, o natie cu un tupeu inimaginabil. Ponta ar putea lovi cu masina un copil pe zebra, ca tot atac politic ar fi (au mutat zebra in timp real, au mituit copilul sa treaca pe zebra cand trece si el, etc.).

  Nu va mai agitati. Nu va demisiona, nu va recunoaste aceasta Comisie iar daca are chef, mi infiinteaza vreo doua Comisii care sa ii dea dreptate. Iar daca este chiar pornit, il pune pe Nicolaescu sa depuna plangere penala impotriva celor de la Univ Bucuresti, pentru subminarea economiei nationale.
 • +5 (7 voturi)    
  De ce (Vineri, 20 iulie 2012, 13:15)

  Dedalus [anonim]

  De ce toate aatea???

  Mai erau 4 luni pana la alegeri...
  • +4 (4 voturi)    
   mai draga mai (Vineri, 20 iulie 2012, 15:41)

   a.nastase [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

   ne ardeau matzele de foame, de 8 ani tinem post, ma crezi?
  • 0 (4 voturi)    
   baaah... (Vineri, 20 iulie 2012, 16:01)

   crin [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

   Si cand ma gandesc ca pana sa iasa ponta la rampa chiar aveam o sansa sa castigam alegerile din toamna! A trebuit sa vina asta cu tinichelele lui de coada sa strice tot ...
 • +9 (9 voturi)    
  "CHAPEAU BAS" U-BUCURESTI (Vineri, 20 iulie 2012, 13:18)

  Demisia Victoras [anonim]

  ...ieri am vazut pe Androneasca si pe Popica, anuntand in televizor vestea minunata, ca comisia de etica a ajut la concluzia ca Victoras nu a plagiat. Camera a aratat in "plain" mainele tremurinde celor doi, nici ei nu credeau ochilor, la asa o decizie. Nu comentez, ca intre timp cunosc componenta acestei comisii. Doar doresc sa spun respecte fata de Universitatea Bucuresti, unde aceasta comisie nu s-a lasat intimidat de unele presiuni exterioare.
  Rusine d-na Andronescu, rusine d-le Pop, v-ati comportat ca pe vremurile cele mai obscure comuniste.
 • +6 (6 voturi)    
  Curs (Vineri, 20 iulie 2012, 13:19)

  Adrian1 [utilizator]

  Interesant cum a sarit in aer cursul euro-leu fix dupa anuntul comisiei: http://www.bloomberg.com/quote/EURRON:CUR/chart Selectati 1D (1 day) pentru cursul zilei de azi.
 • +6 (6 voturi)    
  plagiat? (Vineri, 20 iulie 2012, 13:20)

  ptudor [anonim]

  sa se plagieze si la bac si la testari si la la tot ce nu meritam sa fim toti ca el sa ne batem pe posturi ...
 • +9 (9 voturi)    
  ponta (Vineri, 20 iulie 2012, 13:20)

  christine13 [utilizator]

  atatea minciuni... si minciuni...si minciuni ....ai debitat incat oamenii ( si aici ma refer la toti, nu doar la romani) nu te mai cred nici daca spui ca respiri.
  Asuma-ti-le de barem in ceasul al 12-lea...esti penibil cu ranjetul tau de boem parvenit.
  Regret enorm ca tinerii ce nu fura sunt cei ce vor avea cel mai mult de suferit.
 • -12 (12 voturi)    
  mhm! (Vineri, 20 iulie 2012, 13:26)

  spaimadevinerinoapte [anonim]

  de ce preferati toti un marinar securist?
  de ce ziarul asta are o tenta ,deranjanta, politic-portocalie, unde se posteaza si se voteaza doar comentarii pro Basescu?
  voi credeti ca astia din comisia asta sunt vreo valoare nestemata a tarii, ca nu sunt influentabili politic sau ca nu au interese proprii?toti vor sa-si bage in traista!
  toti rectorii, decanii, etc au apartenenta politica ca sa poata sa ramana pe functie, iar atunci cand ajung in functie de obicei restructureaza tot personalul pe bunul plac si pe aceeasi culoare politica.
  Ponta e Ponta, dar vreau sa vad o schimbare la conducerea tarii, m-am saturat de cheliosul asta securist care joaca murdar de fiecare data cand ceva nu e pe placul lui.
  m-am saturat sa-l tot aud cum vorbeste de oligarhi desi a fost/este inconjurat si sprijinit pe sub mana tot de ei. m-am saturat sa-l vad cum se "intoarce la popor" ca un Stefan cel Mare salvator de babe.
  treziti-va, fratilor, va lasati manipulati de un escroc sentimental care a pus in functie si s-a inconjurat de oameni de nimic (cu ajutorul vostru) si v-a furat cat a putut.
  • +8 (8 voturi)    
   rusinica (Vineri, 20 iulie 2012, 13:43)

   george [anonim] i-a raspuns lui spaimadevinerinoapte

   ba, tu stii sa citesti? plagiatul lui ponta se vede din luna, e o copiere nerusinata, nu trebuie sa fii savant sa o vezi .
   • -3 (5 voturi)    
    auzi ba? (Vineri, 20 iulie 2012, 15:04)

    spaimadevinerseara [anonim] i-a raspuns lui george

    auzi ba?
    da' tu stii asa sa te exprimi
    am impresia ca ai multe in comun cu marinelul, te vad la fel de violent ca si pe el
    esti si tu vreun cadru militar sau lucrezi in marina? din cate am vazut pana acum, astia cam au inclinatii de SS.
    succesuri, apropo
  • +5 (5 voturi)    
   credeti ca astia din comisia asta sunt vreo ... (Vineri, 20 iulie 2012, 13:54)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui spaimadevinerinoapte

   "voi credeti ca astia din comisia asta sunt vreo valoare nestemata a tarii, ca nu sunt influentabili politic sau ca nu au interese proprii?"

   Nu neaparat. Dar cel putin eu am avut curiozitatea sa analizez argumentele, care circula deja pe net. Probabil si altii. Lucrurile sunt clare si jenante pentru invinuit. Nu stiu sa zic daca nu sunt chiar penale - e totusi un furt.
   Ma tem ca dupa limbajul in care te exprimi este inutil sa te invit sa judeci si alte lucruri cu propria minte. Imi dau seama ca Basescu va pierde refendumul si consider ca tot ce s-a comis in aceste saptamani este o mare magarie orchestrata de indivizi pe care ii doare drept in pix de interesele Romaniei. Din pacate nota de plata o vom plati cu totii - vei vedea. Prabusirea economica a Romaniei se va comite, din pacate, si vom avea cu totii de pierdut; in afara de o mana de oameni care au planificat ca lucrurile sa iasa asa si care stiu sa profite de astfel de situatii.
   • -8 (8 voturi)    
    sigur (Vineri, 20 iulie 2012, 15:01)

    spaimadevineriseara [anonim] i-a raspuns lui gogu

    si-a asumat marinarul raspunderea?
    mai tii minte cand a venit si a bocit la tv dupa ce s-a prezentat caseta in care lovea un copil?" Rusine Dinu patriciu, sniff, sniff. mai tii minte cand a zis ca-si da demisia, dar subit s-a razgandit? mai tii minte cand a bocit atunci cand Stolo, draga stolo, s-a retras ca sa iasa el
    mai tii minte dosarul cu flota?
    mai tii minte cat a instigat si manipulat prostimea ca va iesi in strada in fiecare sapt si va da raport, atunci cand au vrut sa scape de el prima oara? si asta o auzi de la cineva care l-a votat ultima oara, unul din prostime
    exprimarea mea, poate nu o agreezi tu, e ok, nu e necesar.
    si mai tii minte cand... deodata a iesit presedinte cu diaspora? :)
    mai tii minte ca este responsabil pentru cel mai prost prim ministru pe care Romania la avut vreodata, Emil Boc?
    base nu a vrut niciodata sa compromita, a vrut doar sa conduca Romania ca pe un vapor, s-a crezut comandant, de aia nu se pun oameni cu trasaturi militare la conducerea functiilor inalte, au inclinatii dictatorial-securiste.

    Base e la acelasi nivel cu Nastase
    sper ca atunci cand va apasa si el pe tragaci sa nu rateze ca bombo.
    de acord, insa, pretul il vom plati cu totii, indiferent de cine va fi acolo sus, la carma.
  • +4 (4 voturi)    
   concluzii (Vineri, 20 iulie 2012, 14:45)

   @anonim [utilizator] i-a raspuns lui spaimadevinerinoapte

   macar ¨marinarul securist˝si-a asumat raspunderea pt.ce a facut pe cand cei de la conducerea actuala te mint in fata cu nerusinare.Macar acest ziar mai spune adevarul din cand in cand. Poate nu pune Voiculescu&co mana si pe el ca pe majoritatea presei din tara.
  • +5 (5 voturi)    
   Noi preferam adevarul... (Vineri, 20 iulie 2012, 15:27)

   Punisher [anonim] i-a raspuns lui spaimadevinerinoapte

   ...prietene! Nu ne lasam dominati de o spaima oarecare, fie ea si de vineri noaptea, astfel incat ea sa ne intunece judecatile de valoare. Cu totii ne saturam de multe lucruri, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa respectam valorile democratiei si statul de drept. Romanii s-au fript de multe ori votand aiurea si asta nu-i impiedica sa voteze in continuare gresit, pentru ca pe urma sa stea si sa se lamenteze si sa bombane ca niste babe! Cu timpul, dupa ce se vor fi fript de destul de multe ori, vor incepe sa fie mai atenti, sau vor astepta cu mai mult stoicism sa treaca 5 ani. In rest, pentru ca subiectul este altul, noi toti cei care mai avem o urma de bun simt asteptam un singur lucru, DEMISIA!
  • +1 (1 vot)    
   tu preferi (Vineri, 20 iulie 2012, 19:39)

   dan63 [utilizator] i-a raspuns lui spaimadevinerinoapte

   unul pe care l-ai prins cu mâna în buzunarul tău şi care susţine că, de fapt, e buzunarul lui, nu al tău! acesta este ponta!
 • +10 (10 voturi)    
  ali baba (Vineri, 20 iulie 2012, 13:28)

  tanu [utilizator]

  l-am ascultat pe Theodorescu fostul tvr-ist si membru al psd care spune domnului Ponta sa-si ceara scuze pt "greseala "din tinerete si sa mearga mai departe pt ca aici la noi in capatul europei nu conteaza dar ar avea mari probelrme in europa!daca asta este un raspuns de profesor academician as dori sa ii transmit printr-un proverb cunoscut "decat codas la oras mai bine-n satul tau fruntas!"...........ups asta era valabil pt ALI BABA( Ponta)inainte de doctorat.
 • -6 (12 voturi)    
  Ponta nu minte, CNE este comisie politica! (Vineri, 20 iulie 2012, 13:37)

  calfa [anonim]

  Ponta nu minte de data asta, CNE din ANCS este o comisie politica organizata in mare panica, specific pt e,l pt instalarea si controlul confuziei mediatice!
  • +5 (5 voturi)    
   stai jos, ti-am dat minus (Vineri, 20 iulie 2012, 15:34)

   smiley [anonim] i-a raspuns lui calfa

   un decretel frustrat si arogant nu minte o data, el va minti mereu!
 • -11 (11 voturi)    
  Aiureli Tot DA votez (Vineri, 20 iulie 2012, 13:38)

  dfsvdsdvvdjvj [anonim]

  Pot sa se dea dea dura si sa faca ca papitoii basescu si ai lui, eu tot DA votez si cu cat vor continua cu acuze, fara sa incerce sa-si ceara scuze pentru ce ne-au facut, cu atat voii fi mai convins ca fac un mare bine acestei tari. poate e ultima sansa de a scapa de acesti oameni fara care numai rau ne-au facut.
  • +7 (7 voturi)    
   mai aiuritule (Vineri, 20 iulie 2012, 13:58)

   tanu [utilizator] i-a raspuns lui dfsvdsdvvdjvj

   discutia era despre copy-paste si nu despre Basescu!vorbim despre ROMANIA si fata care (speram sa nu)va reprenzenta te va repezenta peste granite indiferent unde ar fi ele!la nivel oficial o sa fii reprezentat de un HOT!si cine seamana se-alege.
 • +9 (9 voturi)    
  domnule "doctor" (Vineri, 20 iulie 2012, 13:39)

  mm [anonim]

  Iti dorim sa ajungi cat mai repede precum ilustrul tau inaintas, "academician" elena ceausescu.
 • +12 (12 voturi)    
  Respect/rusine (Vineri, 20 iulie 2012, 13:39)

  Anonim [anonim]

  Tot respectul fata de comisia Universitaii Bucuresti, care a indraznit sa spuna adevarul si toata sila fata de prim plagiatorul tarii care se tine cu dintii de ciolan si nu vrea sa demisioneze. Demisia lui ar fi a o victorie superba a democratiei, a dreptaii si a bunului simt in Romania. Avem cu totii nevoie de asta!
 • +14 (14 voturi)    
  sunt niste eroi (Vineri, 20 iulie 2012, 13:44)

  UnchiuSam [utilizator]

  Dragii mei,
  oamenii acestia care au judecat lucrarea lui Pinochio si-au asumat un mare risc, de a fi luati la ochi si terfeliti pe Antenele lui Voiculescu, de a se arunca cu noroi in munca si studiile lor de o viata si in reusitele lor de pana acum. De aceea, trebuie sa le recunoastem meritul de a sta drepti intr-o lume in care majoritatea oamenilor spun "Sarut mana" in fata regimului si sa-i privim ca pe niste eroi, deoarece exista eroi si putere de a rezista nu numai pe campul de batalie, in razboaie, ci si in viata de zi cu zi. Daca toti am avea coloana vertebrala si am tine cu dintii de ceea ce stim ca este bine si corect, atunci cand altii incearca doar sa distruga si sa-si vada de interesele lor, nu am fi ajuns in situatia asta, sa ne incalece toti neavenitii, toti pupincuristii si arivistii.
 • +15 (15 voturi)    
  Este clar (Vineri, 20 iulie 2012, 13:46)

  DaBomb [anonim]

  Aceasta comise este aservita lui Basescu si oricine i se opune domnului Ponta si Antonescu sunt slugi PDL-iste!Clarrrrrr???Ce nu s-a inteles????(pamflet)
  Tot respectul domnilor de la Universitatea Bucuresti pt. ca si-au facut datoria si fara sa tina cont de ce neplaceri ar putea avea parte.
 • -8 (8 voturi)    
  penibili (Vineri, 20 iulie 2012, 13:53)

  nicicomunist nicicapitalist [anonim]

  Sunteti destepti cu cv-uri pompoase si multe alte distinctii, ma refer la comisia care a spus ca Ponta a plagiat, apoi intreb romanii si nu ungurii sau basescomanii sau prostii... cine-i mai vinovat cel care plagiaza sau cel care acorda distinctia acelei persoane fara sa verifice lucrarea. Bai e groasa, fratilor sunteti slabi intelectuali daca ii permiti hotului sa fie cinstit. Deci daca ii acorzi distinctia plagiatorului esti mai plagiator ca el, in concluzie Comisia Universitatii e vinovata, iar voi n-aveti argumente contra mea decat daca sunteti unguri basescomani sau prosti
 • +8 (8 voturi)    
  bravo UniBuc rusine CNE / ANCS (Vineri, 20 iulie 2012, 13:57)

  calfa [anonim]

  In aceste zile, cu tot bruiajul celor platiti sa posteze partizan se poate desprinde o imagine pozitiva, optimista despre un segment robust din societate care nu mai vrea sa traiasca in minciuna.
  Comparati va rog corul furios de insulte la adresa comisiei CNE a Min Educatiei cu numeroasele mesaje emotionale de apreciere a verticalitatii comisiei de etica a UniBuc.
 • +8 (8 voturi)    
  greata (Vineri, 20 iulie 2012, 14:01)

  vasile [anonim]

  tot ceea ce pot simti vis a vis de acest minuscul personaj al circului politic din Romania este ... greata.
  daca la inceput greata era una usoara si ma gandeam ca odata cu zilele ce vor veni ea va trece, astazi greata este la cota maxima. voma pe care o simt aruncata de catre personajul mai sus amintit (nu vreau sa ii pronunt numele, pentru ca numele i-a devenit sinonim cu jignirea adusa bunului simt) este picatura care a umplut paharul.
  mirosul acru al acidului gastric regurgitat imi zgaraie simturile si de s-ar opri aici, tot n-ar fi inca prea rau, dar individul continua sa arunce jeturi de voma cu fiecare ocazie cu care reflectorul este pus asuprai aratand putreziciunea pe care o emana.
  mi-e greata, oameni buni si nu cred ca sunt singurul.
  ori ne tinem de nas si asteptam sa creasca voma in jurul nostru, ori ii dam scurt peste nas acestui personaj si il trimitem inapoi in haznaua din care a iesit.
 • +9 (9 voturi)    
  Arma de distrugere in masa (Vineri, 20 iulie 2012, 14:04)

  pichu [utilizator]

  Sunt stupefiat de atitudinea primului ministru care spune ca-i un verdict politic decizia Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti , e clar ne paste disolutia ca natie pe pamantul asta , am ajuns sa punem hotii sa conduca natia , am ajuns sa fim violenti si cranceni in aceasta disputa politica total daunatoare , am ajuns sa gasim tapi ispasitori cand vina ne apartine , am ajuns sa aparam nonvaloarea si miciuna , am ajuns sa fim total nesimtiti si lipsiti de onoare , am ajuns sa nu recunoastem lucrurile bune facute doar pentru faptul ca nu-s facute de noi , am ajuns ca emotiile si ura sa ne orbeasca si sa fim o masa de manevra in mana unor insi,pana mai ieri anosti , anonimi si fara valoare umana, am ajuns sa ne intrebam retoric ,,oare ce s-o mai intampla peste o ora'' , am ajuns sa punem ipocritii ,penalii , imoralii si mitomanii sa ne conduca ,, pe inalte culmi de civilizatie''.PACAT , pentru ca suntem o natie cu suflet mare , cu oameni destoinici dar in acelasi timp cu o doza de lasitate . Mai rasare cate unul sau un grup cum e aceasta Comisie de Etica ,ONOARE LOR care in valtoarea furtunii stau drepti si neclintiti , dar as vrea sa cred ca nu-i doar o exceptie care intareste regula si mai cred ca ar trebui sa ne trezim din aceasta letargie si sa luam atitudine , sa-l contrazicem pe Hrebeciuc care ne facea BIZONI intro discutie intre ei ELITELE cum spune ,, marele'' Socaciu si sa scoatem adevaratul civism care sigur il mai avem , cu curajul stam mai rau.Doamne da, sa ne fie ceva mai bine si ajuta-ne sa indreptam lucrurile luminandu-ne mintile!
  • +4 (4 voturi)    
   VIVAT ACADEMIA (Vineri, 20 iulie 2012, 16:24)

   IO [anonim] i-a raspuns lui pichu

   Ma bucur ca mai sunt BARBATI/ROMANI in tara asta.De noi depinde VIITORUL care este format din suma actiunilor noastre zilnice.Dumnezeu sa ne aiba in paza.Lasa PACEA si LUMINA TA peste noi Doamne!
 • +6 (6 voturi)    
  Victor Ponta NU A PLAGIAT!! (Vineri, 20 iulie 2012, 14:05)

  Valeriu [anonim]

  Plagiatul se refera in primul rand (si in afara penalului de furt) la ceva legat de onoare si integritate.
  Cum poate fi acuzat Ponta de a incalca ceva ce nu are. Doar cei care au integritate, onoare si demnitate pot fi atacati cu acuzatii de plagiat sau altfel de acuzatii nelegate de ceva imaterial si principial si deci nu material.
  Bineinteles tot aici este Satul de Drept care este doar o formulare a unor idealuri si intentii de integritate, independenta si alte principii care nu pot fi puse pe hartie, si deci imposibil de a fi incalcate de cineva care nu poate incalca decat legi si formule puse pe hartie.
 • +7 (7 voturi)    
  Hai Victor Ponta! (Vineri, 20 iulie 2012, 14:05)

  ClasaMuncitoare [anonim]

  Victor Ponta este deasupra oricaror suspiciuni, el este Primul Ministru, el isi merita titlul de Doctor Cum Laude. Cum indrazneste o amarata scoala de doctorat sa-l critice. Clar, acesti basescieni cu scoala lor cu tot trebuie desfiintati. Este stare de urgenta deci asteptam cu multa nerabdare Ordonanta de Urgenta care sa rezolve problema.

  Multumim Domnule Doctor Victor Ponta!
 • +6 (6 voturi)    
  Romania e la pamant (Vineri, 20 iulie 2012, 14:10)

  cetateanul [anonim]

  Totul pare ca se naruie in Romania:

  http://myagora.ro/post/romania-la-pamant-p267
  • +5 (5 voturi)    
   alo ... (Vineri, 20 iulie 2012, 16:28)

   costica [anonim] i-a raspuns lui cetateanul

   Romania renaste, ponta e la pamant!
 • -8 (8 voturi)    
  tara plagiatorilor (Vineri, 20 iulie 2012, 14:18)

  nicicomunist nicicapitalist [anonim]

  Daca s-ar verifica nr-l plagiatorilor de la Universitatea din Bucuresti apoi din toate facultatile din Romania, s-ar gasi suficienti licentiati, masteranti si doctoranti cat sa voteze impotriva lui Basescu, sunteti penibili..... nu omul care plagiaza e de vina ci acela care nu verifica si prolifereaza plagiatul, apoi te miri cum rabufnesc impotriva celui care a plagiat.... pai e corect. ar trebui infiintata o comisie de verificare a lucrarilor inainte de a se acorda distinctia.... oau ce revelatie unde sunteti ungurilor basescomanilor si prodtilor sa ma contraargumentati... taceti tacet
  • +6 (6 voturi)    
   Cum ma? (Vineri, 20 iulie 2012, 15:31)

   Wader [utilizator] i-a raspuns lui nicicomunist nicicapitalist

   Cum vine asta ma?

   "Nu omul care plagiaza e de vina ci acela care nu verifica" - Prietene, as vrea sa pot sa fiu mandru ca exista romani de calitate dar dumneata dezamagesti genetic fara probabil sa ai vreo vina.

   Ceea ce spui tu este echivalent cu: "Nu hotul este vinovat ca a furat ci proprietarul ca nu si-a pus sistem de supraveghere".

   Logica ta ar intra la categoria "Din putul gandirii" de la Catavencu.
 • +7 (7 voturi)    
  A fura sau a plagia ! (Vineri, 20 iulie 2012, 14:21)

  ROmania [anonim]

  Daca furi o gaina intrii la puscarie, daca furi ideile altcuiva ajungi prim-ministru!!!!
  • +5 (5 voturi)    
   hmm (Vineri, 20 iulie 2012, 15:25)

   hi5 [anonim] i-a raspuns lui ROmania

   Pe vremea cand nu erau doctorate, romanul a inventat vorba: cine fura azi un ou, maine va fura un bou!
   Azi, cine fur-un doctorat, maine este un ratat.
   • 0 (0 voturi)    
    dacă rămânem (Vineri, 20 iulie 2012, 19:46)

    dan63 [utilizator] i-a raspuns lui hi5

    în Uniunea Europeană!
 • +5 (5 voturi)    
  ponta nu a plagiat (Vineri, 20 iulie 2012, 14:28)

  miki [anonim]

  Dl. Ponta NU a plagiat. Nu aveam cum, fiindca asta inseamna sa fi scrie el lucrarea, ori toti pulitrucii astia dau lucrarile la scris studentilor. Veerificati lucrarile tuturor rectorilor de universitati si celor din conducere, politicieni etc. si comparati continutul cu lucrarile de diploma ale studentilor pe care i-au avut in grija. Cei ce au facut o facultate stiu despre ce e vorba: coordonatorul de lucrari da lucrarile astfel ca el sa profite cit mai mult.

  Deci, studentii sunt de vina, au copiat la lucrarea lui Ponta. Papagalul nici nu a citit-o cum trebuie.
 • +10 (10 voturi)    
  Oare cum, frate ? (Vineri, 20 iulie 2012, 14:33)

  Patrick [anonim]

  Că Ponta e o secătură e clar. Și șleahta lui la fel.
  Dar ce nu-nțeleg nici în rupul capului, cum naiba, frate, există oameni în România care-l pot vota, care-i pot vota ?!!! Sunt așa de mulți tâmpiți ?! Incredibil ! Șocant ! Trist până la urmă ...
  • -9 (9 voturi)    
   uite asa, frate (Vineri, 20 iulie 2012, 15:08)

   nicicomunist nicicapitalist [anonim] i-a raspuns lui Patrick

   bai Patrik aici e vorba de basescu nu de votarea lui Ponta, e clar ca toti is bagati pana in cacat daca au ajuns acolo, dar macar sa nu puta a cacat asa tare. iarta-ma ca-ti spun acuma aleg daca ma conduce un cacat sau nu apoi o sa vad eu, daca tie iti convine sa votezi un cacat treaba ta oricum asta puuuuteee tare
   • +1 (1 vot)    
    da, parcă (Vineri, 20 iulie 2012, 19:48)

    dan63 [utilizator] i-a raspuns lui nicicomunist nicicapitalist

    te văd votându-l pe ponta cu două mâini, că voicu, parlamentarul infractor dovedit, nobilă emblemă a usl!
 • +9 (9 voturi)    
  demisia (Vineri, 20 iulie 2012, 14:35)

  lgeu [utilizator]

  Domnule Ponta,
  cu multa onoare va rugam,
  DEMISIA!

  Andronescu idem!!!(copy-paste)
  • +5 (5 voturi)    
   asculta la mine! (Vineri, 20 iulie 2012, 15:22)

   katy [anonim] i-a raspuns lui lgeu

   mai baieti, sa nu cumva si ti puni sfintu si-ti dai demisia cit is eu ministru invatamintului, mai ghini intram amindoi in pamint, ci ni-i asa o rusini, de nu se mai poate!
 • +8 (8 voturi)    
  Atentie, se cânta! (Vineri, 20 iulie 2012, 14:35)

  botea [utilizator]

  "Ati mintit poporul,
  cu plagiatorul!"
 • -8 (8 voturi)    
  Corectitudine (Vineri, 20 iulie 2012, 14:41)

  TomaN [anonim]

  Daca aceasta este concluzia, atunci:
  -indrumatorul, referentii lucrarii si membrii comisiei de doctorat trebuie sa-si piarda dreptul de a mai indruma doctorate
  - toate lucrarile de doctorat la care acestia au mai participat in calitatile amintite trebuie sa fie in totalitate reevaluate si reconfirmate. Avand in vedere concluziile antagonice intre cele 2 comisii cred ca o comisie a academiei cu persoane in aceeasi specialitate ar trebui sa efectueze aceasta.
  - Lucrarile similare din 2003 la care se face referire in evaluarea comisiei ministerului ar trebui si ele evident reevaluate, din moment ce sunt considerate similare din acest punct de vedere.
  • +5 (5 voturi)    
   Retorica de antena3 (Vineri, 20 iulie 2012, 15:36)

   Wader [utilizator] i-a raspuns lui TomaN

   Asta e genul de retorica care invoca existenta unor problema la sursa (invatamantul superior, universitatea Bucuresti) prin camuflarea situatiei de fond create de create de cetateanul Ponta.

   Inainte de a purcede la verificarile cerute de dumneata ar trebui ca:

   - cetateanul ajuns Prim Ministru sa-si ceara scuze ca a mintit si sa-si dea demisia din functia de demnitar al statului roman care, zice el, ii reprezinta pe romani.

   - sa i se retraga titlul de doctor.

   Si abia apoi se pot face alte verificari in sistemul de doctorat romanesc.
 • -8 (8 voturi)    
  :))) (Vineri, 20 iulie 2012, 14:49)

  toma [anonim]

  restu e :)))
 • -9 (11 voturi)    
  Intrebare pentru Comisia de Etica (Vineri, 20 iulie 2012, 14:54)

  nicicomunist nicicapitalist [anonim]

  Intrebare: Care au fost Profesorii Universitari ce au facut parte din Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti din 2003 si care au verificat corectitudinea lucrarii de doctorat a lui Ponta, chematii la raspundere si publicati-le cv lor.
  Alta Intrebare ptr. Comisia de Etica actuala: Cate lucrari de licenta, masterate, doctorate ati verificat in ultimii 10 ani daca contine elemente de plagiat si cat de siguri sunteti ca in urma unor verificari transparente nu vor aparea studenti, masteranti sau doctoranti plagiatori.
  Daca sunteti asa verticali cum sustineti aici raspundeti concret la intrebari nu cu misto-uri specifice sfincterelor.
  • +6 (6 voturi)    
   corectura (Vineri, 20 iulie 2012, 15:19)

   monk [anonim] i-a raspuns lui nicicomunist nicicapitalist

   ma-sa l-a trimis la scoala sa-nvete, nu sa copieze, mama lui de derbedeu! il astept la prima baie de multime sa-i spun doua de la obraz, nesimtitului! El, spre deosebire te tine, un umil necunoscut, are pretentia ca reprezinta tara in lume.
  • +2 (2 voturi)    
   efectul de azi (Vineri, 20 iulie 2012, 21:05)

   dan63 [utilizator] i-a raspuns lui nicicomunist nicicapitalist

   este evoluţia mentalităţii din ukltimii 9 ani! Tu erai pe lună în anul 2003, când parlamentul, mass-media, justiţia, poliţia, "râul, ramul" (citat din Eminescu) absolut totul era în mâna de fier în mănuşă de catifea a îndrumătorului de doctorat, aflat acum la răcoare (ciudată tăcerea sa, nu crezi), însă eu trăiam în România de fiecare zi şi-mi aduc aminte de obida pe care o resimţeam faţă de furturile făcute de psd
 • -9 (11 voturi)    
  in realitate... (Vineri, 20 iulie 2012, 15:06)

  contele_de_saint_simon [utilizator]

  Un caz sinistru, ce-i drept, de devalizare intelectuala.

  Acum, cateva constatari:
  1. Legal, plagiatul nu e incriminat in niciun cod penal din lume.
  2. Moral, plagiatul se asociaza cu actiunea de furt.
  3. Real, majoritatea covarsitoare a elevilor, studentilor, masteranzilor si doctoranzilor romani plagiaza.

  Consecinte:
  1. Plagiatul lui Victor Ponta se leaga de imaginea acestuia ca persoana publica, chiar daca nu are a face cu competenta sa in zona politica.
  2. Plagiatul lui Victor Ponta se leaga de reputatia acestuia ca profesionist in domeniul juridic, nu de competentele sale generale (si, apropo de aceasta, nu se poate compara, intelectual vorbind sub nicio forma cu Traian Basescu care nu are nimic din ceea ce inseamna un intelectual, formal sau informal - sa ne amintim cum vorbeste in limba engleza?!).

  Dilema: Victor Ponta a plagiat indubitabil. Mii de romani care studiaza au plagiat indubitabil. Cum e moral: sa avem autodenuntari in masa, devreme ce morala e universala? Sau mergem pe varianta romaneasca (care la Ponta nu a functionat): hotul neprins e negustor cinstit?!
  • +6 (8 voturi)    
   mai concis! (Vineri, 20 iulie 2012, 15:15)

   ibbu [anonim] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   te exprimi greu, mai incearca la facultatea de limbi aplicate ...
   • -5 (5 voturi)    
    nici macar un minus nu-ti pot da :)) (Vineri, 20 iulie 2012, 15:27)

    contele_de_saint_simon [utilizator] i-a raspuns lui ibbu

    .
    • -2 (2 voturi)    
     ck09 (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 6:43)

     klaudyuxxx [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

     CK09, eu unul iti apreciez efortul, dar nu are rost sa-ti bati capul pe hn cu comentarii. Aici domina covarsitor ciuma pedelista. Nu ai cu cine rationa.
   • -7 (7 voturi)    
    si apropo... (Vineri, 20 iulie 2012, 15:28)

    contele_de_saint_simon [utilizator] i-a raspuns lui ibbu

    Cam usor iti permiti sa apostrofezi pe cineva "mai concis!"... Cumva stilul Andreei Pora?
  • +6 (6 voturi)    
   Moral? (Vineri, 20 iulie 2012, 15:42)

   Wader [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   Vezi tu, argumentul tau tinde sa minimizeze actiunea cetateanului Ponta cu functie de demnitar in statul Roman care aduce prejudicii grave Romaniei ca tara si cetatenilor ei.

   Daca pe tine ca cetatean (presupun roman) nu te oripileaza inca imaginea pe care tie ti-o creaza oameni ca Ponta in exterior si daca acepti atat de usor vechile metehne romanesti gen "hotul neprins, negustor cinstit" sau "lasa bai ca merge si asa" inseamna ca nu putem pune amandoi umarul pentru a avea o societate normala si morala in aceasta tara.

   Din cauza asta societatea romaneasca este atat de polarizata. Unii merg cu "lasa bai ca merge si asa", "ce mare scofala cu plagiatu", "aialalti au facut si mai si" iar ceilalti nu accepta asa ceva.
 • -21 (21 voturi)    
  JOS CU BASE (Vineri, 20 iulie 2012, 15:15)

  flopo [anonim]

  Dragi romani,m-am sacrificat enorm pentru voi,masini de lux,genti hermes,cluburi de pe Coasta de Azur,calatorii in insule exotice,a fost frumos,mi-a placut.
  Sunt convins ca de dragul familiei mele,o sa va sacrificati in continuare,ca niste cacanari ce sunteti.
  Noi chiar traim foarte bine,pentru ca de,suntem familia basescu,mi se pare cat se poate de normal.
  Am un anumit standard de viata pe care trebuie sa mi-l asigurati in continuare.
  Votati-l pe tatal meu,vrea binele familiei mele,face tot ce e posibil pentru familia basescu si familia pdl.
  Mai am atatea genti si ceasuri de lux,de cumparat,noi vrem sa vizitam cele mai frumoase locuri de pe mapamond si cele mai tari cluburi din Saint Tropez.
  Ajutati-ne,stim ca sunteti prosti si fraieri,aratati acest lucru inca o data.
  Josssssss Basescuuuu!!!!!
  • +8 (8 voturi)    
   Sus (Vineri, 20 iulie 2012, 15:44)

   Wader [utilizator] i-a raspuns lui flopo

   Sus iliescu, Ponta, Hrebenciuc, Nastase gratiat, Antonescu presedinte, Voiculescu Felix Dom' Profesor Securist - mentorul spriritual al privitorilor la televiziune de partid A3.
  • +5 (5 voturi)    
   catre (Vineri, 20 iulie 2012, 16:58)

   tanu [utilizator] i-a raspuns lui flopo

   FLOP daca il traduci din engeza inseamna esec!adika tu insuti te numesti FLOPO aici si singur si in viata reala.cat despre textul scris mai sus este un comentariu copy-paste pe care l-am citit acum 2-3 zile tot aici pe hot news!
 • -12 (12 voturi)    
  ... (Vineri, 20 iulie 2012, 15:17)

  gigiduru88 [utilizator]

  ce importanta are daca a plagiat sau nu atata timp cat isi face treaba corect ???
  • +6 (6 voturi)    
   care treaba? (Vineri, 20 iulie 2012, 17:09)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui gigiduru88

   ca pana acum nu am vazut nici o masura economica sustenabila de la ei?
   MRU spunea ca se vor da din vara 16% inapoi la bugetari; ponta a dat jumatate iar de restul bani sa nu se duca Euro prea mult in sus si referendum. Va place?
 • -12 (12 voturi)    
  nu a plagiat (Vineri, 20 iulie 2012, 15:20)

  darius [anonim]

  PDL cu siguranta nu mai are alte teme de care sa se lege.Atunci spun ca Ponta a plagiat lucrarea de doctorat.Nu era evident ca era o minciuna?Maine vor gasi alta minciuna cu care sa induca oamenii in eroare,poimaine alta si tot asa.In fond ne-au mintit atatia ani de zile.De ce nu ar minti si acum?
 • -10 (10 voturi)    
  plagiat (Vineri, 20 iulie 2012, 15:20)

  dumitruion [utilizator]

  Conferinta de la Universitatea Bucuresti a fost sustinuta de nespecialisti in drept. Facultatea de Drept de la UB s-a pronuntat deja cu privire la faptul ca nu are atributiile legale de a se implica in acest subiect (!), dat fiind faptul ca singurul forum abilitat sa ia o decizie este Consiliul National de Etica. Era de asteptat ca acest lucru sa se intample, in conditiile campaniei disperate pe care Traian Basescu o duce pentru referendum, folosind orice instrumente. S-a dovedit de ceva timp faptul ca acesta a fost un atac politic. Inclusiv presedintele s-a dat de gol prin afirmatiile sale legate de ”dottore”. CNE a dat o decizie foarte clara: Victor Ponta NU a plagiat. Este singura decizie care conteaza, pentru ca este singura ceruta din punct de vedere legal.
 • -10 (10 voturi)    
  ... (Vineri, 20 iulie 2012, 15:21)

  vlad [anonim]

  Cu siguranta vrea sa ascunda toate nelegiurile regimului sau.Mafia PDL si-a batut joc de toti romanii timp de foarte multi ani.Prin faptul ca nu le desecretizeaza arata asta.Toti oamenii s-au saturat de Basescu si gasca lui.Cred ca stim cu totii ca vor alege "da" pentru plecarea lui si ca toate smecheriile lor se vor termina.
 • -10 (10 voturi)    
  ponta (Vineri, 20 iulie 2012, 15:24)

  gabriel.popoviciu [anonim]

  S-a dovedit de ceva timp faptul ca acesta a fost un atac politic. Inclusiv presedintele s-a dat de gol prin afirmatiile sale legate de ”dottore”. CNE a dat o decizie foarte clara: Victor Ponta NU a plagiat. Este singura decizie care conteaza, pentru ca este singura ceruta din punct de vedere legal.
 • -10 (10 voturi)    
  ... (Vineri, 20 iulie 2012, 15:29)

  Geanny [utilizator]

  Raportul Comisiei consemnează faptul că Guvernul USL a răspuns tuturor semnelor de întrebare ridicate de organismul european. Acest lucru demonstrează faptul că, la nivelul Uniunii Europene, răspunsurile au fost primite şi acceptate.
 • -8 (8 voturi)    
  Sophie (Vineri, 20 iulie 2012, 15:33)

  Sophie [anonim]

  Conferinta de la Universitatea Bucuresti a fost sustinuta de nespecialisti in drept. Facultatea de Drept de la UB s-a pronuntat deja cu privire la faptul ca nu are atributiile legale de a se implica in acest subiect (!), dat fiind faptul ca singurul forum abilitat sa ia o decizie este Consiliul National de Etica. Era de asteptat ca acest lucru sa se intample, in conditiile campaniei disperate pe care Traian Basescu o duce pentru referendum, folosind orice instrumente. S-a dovedit de ceva timp faptul ca acesta a fost un atac politic. Inclusiv presedintele s-a dat de gol prin afirmatiile sale legate de ”dottore”. CNE a dat o decizie foarte clara: Victor Ponta NU a plagiat. Este singura decizie care conteaza, pentru ca este singura ceruta din punct de vedere legal.
  • +5 (5 voturi)    
   @sophie (Vineri, 20 iulie 2012, 16:13)

   skyradio [utilizator] i-a raspuns lui Sophie

   pe intelesul tau..... aia de la CNE erau "specialisti"?
   pune-i in urmatorul comentariu la liniuta si trage singura concluziile
 • -10 (10 voturi)    
  Ponta nu a plagiat (Vineri, 20 iulie 2012, 15:33)

  Sheng Li [anonim]

  Victor Ponta NU a plagiat. Pentru ca Basescu a dat ordine ,dupa atatea ani tocmai acum s-a gasit ca ponta a plagiat , nu mai va luati de Dl Ponta ,lasatil in pace ! Basescu a facut lucruri mai grave !
 • +5 (5 voturi)    
  COPY-PASTE! (Vineri, 20 iulie 2012, 15:34)

  Dan [anonim]

  Ce dovezi mai mari de plagiat doriti?
  Si daca doriti sa faceti ceba banuti pe net http://www.mybrowsercash.com/index.php?refid=393746
 • -11 (11 voturi)    
  votati DA (Vineri, 20 iulie 2012, 15:35)

  Geanny [utilizator]

  este de necrezut cun incearca sa ne induca in eroare!!!pe aceasta tema!!oare catva mai continua sda ne mai minta?oameni buni nu va mai lasati pacaliti de el si votati DA la referendum!!!
 • +7 (7 voturi)    
  plagiatul lui Ponta (Vineri, 20 iulie 2012, 15:36)

  rodco [anonim]

  Avem un premier hot! In aceste conditii si Romania este vazuta ca o tara in care hotia este legiferata. Trist .dar adevarat. haideti sa strangem 500000 de mii de semnaturi pentru demisia lui Ponta copy paste si pentru demisia din parlament a incompatibililor si condamnatiilor in prima instanta ca acestia sa nu mai aiba tupeul sa voteze legi pentru ei. Ar trebui o organizatie neguvernamentala ca Expert Forum sa initieze aceste liste de semnaturi la care sa semneze cat mai multi romani. NU demiterii presedintelui pentru toti romanii cu bun simt si cu constiinta civica.
 • -11 (11 voturi)    
  ! (Vineri, 20 iulie 2012, 15:38)

  Sandraa [utilizator]

  Incredibil cate minciuni sunt lansate de PDL si Basescu. CNE a zis foarte clar ca Ponta nu a plagiat. Il sustin pe dl. Ponta si-l voi sprijini, voi vota DA la referendum!
 • -10 (10 voturi)    
  Neinteresant (Vineri, 20 iulie 2012, 15:39)

  MIhai [anonim]

  ca a plagiat copertile si mai stiu eu ce "forme" ca asta au analizat aia nu continutul lucrarii, probabil teza trebuia sa fie copertata rotund sau triunghiular. iar cuprinsul sa fie trecut la mijlocul tezei. Restul plagiatorilor cand au onoarea de a fi verificati de tot felul de indivizi care nu au legatura cu domeniul respectiv, care se infiinteaza de capul lor si a caror functie depinde de relatia cu Basescu? Ii avem pe Patapievici, Kovesi, Pora, Liiceanu si inca multi altii de care nu se intereseaza nimeni. Cum ar fi fost ca lucrarea de licenta sa fie verificata de niste tractoristi sau maturatori de strada? Deja imi e sila de toata povestea asta securista marca Basescu.
 • -11 (11 voturi)    
  DA (Vineri, 20 iulie 2012, 15:39)

  Camil Popescu [anonim]

  Defapt, este ecoul disperarii PDL-iste care cauta scandalul si defaimarea in absolut orice! DA pentru schimbare! DA pentru un presedinte capabil cum este Antonescu!
  • +9 (9 voturi)    
   DA pentru plagiat? (Vineri, 20 iulie 2012, 16:16)

   un cititor [anonim] i-a raspuns lui Camil Popescu

   Daca pui la indoiala credibilitatea profesorilor de la Universitate, asa cum ai pus la indoiala si credibilitatea academicienilor din comisia care a dat primul verdict de plagiat, poate stii totusi sa citesti si compari singur lucrarile. E simplu, e doar copy paste. Sau poate nu ai nicio problema cu plagiatul, nu te deranjeaza ca diplomele celor care muncesc pentru ele sa nu valoreze nimic, nu te deranjeaza ca sistemul universitar romanesc sa nu valoreze nimic la nivel international.
   Cat despre vot, OK, fiecare cu preferintele lui, dar asta se hotaraste la alegeri, care vor fi la termen si nu anticipat.
  • +6 (6 voturi)    
   voi sinteti reali sau clonati ? (Vineri, 20 iulie 2012, 16:49)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Camil Popescu

   As vrea sa le aduc aminte celor cu DA
   Daca spune-ti da acum veti spune doar pentru demiterea presedintelui ales Basescu nu si pentru alegerea lu Crinut. Pentru asta vor fi necesare alte alegeri si va asigur ca atunci vom iesi la vot.
   Cat despre disperarea lui Ponta(vezi diversiunea cu M. Agriculturii) ii urez sa nu doarma noaptea toata viata lui.
 • +8 (8 voturi)    
  comisii, comisii (Vineri, 20 iulie 2012, 15:40)

  LIVIUS [anonim]

  comisia asta spune ca a plagiat - "e facuta la comanda".
  celalata, care chiar este la comanda pe fata -"nu a plagiat, conform standardelor din 2003". probabil in 2003 era posibil sa spui ca ai inventat "efectul coanda" fara probleme ?
  comisia de "etica interna" a ta, dl. ponta, ce spune ?
  copiilor tai, ce le spui ?
 • +7 (7 voturi)    
  ce se va intampla acum? (Vineri, 20 iulie 2012, 15:49)

  Rpopa [utilizator]

  o sa i se anuleze doctoratul sau nu?
  • +6 (6 voturi)    
   daca vrea, ar putea reface teza (Vineri, 20 iulie 2012, 16:24)

   stiristu [anonim] i-a raspuns lui Rpopa

   i-au rezervat astia o camera linistita, cu vedere spre est, langa indrumatorul lui de doctorat!
 • -13 (13 voturi)    
  votati DA!!! (Vineri, 20 iulie 2012, 15:52)

  Geanny [utilizator]

  oare cand va inceta sa nu mai ne induca in eroare si sa nu ne mai minta atat pentru ca o face in zadar pentru ca nimeni nu-l va mai vota!!!JOS BASESCU!!!!
 • +9 (9 voturi)    
  ROMANII NU SUNT HOTI!!!!!!!!!!!!! (Vineri, 20 iulie 2012, 15:58)

  rebecai [utilizator]

  Ce alegem de fapt? Alegem sa fim de partea hotiei sau IMPOTRIVA ei? Membrii comisiei Univ. Bucuresti au ales sa se impotriveasca furtului intelectual, intrand, astfel, in conflict cu actuala putere USL.-ista. Practic, aceste cadre universitare au devenit- prin gestul lor responsabil si incarcat de onoare- eroii moderni ai natiunii romane. Dar pentru ca gestul dansilor sa aiba urmarile necesare, trebuie ca noi, electoratul, sa sustinem puterea de sacrificiu si actul lor de curaj. Cum? Votand impotriva demiterii PRESEDINTELUI ROMANIEI. Altfel, admiratia noastra pentru ei, este doar o floare plapanda, lasata sa se ofileasca in desert… iar pe acesti OAMENI MINUNATI si altii asemenea lor, din alte centre universitare, ii lasam sa ajunga carne de tun! CURAJUL lor trebuie sa ne mobilizeze si pe noi. Felicitari acestor PROFESORI!
 • +12 (12 voturi)    
  Ponta - GAME OVER! (Vineri, 20 iulie 2012, 16:01)

  The Knight [utilizator]

  Gata! Am așteptat mult această decizie. Datorită ei, voi vota pentru Băsescu.
 • +9 (9 voturi)    
  o fi el marinar dar ... (Vineri, 20 iulie 2012, 16:09)

  tiristu [anonim]

  ... de ponta m-am saturat mai repede decat de basescu! Nu apare la tv sa nu dea, iar si iar, cu muci-n fasole! Muc cel mic trebuia sa-l cheme, nu micul titulescu!
 • +8 (10 voturi)    
  bagajul si viteza maxima (Vineri, 20 iulie 2012, 16:12)

  ganjaman [utilizator]

  Domnule Ponta,

  Va rog sa va autosesizati si daca mai aveti cea mai mica urma de bun simt sa va retrageti din viata publica si potiltica.

  Pentru alti oameni doar zvonul ca ar fi furat/plagiat a fost suficient sa-i faca sa se retraga.

  Cred ca mai aveti o mica urma de bun simt sa luati decizia corecta.

  Multumesc anticipat.
 • +9 (9 voturi)    
  DEMISIA!! (Vineri, 20 iulie 2012, 16:20)

  Marius [anonim]

  Sunt doctor, cercetator, cu doctoratul facut in America de Nord la o universitate de top. Nu se poate ca acest plagiator sa aiba acelasi titlu cu mine. Luati-i titlul, eu am muncit cinci ani zi de zi pentru o teza 100% originala, am publicat in jurnale internationale de top, am pierdut nopti sa scriu rapoarte, am avut examene de dat, seminarii cu comisii. Iar acest dobitoc are acelasi titlu ca si mine?!?!?! Pe langa el, cel care i-a fost conducator are aceeasi vina, plus comisia care l-a examinat si care se presupune ca i-a citit teza.

  In alta ordine de idei, individul Ponta Victor a spus ca-si da demisia daca a plagiat. Poftim, da-ti demisia plagiatorule!!

  Intrebarea simpla e urmatoarea, de da sau nu: ai copiat sau nu din alte surse fara ghilimele si fara sa mentionezi sursa? Daca da, e plagiat, nu e nevoie de nici o comisie sa ne spuna asta.
 • +8 (8 voturi)    
  DEMISIA (Vineri, 20 iulie 2012, 16:24)

  Mos Ion Roata [anonim]

  Atat i-a mai ramas, daca nu vrea sa ne faca de rahat mai mult decat a reusit pana acum. Daca mai are un gram de respect de sine, asta este singura cale de urmat, alte vrajeli nu mai tin (precum Consiliul National de Etica si Vrajeala).
 • +9 (9 voturi)    
  hai ca sarim la gatul lui pontache degeaba (Vineri, 20 iulie 2012, 16:27)

  visio [utilizator]

  cemare chestie a facut? a copiat un pic, era intre doua avioane si copy-paste e cea mai rapida combinatie; desigur ca aceasta comisie este super-mega politizata, super-mega...
  desigur ca basescu i-a inscenat lui voiculescu treaba cu terenul cumparat moca, desigur ca basescu i-a inscenat lui voiculescu treaba cand acesta isi turna neamurile la securitatea politica; ceea ce facea voicuklescu atunci, face si acum alde badea, gadea, grecu, hapciupalitul ala de ciutacu, etc.
  in toate astea e clar ca base si-a bagat nasul;
  cu toate astea am trei intrebari:
  1. cu Olimpicii si premiantii nostri ce facem?
  2. cand isi va da seama Ponta ca traieste visul lui voiculescu, sov, patriciu, etc...
  3. ce viitor vom avea cu un lenes ca Presedintele Romaniei si cu un prim-ministru plagiator?

  p.s. ma gandeas ca daca merg la ei cu o problema, imi vor da copy paste iar rezolvarea nu se va potrivi; in tot acest timp, vom vedea generatii intregi copiind la diverse examene si ridicandu-se suparate ca desi au copiat nu au succes.
 • +7 (7 voturi)    
  VOT (Vineri, 20 iulie 2012, 16:58)

  Vladimir Voronin [anonim]

  VOTATI Victoras! Garantat Vladimir Voronin, Ceausescu. MInustrul de externe de asemenea e garantat Putin.
 • -8 (8 voturi)    
  Ne-a vrajit basescu (Vineri, 20 iulie 2012, 17:05)

  andrei [anonim]

  Ne-a furat mintile acest basescu care umbla cu toate vrajitoarele Romanie. A ajuns sa ne vada ca pe niste animale dresate, ne arunca osul si noi sa-l devoram. Mi-e scarba efectiv de acest subiect referitor la plagiatul lui ponta. Base va tine in saracie lucie, intr-o economie ce se sufoca tot mai mult in ultrimul timp si fara sanse de relansare atat timp cat basescu mai are inca puterea de a intretine scandaluri atat in plan european cat si intern. Sub ce vraja se afla aceasta tara de nu mai ganditi oameni buni, pentru cine se lupta Crin Antonescu, pentru cine vrem sa intram in normalitate si in ce normalitate vrem sa traim.Normalitatea lui basescu ce se rezuma la mentinerea populatie sub control total prin saracirea populatie si mentinerea in saracie (comunismul) sau intr-o normalitate a bunului simt,a celor careseghideaza dupa principii liberale conducand spre o dezvoltare rapida si dedurata.
 • -9 (9 voturi)    
  Ponta (Vineri, 20 iulie 2012, 17:07)

  KrazyP [anonim]

  Conferinta de la Universitatea Bucuresti a fost sustinuta de nespecialisti in drept. Facultatea de Drept de la UB s-a pronuntat deja cu privire la faptul ca nu are atributiile legale de a se implica in acest subiect
 • -6 (6 voturi)    
  Iar cu plagiatul (Vineri, 20 iulie 2012, 17:13)

  Sandra [anonim]

  Cati specialisti in stiinte juridice a avut aceasta comisie a UB intalnita special pentru dl Ponta? Chiar as fi curioasa! Oricum totul este de fatada, este evident asta! Sunt niste scandaluri acum ce trebuie sa fie acoperite de catre basisti si din care imaginea lor ar iesi cam sifonata.... Vezi Loteria sau banii publici cheltuiti in companiile de stat sau ANRMAP
 • +6 (6 voturi)    
  Hai sa radem de Ponta! (Vineri, 20 iulie 2012, 17:32)

  Geotu [anonim]

  Prostu-i prost pana moare! Putem totusi sa radem de ei:
  http://www.youtube.com/watch?v=h4XXXKJwz7c
 • +5 (5 voturi)    
  Semeni ceea ce culegi (Vineri, 20 iulie 2012, 17:33)

  marius [anonim]

  MInciuna, hotia si prostia se platesc.

  Pa ponta ! Pa !
  Esti doar un terminat.Atat.

  Cel mai slab Prim-Ministru din istoria Romaniei !
 • +5 (5 voturi)    
  dottore (Vineri, 20 iulie 2012, 17:39)

  cldtoma [utilizator]

  s-a dovedit in sfarsit ca marele specialist in drept IL DOTTORE HORORIS CAUSA CTRL V PONTA este de fapt un mare mincinos. sa-l ia de manuta si pe pogonici- somnorici si sa ne lase!
 • +5 (5 voturi)    
  academia catavencu dixit: (Vineri, 20 iulie 2012, 17:49)

  cldtoma [utilizator]

  "Deci, să recapitulăm:
  1. Doctorat plagiat. E posibil să-i retragă diploma.
  2. Masterate false.
  Dacă îi mai găsesc vreo problemă și la Licență rămâne săracul Victoraș doar cu diploma de BAC."
  asa se citeaza d-le dottore
 • 0 (0 voturi)    
  tot respectul pentru Universitatea Bucuresti (Vineri, 20 iulie 2012, 17:56)

  stefan2008 [utilizator]

  ... din nefericire nu pot spune aceelasi lucru despre UBB. Cu regret si amaraciune, pentru ca aveam o parere mai inalta despre UBB.
 • -6 (8 voturi)    
  jos basescu (Vineri, 20 iulie 2012, 18:08)

  explo [anonim]

  basistii sunt disperati! numai au cuvinte de aparare si incept sa caute subiecte de care nimeni nu e interesat
 • -6 (8 voturi)    
  Si ce daca a plagiat?? (Vineri, 20 iulie 2012, 18:27)

  bubu [anonim]

  Si ce daca a plagiat?? Nu era nevoie sa ne spuna nu stiu ce comisii ca Ponta a plagiat, era foarte clar acest lucru, nimeni nu avea vreun dubiu. Atata timp cat isi face bine treaba de prim ministru, nu trebuie sa ne intereseze ce a facut , pt ca nu e nici primul si nici ultimul care plagiaza in aceasta tara!
 • -6 (8 voturi)    
  adevaratele probleme ale tarii (Vineri, 20 iulie 2012, 18:37)

  ioniioni43 [utilizator]

  Problemele romanilor sunt cu totul altele nu plagiatul lui Ponta ... asta cu plagiatul este DIVERSIUNE care sa atraga atentia de la ADEVARATELE PROBLEME .... romanii nu au ce sa manance, nu au cu ce sa isi plateasca ratele la banci, nu au cu ce sa isi plateasca facturile, nu au cu ce sa isi cumpere medicamente.
  La referendumul din 29 iulie, romanii cu drept de vot isi vor hotari singuri destinul, spunand cu hotarare DA, demiterii lui Basescu. HAI CA SE POATE!!!!!!
  • +4 (6 voturi)    
   Mai schimbaţi placa măi postacilor (Vineri, 20 iulie 2012, 19:45)

   Optimista [utilizator] i-a raspuns lui ioniioni43

   că merge deja în gol. Chiar ne consideraţi proşti, adică nu vedem că repetaţi aceleaşi şi aceleaşi baliverne pe care le debitează stăpânii voştri şi acoliţii lor, pe unde apucă să deschidă gura. Ei bine, catioane (ion negativ dacă nu ştii ce zisăi) te înşeli. Pe noi, românii adevăraţi şi care avem la bază carte solidă şi şcoli serioase absolvite, problema plagiatului (adică HOŢIEI) pontacului tău favorit ne interesează, chiar f.f. mult. Ai ceva împotrivă? Nu desigur. Atunci: DEMISIA! DEMISIA!
   lui PONTA plagiatorul.
   Şi NU la referendum demiterii PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI. Ţi-l dau ţie pe Pogonici să-l culci în fiecare seară şi să-i cânţi cântece de leagăn care să-l facă să se creadă preşedinte. Deşi cred că acuma, nici în somn nu mai speră, după câte prostii au făcut amândoi papagalii vorbitori.
  • +4 (4 voturi)    
   ce adevaratele probleme??? (Vineri, 20 iulie 2012, 21:48)

   Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui ioniioni43

   papagalule..pai ti ai idee cat se munceste pentru un doctorat serios????

   Da, adeveratele probleme ale romanilor sunt ca accepta la conducere trepadusi ca Pontache si Antenescu.
   Asta-i mare problema a romanilor.
   Indolenta si nepasarea fata de cateva valori morale minimaliste.
  • +3 (3 voturi)    
   Minciuna ce o pregatesti ... (Vineri, 20 iulie 2012, 22:04)

   Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui ioniioni43

   ...copiilor tai...IATA O PROBLEMA !
 • +5 (5 voturi)    
  Deci.... (Vineri, 20 iulie 2012, 19:08)

  blackbik [utilizator]

  Potoliti-va, ca o sa va judece colegii lui, academicienii !
  :D
  Ma bucur ca Universitatea si-a respectat standingul.
  La fel ca si Justitia .
  • +4 (4 voturi)    
   Deci... (Vineri, 20 iulie 2012, 19:12)

   blackbik [utilizator] i-a raspuns lui blackbik

   Pardon, erata.
   A se citi corect: " ......o sa va judece colegii lui, "academicienii" !
   Uitasem ghilimelele . :D
 • -7 (7 voturi)    
  ponta (Vineri, 20 iulie 2012, 19:30)

  odioasa [anonim]

  Asta este subiectul saptamanii, sau cine stie, poate al anului.Daca a plagiat sau nu Ponta, cine il sustine sau nu.
  Oameni buni, concentrati-va pe demiterea lui Basescu si dupa se poate vorbi de toete subiectele.
  Sa spunem DA la vot!
 • +5 (5 voturi)    
  comparatie (Vineri, 20 iulie 2012, 20:06)

  khmer [utilizator]

  un reputat diplomat si politician german,fost ministru al apararii Karl-Theodor zu Guttenberg in urma plagiatului si-a dat demisia desi marea majoritate il vedeau ca pe un viitor cancelar,la vremea aceea (martie 2011) multi sperau ca acesta sa nu-si dea demisia,Germania avea nevoie de un asemenea diplomat insa intr-o tara democratica...
 • -5 (5 voturi)    
  Nu cred! (Vineri, 20 iulie 2012, 20:28)

  Ioana Maria [anonim]

  Eu nu cred ca domnul Ponta a plagiat la doctorat, cred ca s-a inspirat si dansu ca toata lumea din anumite carti specializate pe tema respectiva si acuma TOATA lumea sare pe dansul. Ce treaba are teza sa cu calitatiile sale? Domnul Ponta este un Prim-Ministru capabil dupa cum ne-a demonstrat doar dupa cateva saptamani de cand e la putere. Trebuie sa ii acordam incredere si sa nu mai sarim ca tot romanul in cap. Asa face doar Basescu, care e disperat nu mai stie de ce fire sa mai traga sa mai atraga nitica mila de partea sa. Sa ne mai lase in pace, o sa ne intalnim cu dansu pe 29 si o sa il dam afara din Romania. Sa lase oamenii de la putere sa isi faca treaba, nu sa aduca acuze absurde asupra lor.
  • +3 (3 voturi)    
   @ioana maria (Vineri, 20 iulie 2012, 20:44)

   khmer [utilizator] i-a raspuns lui Ioana Maria

   tu nu vezi ce am scris deasupra capului tau?
  • +3 (3 voturi)    
   HEhe! (Vineri, 20 iulie 2012, 23:06)

   a4 [utilizator] i-a raspuns lui Ioana Maria

   acuze "absurde"?
   "s-a inspirat ca toto omul"? dar nu putea sa spuna si de la cine s-a inspirat? , ca tot omul!
   sa te "inspiri" dar ce invatamant este asta? suntem o tara de analfabeti!
 • +6 (6 voturi)    
  Ponta - fiara disperata - va fura referendumul (Vineri, 20 iulie 2012, 20:29)

  sergiu [anonim]

  Victor Viotrel Ponta dizolva tot ce ii sta in cale. Omul e dus. Din pacate copilul cu zambet de m .mouse ne conduce si o face prost .....rau de tot!!!!!!Minte, minte minte si iar minte. Sunt sigur ca va face tot ce ii sta in putinta sa fraudeze alegerile. e ultima lui sansa. Daca pleaca acum e terminat. Va ingrosa obrazu, va pune gaj viitorul nostru, se va pune rau cu occidentul, dar ce mai conteza, scopul ( chiar daca e penal) scuza mijloacele. Mi-ar place sa-l vad langa Nastase, dar nu numai pentru 2 ani ci pana va recunoaste ca: a plagiat, a fost implicat in scenariu pentru scaparea lui Nastase, etc etc.E clar vede negru in fata ochilor cand aude de Basescu.
 • +5 (5 voturi)    
  intrebare de om ne-doctor (Vineri, 20 iulie 2012, 20:55)

  Alex [anonim]

  Am si eu o intrebare, incercand sa ma prind cum sta apa la inundatii:

  Aici http://drept.unibuc.ro/dyn_doc/admitere/scoala-doctorala/acte-inscriere-admitere-doctorat-2011.pdf apar actele necesare pt. doctorat, da?

  Unul din actele necesare este diploma de master. Dat fiind faptul ca singurul master s-a evaporat din CV-ul d-lui Ponta, cum poate fi valid titlul de doctor, obtinut sau nu prin copiere?
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Vineri, 20 iulie 2012, 23:09)

   a4 [utilizator] i-a raspuns lui Alex

   nu era necesar. dupa trecerea la sistemul Bologna (facult de 3 ani) a devenit obligatoriu.
 • +5 (5 voturi)    
  Suspendati Universitatea... (Vineri, 20 iulie 2012, 21:21)

  Costin1968 [utilizator]

  ...pentru Inalta Tradare...Nesimtita a facut public Plagiatul unui om bolnav...de mitomanie...Ha,ha,ha...Bai baieti . Pontache a solicitat parerea Comisiei de la Universitate...Mwauahhhh !!!
  Sa va mai spun una ( bomba vorba lui Nicolaescu...un necunoscut si ratat cu gura cazuta , facut Ministru de ...Basescu )... Art. 5 cu 50% + 1 din liste...din Legea Referendumului ...a fost ...lasat de USL ca in Legea PDL...Mwauahhhh !!! Dupa cateva zile si-au dat seama si au modificat prin Ordonanta...Prea tarziu...Au obligat astfel si CCR...Am plagiat din demonstratia/articolul lui Mircea Kivu (cel mai destept in problema asta de pe batranul continent )... din ziar(RL)...Mwauahhhh...!!!
  Hai baieti cu tampeniile...singura sansa alui Popeye...Ha,ha,ha,ha,ha,ha...!!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Romani, desfiintati USL ... (Duminică, 22 iulie 2012, 9:37)

   iancu [anonim] i-a raspuns lui Costin1968

   ... si cele 3 partide componente pentru favorizarea si apararea infractorilor de drept comun! Nu lasati lupii sa puna stapanire pe tara! Distrugeti-i cat au colti de lapte, pana sa se infrupte din Rosia Montana, din Hidroelectrica, Nuclearelectrica!
 • +4 (4 voturi)    
  felicitari pt comisia universitatii (Vineri, 20 iulie 2012, 22:42)

  ada [anonim]

  ma bucur ca domnii de la universitate nu s-au lasat calcati in picioare si au luat decizia corecta, in ziua de azi trebuie sa ai mare curaj, cred ca ponta o sa va demita in curand si o sa va aduca multe vb jignitoare. BRAVO DOMNILOR toata stima ,dar trebuie sa fiti tari ca sigur o sa urmeze represalii, santaje etc. ,or sa uzeze de toate mijloacele comuniste .Asa o sa elimine incet,incet adevaratii intelectuali si o sa ramana numai cei cu diplome contrafacute. Comunistii au avut intodeauna ura si dispret impotriva adevaratilor intelectuali
 • +4 (4 voturi)    
  Felicitari (Vineri, 20 iulie 2012, 23:02)

  a4 [utilizator]

  Felicitari tuturor profesorilo, doctoranzilor, masteranzilor, studentilor, elevilor si tuturor care vror un invatamant corect.
  Felicitari membrilor Comisiei de Etica de la Univ.!
 • +3 (3 voturi)    
  Iata ... (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 0:10)

  ONO [anonim]

  http://www.scribd.com/doc/97538813/plagiat-ponta-2003-teza-94614100
 • +2 (2 voturi)    
  Ponta esti TERMINAT !! (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 7:38)

  ator2050 [utilizator]

  Nu o sa reusiti ... Tu si Crin trebuie sa dispareti din politica. Fara Bombonel si Iliescu sunteti zero...Degeaba v-au ajutat antenele
 • -3 (3 voturi)    
  pentru prostuti (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 8:29)

  vichi [anonim]

  per sa aplice legea E. Andronescu si sa le desfinteze scoala doctorala la Universitatea Bucuresti.
  pentru prostii care nu cunosc legea :
  - fac. de drept din U. Bucuresti are o comisie de etica(formata numai din profesori de drept) care s-a pronuntat ca nu are drept legal sa se pronunte in privinta plagiatului iar decanul si-a dat demisia(Bais colegul de fac. see you Stoica si Macovei).
  - universitatea de drept are o comisie de etica formata (cea care s-a pronuntat ieri) formata din profesori de alte specialitati (jurnalism, geologie, asistenta sociala,...si nici un jurist) care a precizat ca sub aspect formal s-a incalcat normele de etica...n-a precizat mai clar legatura dintre textul preluat si autor...ATENTIE..sub aspectul continutului vor forma o comisie de experti juristi independenti....aceasta comisie de etica a universitati nu are drept legal sa se pronunte asupra plagiatului..dovada ca nu cunosc legea...
  - consiliul national de etica s-a pronuntat in urma unui raport intocmit de comisiia de specialitate formata din juristi specialisti in drept penal international si care s-au pronuntat ca sub aspectul continutului ca nu este un plagiat si a fost redactat conform normelor legale din 2003...respectand procedurile legii educatiei...asa ca toate incercarile de manipulare...vor esua..
  alte aspecte...pana la prezentarea publica...exista si o prezentare in catedra...profesorii din catedra sigur faceau obeservatii daca sub aspectul formal nu respectau normele din 2003 ( ce se acuza in prezent)...mai sunt si membrii comisiei doctorale si ei faceau observatii daca era cazul....
 • +1 (1 vot)    
  hotii de biblioteca!! (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 9:28)

  eliade [anonim]

  Mai exista romani cu coloana verticala in tara asta si asta ne da sperante ca vom scapa de sub cizma bolsevico-mafiota!!
  espectul nostru deplin pentru acesti dascali ai neamului demni urmasi ai ilustrilor inintasi!
  dar cu regret mai exista multi fripturisti, profesori si cacademicieni facuti pe puncte, pupincursti si lasi care apara nulitatile, hotii si lichelele cocotate in varful bucatelor vremelnic cu ajutorul puscariabililor l
  pentru omul simplu care nici nu stie ce e ala un plagiat trebuie explicat a in esenta a plagia inseamna a fura si a minti cu nerusinare, lucru dovedit cu prisosinta de aceste paiate care ce dau cu o mana iau cu trei maini!!
  Impostori din toate partidele , lasati-ne , ne-am saturat de voi!!
  ti reust inca o data sa dezbinati societatea romaneasca!!
  jos
 • +2 (2 voturi)    
  da-i in ..teza mea.... (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 9:36)

  studentu [anonim]

  Moarte intelectualilor!
  Cum au reusit sa mai se nasca in acesta tara intelectuli adevrati dupa ce parintii nostri in 46 au pornit rigoana impotriva acestor naparci burghzo-mosieresti??
  i-am trimis la Gherla, Aiud, Canal, Pitesti si i-am exterminat pe capete!
  tovarasii de la securitate au gresit ca nu i-au ingropat la 50 de metri ca samanta lor sa nu mai rodeasca niciodata in aceasta tara! noi avem nevoie de brute care nu trebuie sa gandeasca m, trebuie doar sa traga la jug, sa manance si sa bea ce le dam noi in mod stiintific, si sa apere cuceririle noatre revolutionare... a, si sa nu uitam sa se innmulteasca ca sa avem pulimea ce ne asigura nivelul nostru de trai!!
  jos intelectualii care nu sunt cu noi, sunt dusmanii de clasa!!
 • +2 (2 voturi)    
  Despre atacul "politic" (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 9:39)

  24alex24 [utilizator]

  A devenit imposibil sa mai aduci o acuzatie unui om politic, chiar daca poti sa o dovedesti in vazul tuturor.

  Brusc, acuzatia este "politica" si constituie un atac "murdar, politic" care invalideaza a priori orice fel de argument si care te transforma pe tine, cetateanul de rand abuzat si inselat, intr-un monstru moral, o caracatita hidoasa, care a colmniat persoana, imaginea si demnitatea imaculatei conceptiuni, politicianul roman. Asadar, respectivul, in speta cuplul Ctrl. Crin, Ctrl. Ponta, devine din faptuitor victima, iar mascarada bine pusa la punct in studiourile media detinute de cine trebuie, devine un circ national in care calaul isi urla nedreptatea ce i s-a creat si isi indeasa cu nerusinare rochia stramta a victimei.

  Concluzia este ca un astfel de truc, incarcat de argumente cu logica dubioasa si voit manipulatoare, face orice politician roman invincibil, putand actiona cu impunitate in timpul actului de guvernare, fara a se teme de consecinte penale pentru furt, lovitura de stat, insusirea de foloase necuvenite, coruptie, trafic de influenta, incompetenta etc.

  Ponta este exemplarul perfect al politicianului mincinos, fara urma de principii, lipsit de educatie dar cu tupeu maxim si care nu ezita sa joace rolul acuzatului acuzator.
 • 0 (0 voturi)    
  Infrastructura intelectuala (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 10:36)

  Camelian Propinatiu [anonim]

  Dl Victor Ponta are sansa de a replica occidentalizând infrastructura intelectuala, trebuind a se colecta in prima urgenta de la marii capitalisti, incurajând filantropia, 2-3 miliarde euro, achizitionându-se pentru bibliotecile publice periodice si carte occidentala universitara serioasa, materiale multimedia recente si soft didactic, asigurându-se totodata digitizarea intregii prese vechi. Sau poate oferi transformarea TVR2 in TVR Didactic, vizând egalitatea de sanse si lectii de limba româna si de istorie nationala pentru copiii românilor din jurul României si din Diaspora. In fine, poate ajuta retelele de telecablu sa difuzeze canalul franco-german ARTE, pentru intelectualii români si pentru minoritatea germana din toata România, inclusiv la Bucuresti.
 • +3 (3 voturi)    
  Domnul Xerox Ponta (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 10:50)

  Gg [anonim]

  Salvati invatamantul romanesc! Domnul Xerox Ponta trebuie sa ramana fara diploma de doctor.
 • 0 (2 voturi)    
  DEMISIA! (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 12:59)

  hmm [anonim]

  Afara din guvern cu acest hot intelectual. Am ajuns de rasul curcilor: un hot la guvern si un repetent presedinte somnambul interimar.
  • +2 (2 voturi)    
   Hai PA, Ponta si Antonescu (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 14:58)

   mm [anonim] i-a raspuns lui hmm

   Unde mai pui ca nu i-a ales nimeni, s-au protapit singuri pe functii ca doi UZURPATORI.
   • 0 (2 voturi)    
    Antonescu este un REPETENT (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 16:08)

    george [anonim] i-a raspuns lui mm

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Crin_Antonescu
 • 0 (0 voturi)    
  O paralela Extrem de amuzanta :)) (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 14:04)

  Haz de Necaz [anonim]

  Iata o parodie extrem de inspirata la acest caz; din pacate nu e departe de adevar:
  http://suplimentuldecultura.ro/index/continutArticolNrIdent/Fast-food/7609
 • +1 (3 voturi)    
  dottore n-ai plecat? (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 16:14)

  cldtoma [utilizator]

  http://www.trilulilu.ro/muzica-traditionala/victor-ponta-interviu-el-pais
  asa a declarat il dottore ctrl v ponta ca va face in cazul unei decizii de plagiat
 • +2 (2 voturi)    
  Bine ca n-a furat bani publici !! (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 23:12)

  Taliban [anonim]

  Personal ma bucur ca dupa ce au scormonit atat in trecutul lui Ponta, securistii lui Basescu nu au gasit nimic mai compromitator decat povestea asta cu plagiatul. Voi care il infierati azi pe Victoras nu ati copiat niciodata la vreo lucrare de control in timpul scolii, nu ati descarcat nici un referat de pe internet? M-as mira ca raspunsul sa fie da. Sfintii sunt rari in zilele noastre. M-as fi suparat mult mai tare daca as fi auzit ca Ponta a furat din bani publici sau a dat contracte paguboase unor firme de partid. Asa cum au facut PDL-ii cat au fost la putere. De retinut: nu sunt membru al USL si nici nu am o simpatie deosebita pentru ei. Iar de minusurile voastra mi se rupe.
  • 0 (0 voturi)    
   Daca e la fel cu noi (Duminică, 22 iulie 2012, 7:17)

   stiristu [anonim] i-a raspuns lui Taliban

   Daca n-a furat bani publici nu inseamna ca nu o va face! Abia s-a asezat pe scaunul de PM si a si inceput cu minciunile si calomniile pentru schimbarea celor aflati in functie. Dupa ce-i schimba, vine si vremea furtului din bani publici! "Cine fura azi un ou maine va fura un bou!" sau "Naravul din fire, n-are lecuire" sau "Pune lupul paznic la stana". Hotul pe care il aperi trecandu-l in spatele multimii este cel care reprezinta tara in fata lumii intregi! Si acolo tot asa se va apara: la noi toti fura? Explicatia ta e-n linia lui "merge si-asa" si nu o pot accepta de la un arogant, care desconsidera toate institutiile statului pe care nu le controleaza oamenii lui! Daca e la fel cu noi, sa stea in rand cu noi, de ce sa fie el prim-ministru? De ce sa nu-l punem prim-ministru pe Sile Camataru? Ii vom repeta intrebarea asta la fiecare iesire in public! Pana isi va da demisia sau pana va fi indepartat de la putere!
  • 0 (0 voturi)    
   Ai auzit de... (Duminică, 22 iulie 2012, 11:55)

   y0 [anonim] i-a raspuns lui Taliban

   conceptul de "libera alegere" (en: "fee will")
   ?
   Nu compara raul pe o scara absoluta, ca tot rau este, chiar daca e mai mult sau mai putin.
 • 0 (0 voturi)    
  Dimensiunea Plagiatului dl Ponta (Duminică, 22 iulie 2012, 15:23)

  DlGoe [utilizator]

  Nici macar nu trebuie sa stii sa citesti ca sa vezi ca 2 pagini sunt IDENTICE, adica ca e vorba de un plagiat.

  Dimensiunea Plagiatului dl Ponta:

  1. Aproape a compromis international Universitatea Bucuresti (comoara nationala), implicit invatamantul din Romania. Universitatea Bucuresti trebuie de URGENTA sa-i retraga diploma de doctor dl Ponta, altfel in scurt timp din mediile academice internationale vor veni cereri (de nerefuzat) in acest sens (compromintand definitiv Universitatea Bucuresti). Comunitatea academica internationala NU TOLEREAZA furtul intelectual (plagiatul).
  2. PSDul, PNLul (USLul), UDMRul arata ca printre valorile lor de frunte se numara furtul intelectual (plagiatul), sustinad de doua luni un prim ministru plagiator.
  3. Nu cumva dl Ponta a primit la salariu (fiind bugetar) un spor ca e "doctor" (intre 5% si 15% parca)? Care e acel spor (procent) la salariu si cine nu s-a sesizat ca timp de 7 ani dl Ponta a primit pe nedrept bani (suna a infractiune penala)?
  4. Dl Ponta in 2012 si-a incheiat cariera politica, academica si juridica.
 • 0 (0 voturi)    
  UB si plagiatul (Duminică, 22 iulie 2012, 16:53)

  Iulian [anonim]

  Nu-i totul pierdut cand vezi ca onorabiliii profesori de la UB n-au tinut cont de presiunile abramburicai si au dat verdictul corect (vizibil de pe luna). Cinste lor!
 • 0 (0 voturi)    
  propunere (Duminică, 22 iulie 2012, 19:27)

  mircearh [utilizator]

  eu propun ca aceasta stire sa fie lasata permanent pe prima pagina Hotnews, ca un fel de banner sau altfel .
  Pentru ca tov. ponta sa stie ca oricate petarde arunca in stanga si dreapta, lumea nu o sa uite cine ne conduce si ne reprezinta.
 • 0 (0 voturi)    
  azi (Luni, 23 iulie 2012, 14:39)

  MirceaIo [utilizator]

  Referendumul e un abuz - (nu se doreste schimbarea presedintelui pentru a-mi fie mie mai bine)
  Liviu Dragnea e corupt
  Adrian Nastase a simulat sinuciderea
  Dr. Lascar si Bradisteanu au mintit in legatura cu diagnosticul lui Nastase dupa simularea sinuciderii (ei nu au nici o vina au raspuns presiunilor politice)
  Victor Ponta a fost implicat in acest eveniment
  Victor Ponta a plagiat in mai multe lucrari
  Victor Ponta a spus ca nu va tine cont de decizia curtii constitutionale (eu AM parlamentul, Basescu curtea), si-a plecat la Bruxelles - INCREDIBILA DECLARATIE!!!!
  Victor Ponta m-a dezamagit
  Elena Basescu a devenit europarlamentar pe pile.
  Roberta Anastase a furat voturi
  Filmul in care Basescu loveste un copil a fost modificat (putin dar a fost)
  Votul poate fi usor fraudat
  Loteria nationala e in slujba securistilor, ei stiu care sunt numerele castigatoare;
  Mircea Badea crede ce spune
  Boureanu e un smecher care fura
  Sorin Oprescu tace - oare mai e in tara - si ii place sa joace jocuri de noroc
  Radu Mazare e exagerat de bogat.
  Tu esti mult mai destept decat DV


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by