Fostul presedinte ANAF Sorin Blejnar a declarat ca asocierea numelui sau si a institutiei pe care a condus-o cu presupuse fapte ilegale savarsite de catre Codrut Marta si sotia acestuia este nefondata, in conditiile in care Codrut Marta a lucrat la el ca sef de cabinet doar pana la 30 aprilie 2010, transmite Mediafax.

"Codrut Marta a fost directorul meu de cabinet pana la 30 aprilie 2010, astfel ca asocierea numelui meu si a institutiei ANAF cu presupuse fapte ilegale care ar fi fost savarsite ulterior de catre acesta si sotia lui este nefondata, nereala si o resping cu fermitate", a declarat, joi, Sorin Blejnar.

Miercuri, Andreea Marta - sotia fostului sef de cabinet a lui Sorin Blejnar - a fost chemata pentru audiere de procurorii DIICOT intr-un caz de proxenetism, fiind acuzata de racolare de persoane cu o situatie materiala buna carora le-ar fi facilitat intalniri amoroase cu fete in Romania, dar si in Monaco, Elvetia, Italia.

Joi, Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pe numele Andreei Marta, sorei sale Maria Magdalena Lungu, dar si pe numele lui Valentin Panait, taximetrist care ar fi facut anumite servicii grupului in schimbul unor sume, toti trei fiind retinuti, in urma cu o zi, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Decizia tribunalului poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, pana atunci Andreea Marta, Maria Magdalena Lungu si Valentin Panait vor fi incarcerati, pentru constituire de grup infractional organizat cu preocupari pe linia proxenetismului si a prostitutiei, in vederea obtinerii de beneficii materiale injuste semnificative.

Incepand cu anul 2010, Andreea Marta, sora sa, Maria Magdalena Lungu, Victoria S. si Valentin Panait ar fi constituit intr-un grup criminal organizat in scopul savarsirii infractiunilor de proxenetism si prostitutie cu caracter transfrontalier, in sensul coordonarii unei retele de prostituate de lux, recrutate din randul tinerelor studente participante la diferite concursuri de modeling din Romania, informeaza Politia Romana.

Concret, spune DIICOT, incepand cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fosta Lungu), de 28 ani, si Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat aceasta grupare, procedand la racolarea persoanelor cu o situatie materiala foarte buna, carora le-ar fi facilitat intalniri cu diferite tinere in vederea practicarii prostitutiei, in schimbul unor importante sume de bani.

Activitatile de prostitutie - proxenetism au avut loc, in principal, pe teritoriul Romaniei, in municipiile Bucuresti, Tulcea, Brasov si Calarasi, dar si in alte tari - Italia, Elvetia, Principatul Monaco.

Tinerele ce practicau prostitutia erau racolate de catre membrii gruparii, din randul persoanelor cu un aspect fizic atragator, participante la diferite concursuri de frumusete sau prezentari de moda, selectia fiind riguroasa, in principal, datorita faptului ca beneficiarii prestatiilor sexuale proveneau din randul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiti cetateni straini bogati sau persoane din lumea mondena.

"Clientii erau racolati de catre membri gruparii din mediul oamenilor de afaceri, politicieni si sportivi, care erau dispusi sa cheltuiasca sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, in special in strainatate si in cluburi exclusiviste", precizeaza Politia Romana, intr-un comunicat remis presei.

Potrivit politiei, activitatea retelei se manifesta atat pe plan intern (cu precadere in municipiul Bucuresti) si imprejurimi, cat si in plan extern in destinatii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai. Sumele incasate, deosebit de importante, erau insusite in cea mai mare parte de catre membri gruparii, prostituatele fiind platite cu sume in jur de 300-500 de euro.

"In urma investigatiilor efectuate, in baza delegarii autoritatilor judiciare competente, au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate, care intretineau raporturi sexuale in folosul grupului infractional organizat. Gruparea era coordonata de catre surorile Andreea Elena Marta si Maria Magdalena Lungu, cu sprijinul Victoriei S. si a lui Valentin P., care recrutau, plasau si transportau prostituatele la adresele clientilor sau in locuri in care se desfasurau petreceri private.

La sediul DIICOT-Structura Centrala au fost conduse, in vederea audierii, mai multe persoane, urmand ca fata de acestea, dupa finalizarea audierilor, sa se dispuna masurile legale, a precizat Directia.

Sotul Andreei Marta, Codrut Alexandru Marta, a fost dat in urmarire nationala dupa ce disparitia a fost semnalata la Politie, in 25 mai, de nevasta acestuia, care a precizat ca ultima data barbatul ei a fost vazut in 21 mai 2012.

In 28 mai, fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, si omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiati in legatura cu disparitia lui Codrut Marta.

In 29 mai, Elan Schwartzenberg declara ca este prieten de aproape zece ani cu Codrut Marta si ca "nu crede o iota din acuzatiile si barfele la adresa lui", omul de afaceri precizand totodata ca nu a fost niciodata audiat despre "TVA-uri sau afaceri oneroase".

"Codrut Marta este prietenul meu de aproape zece ani si indiferent din ce motiv lipseste, eu mi-l asum ca prieten. Nu cred o iota din acuzatiile si barfele la adresa lui, pentru ca, daca acestea erau fondate, sunt convins ca era arestat sau cel putin anchetat la acest moment. Nu am fost la DNA si nu am fost intrebat niciodata, nicaieri de TVA-uri sau afaceri oneroase, ci doar am depus - la fel ca toti cunoscutii lui Codrut - o declaratie in calitate de martor", a spus omul de afaceri.