Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, miercuri seara, sa mentina mandatele de arestare in lipsa ale lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, si ale sotilor Radu si Dana Nemes, in vreme ce Ovidiu Ioan Moldovan va fi cercetat in libertate in dosarul evaziunii de peste 15 milioane de euro, scrie Mediafax.

ICCJ a judecat, miercuri, recursurile la decizia din 11 iulie a Curtii de Apel Bucuresti (CAB) cu privire la solicitarea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva in lipsa a sase persoane din acest dosar - Codrut Marta, Radu Nemes, Dana Nemes, Ovidiu Ioan Moldovan, Mihai Gulea si Stefan Puscasu.

Potrivit hotararii CAB, Marta, sotii Nemes, Moldovan si Gulea au primit atunci mandate de arestare in lipsa, in timp ce in cazul lui Puscasu s-a decis interdictie de a parasi tara. ICCJ a respins toate recursurile, cu exceptia celui in cazul lui Moldovan. Acesta, care s-a predat si a fost in sala la termenul de miercuri, va fi judecat, ca si Puscasu, in libertate, dar cu interdictie de a parasi tara.

Codrut Marta, Radu Nemes, Dana Nemes si Mihai Gulea raman cu mandatele de arestare in lipsa, decizia ICCJ fiind definitiva.