Ministerul Afacerilor Externe anunta ca a suplimentat numarul sectiilor de votare din strainatate cu 151 conform unui comunicat remis redactiei HotNews.ro. Centralizarea arata practic o dublare a numarului initial de sectii de vot. Cele mai multe sectii suplimentare sunt in Spania, Italia, Republica Moldova si SUA.

"In urma centralizarii propunerilor primite de la ambasadele si oficiile consulare ale Romaniei, precum si de la reprezentanti ai comunitatilor romanesti din strainatate, Ministerul Afacerilor Externe a suplimentat cu 151, pana la 301 numarul sectiilor de votare".

Evaluarea a tinut cont de posibilitatile tehnice (sediu, comunicatii etc.) si de personal, pentru organizarea sectiilor de votare in conditiile legii, inclusiv obtinerea acordului tarilor de resedinta, se mentioneaza in comunicat.

Reamintim ca HotNews.ro a scris in urma cu o saptamina despre numarul mic al sectiilor de vot din diaspora anuntat de MAE, iar o serie de reprezentanti ai romanilor din strainatate au protestat oficial fata de diminuarea numarului de sectii fata de precedentele alegeri.