Uniunea Europeana premiaza fotografiile care surprind proiectele finantate de UE cu aparatura foto in valoarea de 1.000 de euro si o excursie la Bruxelles pentru doua persoane, arata un comunicat al Comisiei Europene, care doreste sa incurajeze talentul fotografic in randul cetatenilor europeni.

"Fotografiile participante la concurs trebuie sa infatiseze proiecte care au primit finantare prin Fondul european pentru dezvoltare regionala (FEDER) sau Fondul de coeziune. Imaginile trebuie sa permita identificarea proiectului, de aceea va recomandam sa cautati panoul pe care apar drapelul UE si informatiile privind finantarea", mentioneaza comunicatul.

Fondurile oferite de UE ajuta regiunile mai putin dezvoltate sa se modernizeze si sa raspunda provocarilor unei economii mondiale globalizate.

Ele sunt folosite, de exemplu, pentru a ameliora competentele fortei de munca locale, pentru a incuraja spiritul antreprenorial, pentru a imbunatati infrastructura sau pentru a proteja mediul inconjurator.

Pentru a participa la concurs este nevoie ca persoanele sa aiba un cont Facebook, fiind destinat atat angajatilor organizaiilor care beneficiaza de finantare regionala, cat si simplilor cetateni.

Concursul include două sectiuni separate.

"Daca va intereseaza aceasta competitie, incepeti prin a cauta un proiect in regiunea dumneavoastra sau in afara acesteia. La toamna, vor fi selectati cate doi castigatori pentru fiecare categorie. Unul dintre ei va fi ales prin vot on-line de catre public (votarea incepe la 27 august si se termina la 7 septembrie)."

"Ceilalti castigatori vor fi desemnati de catre un juriu. Fotografiile vor fi evaluate din punct de vedere estetic, al creativitatii si al relevantei pentru politica de dezvoltare regionala a UE. Fiecare laureat va primi 1000 de euro pentru a-si achizitiona aparatura foto si o excursie la Bruxelles pentru doua persoane, pe durata Saptamanii europene a regiunilor si oraselor ( 8-11 octombrie). "

"Fie ca va aflati in tara sau in strainatate, nu uitati sa cautati proiectele finantate de UE si sa aveti aparatul de fotografiat la indemana. Va puteti inscrie in concurs pana la sfarsitul lunii august", arata comunicatul Comisiei.