Prefectul judetului Bihor, Claudiu Pop, a anuntat marti infiintarea a doua noi sectii de votare, in comuna Sanmartin, pentru cei peste 5.000 de turisti care se vor afla in ziua de 29 iulie in cele doua statiuni termale, Baile Felix si Baile 1 Mai.

Potrivit Claudiei Timofte, directoarea Cancelariei Prefectului, pentru a nu ingradi dreptul cetatenilor care pe perioada referendumului se gasesc in concediu sau tratamente la Baile Felix si Baile 1 Mai, precum si pentru a nu ingreuna procesul de vot, prin dispozitia primarului comunei Sanmartin s-a dispus redelimitarea sectiilor de votare.

Astfel, daca initial erau delimitate un numar total de 647 de sectii de votare in judetul Bihor, numarul lor va fi, pentru ziua referendumului, de 649.

Cetatenii care in data de 29 iulie se vor gasi in statiunea montana Stana de Vale vor vota la cea mai apropiata sectie de vot din comuna Budureasa.

Desemnarea presedintilor sectiilor de votare se va face prin tragere la sorti, la Tribunalul Bihor, in data de vineri, 20 iulie, ora 10.