Carutele nu vor mai avea voie sa circule pe strazile principale, recent asfaltate, ale municipiului Vaslui, politistii locali avand in perioada urmatoare sarcina sa urmareasca daca proprietarii de atelaje respecta aceasta decizie a Consiliului Local, relateaza Agerpres.

Potrivit primarului municipiului Vaslui, Vasile Paval, carutasilor le vor fi confiscate atelajele daca nu respecta traseele de circulatie.

"Nu am interzis circulatia, doar am stabilit si reglementat anumite trasee. Suntem municipiu resedinta de judet si ne place sa pastram orasul curat. Nu-mi place sa vad carute pe bulevarde modernizate. Am dat anumite trasee, ii avertizam si rugam sa respecte traseele. Cei care incalca hotararea vor ramane fara atelaje", a declarat duminica, primarul Vasile Paval.

Edilul a spus ca, in cazul carutasilor care nu au venituri si nu vor putea plati eventualele amenzi pentru recuperarea atelajelor, acestia vor fi angajati la Goscom, societate aflata in subordinea primariei.

"Sunt aproape convins ca nu vom mai gasi carute legate de stalpii de curent electric nou instalati, de gardul de la fabrica de mobila si in alte locuri. Imi asum responsabilitatea de a sprijini acesti oameni, dar respectul trebuie sa fie reciproc", a punctat edilul.