Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, va efectua, vineri, o vizita oficiala la Sofia, la invitatia omologului sau bulgar, Nikolay Mladenov, iar printre temele discutate se vor afla MCV, aderarea la Schengen, perspectiva financiara si Strategia Dunarii, anunta Agerpres.

Vizita la Sofia a ministrului de Externe va include discutii in plenul celor doua delegatii cu omologul bulgar, o intalnire cu oameni de afaceri si membri ai comunitatii romanesti din Sofia, precum si o vizita la biserica romaneasca din capitala Bulgariei.

"Vizita se inscrie in cadrul dialogului politic bilateral periodic, la nivel inalt, dintre cele doua tari. (...) Pe agenda de discutii se vor afla teme care sunt in atentie de mai multa vreme, in primul rand dialogul politic, cooperarea economica si sectoriala, cu accent pe domeniul energiei, transporturilor si al cooperarii transfrontaliere. Pe agenda europeana se va discuta referitor la MCV, la Schengen, la perspectiva financiara si, in mod evident, la Strategia Dunarii, dar va avea loc o discutie si pe teme de cooperare regionala si internationala", a precizat purtatorul de cuvant al MAE, Ovidiu Dranga.