Desfasurarea referendumului si sesiunea extraordinara pe aceasta tema reprezinta doua proceduri diferite, a declarat miercuri vicepresedintele PNL Mihai Voicu, potrivit Agerpres.

"Sunt doua subiecte care de fapt nu au legatura, cu toate ca este vorba de doua proceduri legale. Desfasurarea referendumului are loc, procedura a inceput, Ministerul de Interne a spus foarte clar dupa ce cadru normativ se ghideaza. Despre sedinta parlamentului este vorba de un alt proiect de lege, o alta procedura care nu are neaparat un termen - sau, ma rog, exista 45 de zile. Si parlamentarii, colegii din Birourile permanente si liderii de grupuri vor decide cand va avea loc aceasta sedinta. Mie nu mi se pare nici potrivit, nici nepotrivit, mi-e indiferent cand ne vom reuni. Decizia o vor lua Birourile permanente ale celor doua camere in momentul in care vor primi in mod oficial aceasta solicitare", a declarat Voicu, la sediul USL.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca a trimis presedintilor celor doua Camere ale Legislativului cate o scrisoare in care le cere sa convoace "cat mai rapid" Parlamentul in sesiune extraordinara, pentru a pune in acord textele legate de referendum cu deciziile CCR.

"Domnii ministri de Interne si Administratie, va rog sa luati toate masurile ca referendumul sa se desfasoare in conditii ireprosabile, asa cum au fost si alegerile locale. Eu am adresat azi o scrisoare presedintilor celor doua Camere rugandu-i (...) sa convoace cat mai rapid in sesiune extraordinara camerele Parlamentului pentru a pune in acord toate textele de lege cu deciziile Curtii", a afirmat Ponta, la inceputul sedintei de guvern, aratand ca este vorba despre problema referendumului.