Rezultatele obtinute de absolventii de liceu in sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2012 arata ca 41,57% dintre acestia au promovat examenul in judetul Bistrita Nasaud, transmite CityNews.ro. Rata de promovabilitate este cea dinainte de depunerea contestatiilor.

  • Anul trecut, tot inainte de solutionarea contestatiilor, rata de promovabilitate in Bistrita Nasaud la BAC 2011 a fost de 41,92%

In patru licee din judetul Bistrita Nasaud (Grupul scolar Sfanta Maria, Grupul Scolar Lechinta, Liceul particular Petru Rares Bistrita si Liceul particular Henri Coanda Feldru) promovabilitatea este zero, potrivit CityNews.ro, care precizeaza ca doua dintre aceste licee sunt particulare. La Grupul scolar Agricol, au trecut Bacalaureatul 2012 patru liceeni din aproape 280 de candidati.

Cele mai multe note de trecere le-au inregistrat absolventii de la Colegiul National Liviu Rebreanu, unde 93,75% din cei 177 de candidati au fost declarati admisi, potrivit sursei citate. La acest liceu a fost obtinuta si cea mai mare medie din judet - 9,96.

In timpul examenelor din sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2012, sapte candidati au fost eliminati din examen pentru ca au incercat sa copieze.

Citeste si: