Premierul Victor Ponta a revenit asupra demiterii lui Gered Beatrix din functia de vicepresedinte al Institutului National de Statistica si a numit-o sambata pe aceasta din nou in acelasi post, potrivit unei decizii a sefului Guvernului. In schimb, premierul a demis sambata un alt vicepresedinte al INS, pe Cosmin Sabo, informeaza Agerpres.

Contactata de Agerpres, Gered Beatrix a sustinut ca nu stia de numirea sa din nou in functia de la INS, dupa ce joi fusese demisa.

Ea a explicat ca tot din presa a aflat ca motivele destituirii sale de joi se refereau la faptul ca INS ar fi intarziat rezultatele recensamantului de anul trecut, insa a negat aceste critici, aratand ca toate statele Uniunii Europene vin cu datele finale in acelasi timp, in anul 2013.

De asemenea, Beatrix Gered a precizat ca ea se ocupa de IT si infrastructura la INS.

Pe de alta parte, Cosmin Sabo, demis sambata din functia de vicepresedinte al INS, coordona activitatea de statistica economica si sociala, potrivit site-ului oficial al institutului.

Joi, premierul Victor Ponta ii eliberase din functii pe vicepresedintii INS Cristian Nicolae Stanica si Gered Beatrix si i-a numit in locul lor pe Elena Mihaela Iagar si Florin Ciurariu.

"Am facut eforturi foarte mari sa aflam rezultatele recensamantului si inteleg ca nu le avem. Desi suntem cu 3 milioane de romani mai putini, nu am reusit sa finalizam o operatiune inceputa anul trecut", a motivat Victor Ponta demiterea celor doi sefi de la INS.

Gered Beatrix fusese numita vicepresedinte al INS in septembrie 2005, fiind sustinuta de UDMR in acest post.

Ea a precizat ca nu este membru al UDMR, dar a lucrat pentru formatiunea politica pe postul de contabil.