Absolventii de liceu au sustinut vineri ultimul examen din cadrul Bacalaureatului 2012, sesiunea iunie-iulie. Probele intre care au avut de ales elevii, in functie de profil si specializare, sunt geografie, logica, psihologie, economie, sociologie, filosofie, fizica, chimie, biologie sau informatica. Rezultatele vor fi afisate pe 8 iulie, iar pe 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, se pot depune contestatiile.

Rezolvarea contestatiilor va avea loc pe 10-12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Calendarul examenului de Bacalaureat - sesiunea iunie-iulie

11-13 iunie 2012 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

13-15 iunie Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B

18-22 iunie Evaluarea competentelor digitale - proba D

25-27 iunie Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C

2 iulie Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

3 iulie Limba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa

4 iulie Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa

6 iulie Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic)

8 iulie Afisarea rezultatelor

9 iulie Depunerea contestatiilor (orele 08:00 - 12:00)

10-12 iulie Rezolvarea contestatiilor

13 iulie Afisarea rezultatelor finale

Metodologia de organizare si desfasurare a Bacalaureatului 2012

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a Bacalaureatului 2012, absolventii de liceu au dreptul sa sustina examenele de bacalaureat, fara taxa, de cel mult doua ori. Ministerul Educatiei a stabilit pentru anul acesta o taxa de 230 de lei pentru candidatii din promotii anterioare, care au sustinut de cel putin doua ori examenul de bacalaureat si care se prezinta la toate probele examenului de bacalaureat 2012. Cei care nu sustin toate probele examenului de bacalaureat achita suma de 39 lei/proba, potrivit unei note a Inspectoratului Scolar Judetean Bacau.

Accesul absolventilor de liceu in centrul de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 - 8:30. Absolventii care au asupra lor materiale nepermise in sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notite, insemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poseta/geanta etc.) vor primi o punga/plic in care sa le introduca, impreuna cu o declaratie tip in care se mentioneaza numele si prenumele si obiectele personale care vor fi depozitate si va fi indrumat de catre un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

La examenele scrise, timpul destinat rezolvatii subiectelor este de trei ore.