Peste 3.000 de oameni au protestat, joi, in Piata Revolutiei din Bucuresti fata de Guvernul USL si planurile de suspendare a presedintelui. Protestul organizat de PDL, la care au participat si alte partide precum PNTCD, Forta Civica sau Noua Republica, l-a avut in centrul atentiei pe fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, care a tinut si el un discurs de la tribuna. In acelasi timp, in Piata Universitatii, in fata Teatrului National, aproape 500 de oameni s-au adunat pentru a protesta fata de presedintele Traian Basescu. Inarmati cu felurite pancarte, precum si un sobolan mort si spanzurat de un bat, grupul de la Universitate i-a primit cu ostilitate pe cei care au venit in piata de la protestul anti-USL, ajungandu-se chiar si la imbranceli si gesturi indecente.

  • Vezi mai jos un videoreportaj marca HotNews.ro si o fotogalerie cu imagini de la protestele de joi

Protestatarii anti-USL si anti-Guvernul Ponta s-au adunat joi in Piata Revolutiei din Bucuresti, unde PDL organizat, de la ora 18:00, un miting anti-USL. La miting au fost in jur de 3.500 de persoane, care i-au ascultat pe Monica Macovei, Cristian Preda, Mihai Razvan Ungureanu si alti lideri ai PDL vorbind de pe o scena, au scandat lozinci impotriva USL si de sustinere a presedintelui Traian Basescu si a lui Mihai Razvan Ungureanu.

Cel mai aplaudat dintre toti oamenii politici prezenti a fost fostul premier Mihai Razvan Ungureanu. MRU a tinut si un discurs de la tribuna: "Ajunge presedinte de Senat un om care este platit din buzunarele noastre ca sa mearga la Parlament si nu a fost aproape niciodata acolo. E nevoie sa spun care e numele sau? Sa-l tinem minte pentru ca exact asta nu trebuie sa se intample in Romania noastra. Am ajuns ca Parlamentul Romaniei sa aiba in frunte un om care a facut scoala cu greu. Asta e ceea ce se intampla in Romania?"

Ce s-a scandat la protest: "Basescu", "MRU", "Unitate", "Jos Ponta".

Ce mesaje au fost pe pancarte: "Ponta Copy-Paste", "Apar Constitutia", "Eu votez cu DNA", "Salvati Monitorul Oficial", "Victor Ponta pentru noi = Elena Ceausescu 2", "respect pentru Curtea Constitutionala", "SOS Salvati ICR".

Protestul s-a terminat in jurul orei 20:00. La final, in timp ce politicienii dadeau declaratii sau faceau baie de multime, o echipa Realitatea TV a fost agresata de catre un grup de protestatari.

In acelasi timp, la Universitate, in fata Teatrului National, s-au strans aproape 500 de protestatari care au manifestat impotriva presedintelui Traian Basescu.

Protestatarii au scandat "Basescu la puscarie", "Iesi afara javra ordinara", "Basescu, nu uita, te asteapta Rahova", "Udrea pe centura, Ca-i o taratura", in timp ce altii erau inarmati cu pancarte si mesaje impotriva presedintelui si a PDL.

Unul dintre protestatari a venit cu un sobolan mort spanzurat de un bat.

In jurul orei 20:30 o parte dintre cei care au protestat anti-USL in Piata Revolutiei au ajuns in Piata Universitatii, de partea cealalta a bulevardului, in zona fantanii. Acestia au scandat "Jos Ponta", in timp ce grupul de peste strada i-a huiduit.

Incidentele n-au lipsit. Unul dintre protestatarii din fata Teatrului National si-a dat jos pantalonii si s-a intors cu fundul spre cei care strigau impotriva premierului Victor Ponta, in timp ce un grup de protestatari anti-Basescu s-au imbrancit cu cei care strigau impotriva USL.

Spre final, in zona fantanii de la Universitate, au venit si un grup de cativa zeci de tineri care au protestat impotriva exploatarii gazelor de sist, dar au scandat si impotriva tuturor partidelor politice.

Proteste au avut loc si in Piata Victoriei undes-au adunat circa 250 de persoane. Acestea agitau pancarte cu mesajele "Romani, nu va lasati manipulati, cititi toata presa, mai ales cea straina", "Oameni buni, treziti-va!, "USL = Uzurpa, Sfideaza, Linseaza", precum si un logo Antena 3 cu secera si ciocan. In Piata Victoriei in jurul orelor 21:30 si-a facut aparitia si Monica Macovei.

  • Pentru imagini de la protestele de joi din Capitala, urmariti videoreportajul si dati click pe fotogalerie.