Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut ministrului de Externe Andrei Marga copii ale corespondentei purtate cu institutiile UE, cu Administratia Prezidentiala si cu premierul Victor Ponta cu privire la componenta delegatiei care a reprezentat Romania la lucrarile Consiliului European din 28 - 29 iunie, informeaza Mediafax.

Solicitarea a fost facuta printr-o adresa transmisa joi Ministerului de Externe, in interesul solutionarii dosarului 627/P/2012.

"Stimate domnule ministru, in interesul solutionarii dosarului cu numarul de mai sus (n.r. - 627/P/2012) va rugam sa ne comunicati in copie toate inscrisurile pe care le detineti referitoare la corespondenta purtata cu institutiile Uniunii Europene, cu Administratia Prezidentiala - Cancelaria Presedintelui si cu prim-ministrul Victor Ponta referitor la componenta delegatiei care urma sa reprezinte Romania la lucrarile Consiliului European de Vara de la Bruxelles, din perioada 28 - 29.06.2012", se arata in adresa.

Inca din prima zi a Consiliului European, 28 iunie, la Parchetul General au fost trimise cinci plangeri impotriva premierului Victor Ponta si a ministrului de Externe Andrei Marga, ca urmare a situatiei create de plecarea acestora la Bruxelles desi Curtea Constitutionala stabilise ca seful statului este cel care trebuie sa reprezinte Romania la reuniune.

Niciuna dintre sesizari nu incadra faptele reclamate in prevederile vreunei infractiuni, iar una dintre ele ar fi fost scrisa de o persoana care nu si-a declinat identitatea, scriind doar ca are 70 de ani.

In ziua urmatoare au fost depuse alte 30 de plangeri, iar in prezent numarul acestora a ajuns la 65.

Conform procedurii, acestea au fost inregistrate, analizate si repartizate procurorilor pentru verificari.