Agentia Nationala de Integritate: Constantin Copotoiu, rectorul Universitatii de Medicina Targu-Mures, incompatibil

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 5 iulie 2012, 10:12 Actualitate | Esenţial

Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate in cazul lui Constantin Copotoiu, sef sectie in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures si Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Targu-Mures, pentru ca a detinut, simultan, cele doua functii.

"Incepand cu data de 01.07.2005, COPOTOIU CONSTANTIN exercita functia de Sef sectie in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures. De asemenea, in perioada 19.04.2004 - 20.03.2012, COPOTOIU CONSTANTIN a detinut functia de Rector in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu-Mures", precizeaza ANI.

Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, potrivit prevederilor art. 180, alin. 1, lit. b) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si dispozitiile art. 215, alin. 3 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, "functia de manager persoana fizica este incompatibila cu: (...) exercitarea oricarei activitati sau oricarei alte functii de manager, inclusiv cele neremunerate", respectiv "persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului".

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

 
Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

1104 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  Trebuie sa desfiintam ANI (Joi, 5 iulie 2012, 10:24)

  Cel [anonim]

  Cum isi permita astia de la ANI sa se ia de oamenii astia fara pata, cei mai cinstiti de la facerea lumii?
 • 0 (0 voturi)    
  Alt Fals (Joi, 5 iulie 2012, 10:30)

  Cel [anonim]

  Am observat un alt fals facut de domnul Victor Ponta, diploma publicata pentru cursul din Catania este emisa pe 3 iulie 2000, iar in ea domnul Ponta isi aroga titlul de doctor (Il dott. Victor Ponta) http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201207/full/curs_80973100.jpg, dar conform CV-ului lui Ponta reiese clar ca doctoratul la obtinut in iulie 2003, adica peste 3 ani, nu avea cum sa fie doctor in anul 2000.
  Astfel incat putem constata ca fie a facut o declaratie falsa cand a fost la cursul din Catania, fie diploma prezentata este falsa
  http://www.curentul.ro/2012/images/stories/2012/07/04/00-stire2.jpg
  De asemenea diploma respectiva nu are nici o stampila.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă