Agentia Nationala de Integritate: Constantin Copotoiu, rectorul Universitatii de Medicina Targu-Mures, incompatibil

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 5 iulie 2012, 10:12 Actualitate | Esenţial

Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate in cazul lui Constantin Copotoiu, sef sectie in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures si Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Targu-Mures, pentru ca a detinut, simultan, cele doua functii.

"Incepand cu data de 01.07.2005, COPOTOIU CONSTANTIN exercita functia de Sef sectie in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures. De asemenea, in perioada 19.04.2004 - 20.03.2012, COPOTOIU CONSTANTIN a detinut functia de Rector in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu-Mures", precizeaza ANI.

Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, potrivit prevederilor art. 180, alin. 1, lit. b) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si dispozitiile art. 215, alin. 3 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, "functia de manager persoana fizica este incompatibila cu: (...) exercitarea oricarei activitati sau oricarei alte functii de manager, inclusiv cele neremunerate", respectiv "persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului".

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

 

Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

1108 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  Trebuie sa desfiintam ANI (Joi, 5 iulie 2012, 10:24)

  Cel [anonim]

  Cum isi permita astia de la ANI sa se ia de oamenii astia fara pata, cei mai cinstiti de la facerea lumii?
 • 0 (0 voturi)    
  Alt Fals (Joi, 5 iulie 2012, 10:30)

  Cel [anonim]

  Am observat un alt fals facut de domnul Victor Ponta, diploma publicata pentru cursul din Catania este emisa pe 3 iulie 2000, iar in ea domnul Ponta isi aroga titlul de doctor (Il dott. Victor Ponta) http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201207/full/curs_80973100.jpg, dar conform CV-ului lui Ponta reiese clar ca doctoratul la obtinut in iulie 2003, adica peste 3 ani, nu avea cum sa fie doctor in anul 2000.
  Astfel incat putem constata ca fie a facut o declaratie falsa cand a fost la cursul din Catania, fie diploma prezentata este falsa
  http://www.curentul.ro/2012/images/stories/2012/07/04/00-stire2.jpg
  De asemenea diploma respectiva nu are nici o stampila.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri