Patriarhia Romana a discutat in cadrul unei intalniri cu conducerea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) despre "necesitatea redeschiderii de scoli confesionale in fostele imobile confiscate de regimul comunist care au apartinut Bisericii Ortodoxe Romane, respectiv Liceul Dinu Lipatti, Gradinita Floreasca, Scoala Generala Iovan Ducici, precum si alte imobile din Bucuresti", se arata intr-un comunicat al ANRP.

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) anunta printr-un comunicat de presa ca George Baesu, presedintele ANRP, si Ioan Nasleu, vicepresedintele ANRP, s-au intalnit marti 3 iulie cu o delegatie formata din reprezentantii Cancelariei Sfantului Sinod al Patriarhiei Romane.

"Reprezentantii Patriarhiei si-au exprimat dorinta de a continua buna colaborare pe care au avut-o cu Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor si spera ca noua conducere va veni cu solutii in vederea rezolvarii problemelor care au aparut in cadrul dialogului dintre BOR si autoritatile locale", precizeaza ANRP.

Potrivit Autoritatii, "delegatia Patriarhiei Romane a adus in dezbatere necesitatea redeschiderii de scoli confesionale in fostele imobile confiscate de regimul comunist care au apartinut Bisericii Ortodoxe Romane, respectiv Liceul Dinu Lipatti, Gradinita Floreasca, Scoala Generala Iovan Ducici, precum si alte imobile din Bucuresti".

"Totodata, a fost subliniat faptul ca proiectul de lege propus de fostul prim-ministru, Mihai Razvan Ungureanu, ar afecta Biserica Ortodoxa Romana daca procesul de retrocedare si despagubire s-ar finaliza cu o plafonare a drepturilor la 15%", se mai arata in comunicatul de presa.

Amintim ca emiterea titlurilor de despagubire si titlurilor de plata in cazul despagubirilor acordate fostilor proprietari deposedati abuziv de catre regimul comunist a fost suspendata in urma cu o saptamana pana pe 15 mai 2013, printr-o decizie a Camerei Deputatilor.

Citeste mai multe despre despagubirilor acordate fostilor proprietari: