Ordonanta de urgenta prin care Monitorul Oficial a fost trecut in subordinea Guvernului, publicata in Monitorul Oficial
Guvernul a decis, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, ca Monitorul Oficial sa treaca din subordinea Camerei Deputatilor sub autoritatea sa.
Guvernul si-a motivat ordonanta "avand in vedere ca la nivelul Regiei Autonome Monitorul Oficial se manifesta disfunctionalitati importante".
Astfel, actul normativ nr. 36/27 Iunie 2012 - Ordonanta de urgenta privind unele masuri de reorganizare si pentru modificarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei -, publicat sambata in Monitorul Oficial, prevede:
Art. I. (1) Regia Autonoma "Monitorul Oficial", care functioneaza sub autoritatea Camerei Deputatilor, se reorganizeaza ca regie autonoma sub autoritatea Guvernului Romaniei, exercitata prin Secretariatul General al Guvernului.
(2) Regia Autonoma "Monitorul Oficial" este persoana juridica care desfasoara activitate de interes public national si functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara.
Art. II. - Legea nr.202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 470 din 8 iulie 2009, se modifica dupa cum urmeaza:
1. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 2 - Editorul Monitorului Oficial al Romaniei este Guvernul Romaniei."
2. La articolul 3, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
"Art. 3 - (1) Editarea Monitorului Oficial al Romaniei constituie un serviciu public asigurat de catre Regia Autonoma "Monitorul Oficial", care functioneaza sub autoritatea Guvernului Romaniei, exercitata prin Secretariatul General al Guvernului."
3. Articolul 12 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 12 - (1) Actele care se publica in monitorul Oficial al Romaniei, Partea I si Partea a II-a, se inainteaza Secretariatului General al Guvernului pe suport hartie, in copie certificata, de catre autoritatile emitente, sub semnatura conducatorului acestora sau a loctiitorului sau, si pot fi transmise si prin e-mail, in fisier electronic certificat prin semnatura electronica de catre emitanti.
(2) Secretariatul General al Guvernului transmite Regiei Autonome "Monitorul Oficial", spre publicare, actele prevazute la alin. (1)."
.....
Art. III - (1) Pana la aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, prin ordin al secretarului general al Guvernului se numeste Consiliul de administratie al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", compus din 9 membri, dintre care unul este directorul general al Regiei si presedinte al consiliului de administratie.
(2) Din Consiliul de administratie al Regiei Autonome "Monitorul Oficial" fac parte, in mod obligatoriu, un reprezentant al Secretariatului General al Guvernului, un reprezentant al Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul si un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice.

Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Concluzie ,,,nu guvernul a grabit publicarea demisiei lui voiculescu,,ordinul lui pop,
Blaga a fost felicitat la telefon de Ponta de ,,,Basescu ,,,nu.
Sper ca macar esti platit pentru postarile astea...
apartinea de Marea Adunare Nationala.
daca am majoritate in camera am si sustinere la guvern.deci sunt infamilie. probabil se sifonau banuti
ca peste tot in guvernul boc.
apropo cand un dosar botis si la nivel judetean?
cautati baieti,cautati si gasiti.nu e greu
Ordonanta a fost publicata azi 30.06.2012
O lege intra in vigoare din momentul publicarii in MO. In subordinea cui a fost MO in aceste trei zile?
Comunicat pe prima pagină http://www.monitoruloficial.ro/index.php
ups, e chiar mof 431 cu pricina!
29.06.2012
Referitor la publicarea Monitorului Oficial al României, Partea I, nr. 431 din 29 iunie 2012
Având în vedere discuțiile din mass-media cu privire la publicarea Monitorului Oficial al României, Partea I, nr. 431, facem următoarea precizare:
Dintr-o eroare în procesul de conversie și difuzare electronică a produsului e-monitor, a fost introdusă versiunea anterioară acordării bunului de tipar. În urma sesizărilor, a fost reverificată versiunea publicată și refăcut fluxul de conversie și difuzare electronică.
- salvarea lui ponta
- etc
este foarte grav ce se intimpla!
decizia CCR - precis nu a aparut inca in M.O.
sau e prea complicat?
OUG nr. 36 de miercuri 27 iunie 2012 - prin care Monitorul Oficial a fost trecut din subordinea Camerei Deputatilor in subordinea Guvernului, a fost publicata in MOf sambata 30 iunie 2012, intrand astfel in vigoare, in aceeasi zi (legile, HG-urile, ordonantele simple intra in vigoare la 3 zile de la publicarea in MOf, ordonantele de urgenta intra in vigoare imediat, in ziua publicarii).
In perioada miercuri-joi-vineri MOf a fost in continuare in subordinea Camerei. Teoretic.
Pe de alta parte, daca aceasta "mutare" ne va permite accesul simplu, public si gratuit, la formatul pdf al monitorului, cred ca este ok.
Nu este corect ca textele actelor normative initiate-avizate-verificate-corelate-procesate de atatea institutii diferite ale statului sa fie "proprietatea intelectuala" a Monitorului (v. HG 750/2011). Pot obtine bani, sa zicem, din procesari ulterioare "inteligente", din studii, din "texte consolidate" etc.
Aveti niste strategii adaptate la vremea si mentalitatea poporului in timpul lui Ceasca. Deduc ca, mult mai implicat decat s-ar crede, in prima linie se afla bunicuta Iliescu .
Principalul rol al MO nu este de publicatie gratuita de metrou sau colt de strada. MO este o oglinda a legislativului la care executivul trebuie sa se supuna => logic este un instrument legislativ care TREBUIE sa fie subordonat puterii legislative. Avand in vedere si caracterul juridico-economic al altor documente ce sunt publicate prin lege in MO se poate vedea si o imixiune a Guvernului condus de Ponta in actiunile Justitie. Adica adio MCV, la revedere Schengen si fluidizarea activitatii importatorilor/ exportatorilor.
De ce nu veniti cu exemple europene. In ce stat MO este subordonat guvernului si publicatiile legislative sunt gratuite !?
Luand act de punctul tau de vedere, nu-ti doresc o zi buna!
Acces la dreptul Uniunii Europene
http://eur-lex.europa.eu/JOIndex.do?ihmlang=ro
De ex. click pe L171, apoi click pe link-ul din coltul dreapta sus, 'Ediţia completă', icon Acrobat pdf. Veti obtine textul complet, gratis.
Multumesc penrtu (ura)ri.
Pentru ca nu au facut asta la timp , acum incep sa traga ponoasele. Sunt atacati chiar din institutiile statului, de politrucii , simpatizantii si afiliatii pedeleului. Ar mai trebui sa-i rada si pe cei care au trecut de la PDL la USL dupa alegerile locale , indivizi care actioneaza ca membri ai coloanei a V-a , care critica si combat in toate actiunile si diacutiile lor guvernul si activitatea lui.
Am vazut directoare trecuta zilele astea de la PDL la USL care critica si combate hotararile ministrului mai ceva decat ziarele si posturile propedele.
Daca USL admite in continuare sa fie criticatr de oamenii pe care-i gireaza oa sa decada extrem de repede in ochii electorilor.
Sunt convins ca nu se va publica sau se va posta numai dupa ce articolul nu mai este actual dar asta e parerea mea.
In prezent, MO publica pe site-ul propriu, ultimele numere aparute, insa fara sa se existe posibilitatea de a cauta in text. Baza de date a MO trebuie sa reflecte tocmai acest lucru: posibilitatea de a regasi o informatie publicata la un moment dat. Cerem prea mult de la MO sau grupul de interese primeaza intotdeauna?
Poate prin trecerea in subordinea Guvernului ca Agentie vom avea acces gratuit si liber la editiile electronice ale MO din 1990 pana in prezent. Oare?
NU MAI VREAU SA RESPECT LEGILE FACUTE DE PARTALENTARI PENALI= CER SUSPENDAREA DIN PARLAMENT A TUTUROR PARLAMENTARILOR ANCHETATI.
Am trăit pe vremea cotelor si colectivizării,pe vremea constructiei socialiste,am plătit toate datoriile tării,am lăsat în bugetul tării contributii din care puteam să am o pensie onorabilă după 37 de ani de muncă.
eu si toti cei de o vîrstă cu mine care am trecut prin toate epocile Dej,Ceausescu, ,Iliescu,Constantinescu,Băsescu nu vrem să mai fim cobai i politicienilor, nu mai vreau experiente pe cele cîteva zile care le mai avem.
Ori ne lăsati să trăim decent ori ne omorîti -dar fără chin
Art. 4. — Monitorul Oficial al Romaniei cuprinde 7 parti, structurate in functie de natura actelor supuse publicarii.
Art. 5. — In Partea I se publica urmatoarele categorii de acte:
A. actele juridice ale Parlamentului:
a) legile, hotararile si motiunile;
b) hotararile si motiunile celor doua Camere ale Parlamentului;
B. actele cu caracter politic ale Parlamentului si ale celor doua Camere;
C. actele birourilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, potrivit legii;
D. decizii ale presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului;
E. actele PRESEDINTELUI Romaniei:
a) decretele;
b) mesajele si alte acte adresate Parlamentului;
F. actele Guvernului:
a) hotararile, cu exceptia celor care au caracter militar;
b) ordonantele emise in temeiul unei legi speciale de abilitare;
c) ordonantele de urgenta;
d) declaratiile de politica generala si alte asemenea declaratii;
G. deciziile primului-ministru, potrivit legii;
H. actele normative ale organelor de specialitate ale administratiei publice centrale din subordinea Guvernului, potrivit competentei lor stabilite prin lege, adoptate in vederea organizarii executarii legii;
I. actele normative adoptate de autoritatile administrative autonome si de alte autoritati publice, potrivit competentei lor conferite prin lege, in vederea organizarii executarii legii;
J. deciziile, hotararile si avizele Curtii CONSTITUTIONALE;
K. acte ale plenului CONSILIULUI SUPERIOR al MAGISTRATURII, potrivit legii;
L. deciziile pronuntate de Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca urmare a solutionarii recursurilor in interesul legii;
M. deciziile si hotararile Curtii Europene a Drepturilor Omului, pronuntate in cazurile in care statul roman are calitatea de parat;
N. actele normative adoptate de persoane juridice — altele decat autoritatile publice — care au fost abilitate prin lege sa asigure executarea unor legi;
O. alte acte care, potrivit unor dispozitii legale, se
Art. 6. — In Partea a II-a se publica:
A. stenogramele sedintelor Camerei Deputatilor si Senatului;
B. stenogramele sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului;
C. sintezele lucrarilor comisiilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului;
D. rapoartele si darile de seama prezentate Parlamentului
de catre autoritatile publice, potrivit Constitutiei sau altor legi, dupa dezbaterea acestora de catre Parlament;
E. intrebari adresate de deputati, respectiv de senatori Guvernului, ministrilor sau altor conducatori ai organelor administratiei publice la care nu s-a raspuns;
F. alte acte prevazute de lege.
Art. 7. — In Partea a III-a se publica, in temeiul unor dispozitii legale, acte juridice, inscrisuri, comunicari, anunturi si altele asemenea.
Art. 8. — In Partea a IV-a se publica, in temeiul unor dispozitii legale, acte juridice referitoare la operatori economici si la alte categorii de persoane juridice, precum si alte acte stabilite prin
dispozitii legale.
Art. 9. — In Partea a V-a se publica contractul colectiv de munca incheiat la nivel national si de ramura, conventiile si recomandarile Organizatiei Internationale a Muncii, precum si alte acte stabilite prin dispozitii legale.
Art. 10. — In Partea a VI-a se publica anunturile privind atribuirea contractelor de achizitie publica si a contractelor de concesiune de lucrari si servicii publice, a contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica, precum si alte anunturi stabilite prin dispozitii legale.
Art. 11. — In Partea a VII-a se publica, in temeiul unor dispozitii legale, acte juridice referitoare la societati cooperative si la alte categorii de persoane juridice infiintate de societatile cooperative, precum si alte acte referitoare la cooperatie, stabilite prin dispozitii legale.