Liviu Pop, care a asigurat interimatul la Ministerul Educatiei, a declarat, sambata, ca subiectele pentru probele scrise la examenului de bacalaureat au fost finalizate si sigilate in luna aprilie si ca spera sa nu fie "capcane" ca la evaluarea nationala.

"Sper ca la bacalaureat sa nu fie capcane ca la evaluarea nationala si sa decurga in conditii normale. Precizez ca subiectele au fost finalizate si sigilate in aprilie", a spus Liviu Pop, potrivit Mediafax.

El a precizat ca probele scrise de la examenul de bacalaureat care incep luni se desfasoara in conditii normale, toate comisiile fiind complete.

"Este foarte important ca saptamana viitoare sa fim concentrati pe examenul de bacalaureat si pe evaluarea nationala", a adaugat Pop.

Peste 172.000 de candidati au fost inscrisi la proba scrisa la limba si literatura romana de la bacalaureat care are loc luni, toate centrele de examen avand camere de supraveghere video, a anuntat, sambata, secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Stelian Fedorca.

"La proba de luni au fost inscrisi 172.124 de candidati. Examenul se desfasoara in 777 de centre, dintre care 615 de examen si 162 de evaluare a lucrarilor. Toate unitatile sunt dotate cu sisteme de supraveghere. Mai mult, toate comisiile de examen sunt in formula completa", a declarat secretarul de stat Stelian Fedorca, intr-o conferinta de presa.

Liviu Pop, care a asigurat interimatul la Ministerul Educatiei, a decis, in 27 iunie, schimbarea baremului probei de limba romana de la evaluarea nationala, astfel incat sa fie punctate ambele raspunsuri ("subiectiva" si "predicativa") care au generat controversa legata de una dintre cerinte. Decizia, au spus reprezentantii ministerului, se fundamenteaza pe mai multe argumente ale specialistilor in limba romana.