Circulatia rutiera este restrictionata, sambata, intre orele 16.30 si 19.00, pe bulevardele Libertatii, Unirii si in Piata Natiunile Unite, pentru Marsul Diversitatii, la care sunt asteptate sa participe aproximativ 500 de persoane, informeaza Mediafax.

GayFestFoto: HotNews / DP

Marsul Diversitatii, organizat de Asociatia Accept in cadrul GayFest, va avea loc sambata, pe traseul Piata Unirii - Piata Constitutiei - metrou Izvor. Participantii se vor aduna, de la ora 17.00, pe Bulevardul Unirii, pe sensul de mers spre Piata Constitutiei, iar de la 17.30 vor pleca in mars.

Intre orele 16.30 si 19.00, traficul rutier va fi restrictionat pe Bulevardul Libertatii, intre Calea 13 Septembrie si Splaiul Independentei, pe Bulevardul Unirii, intre Bulevardul I.C. Bratianu si Piata Constitutiei, precum si pe Bulevardul Natiunile Unite, intre strada Hasdeu si Piata Natiunile Unite, potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei.

Soferii pot circula pe rutele Calea Rahovei - Bulevardul Regina Maria - Bulevardul I.C. Bratianu - Piata Unirii - Piata Universitatii, pe Bulevardul Unirii, dinspre Piata Alba Iulia - Bulevardul I.C. Bratianu catre Piata Universitatii sau pe Splaiul Independentei catre Piata Operei Romane.

Loredana este ambasadoarea campaniei "Eu sunt! Tu?, pentru construirea comunitatii LGBT, si va participa la Marsul Diversitatii.

"Aceasta ocazie sa fiu ambasadoare - e un titlu atat de onorant - a campaniei "Eu sunt! Tu?" ma si obliga si sper sa facem ca aceasta saptamana sa fie memorabila pentru comunitatea LGBT, dar si pentru prieteni, cunoscuti" ai acestor persoane, a spus Loredana, cunoscuta sustinatoare a drepturilor persoanelor LGBT.

Ea a mai mentionat ca are "foarte multi prieteni in aceasta comunitate, prieteni in adevaratul sens al cuvantului", apreciindu-i pe acestia pentru deschidere, disponibilitate si latura lor creativa.

Loredana a mai spus ca situatia din Romania a persoanelor LGBT, care uneori simt nevoia sa se ascunda sau se simt complexate din cauza orientarii lor sexuale, a facut-o sa se implice, considerand totodata ca nu este vorba numai despre orientarea sexuala, ci despre discriminare in general, intoleranta si bigotism.

"Va asteptam la parada, nu numai pe cei care fac parte din comunitatea LGBT, ci si pe prietenii, cunostintele lor. (...) Este un mars al libertatii si al diversitatii", a mai spus Loredana.

Jandarmeria Capitalei a precizat ca la Marsul Diversitatii sunt asteptate sa participe, potrivit organizatorilor, aproximativ 500 de persoane.

Tot sambata, intre orele 11.00 si 14.00, va avea loc Marsul pentru Normalitate, organizat pe traseul Piata Victoriei - Calea Victoriei - Splaiul Independentei - Unirii, la care, potrivit organizatorilor, vor participa aproximativ 300 de persoane.

Peste 200 de jandarmi vor asigura ordinea pe traseele de deplasare ale participantilor si in zonele aglomerate.

Jandarmeria Capitalei mentioneaza ca, potrivit prevederilor Legii 60/1991, este interzisa si constituie infractiune participarea la adunarile publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a acestora.