Ministrul de externe Andrei Marga a declarat, joi seara la Bruxelles, ca a procedat complet legal atunci cand a trimis secretariatului Consiliului European lista cu componenta delegatiei romane pentru Consiliul European din 28-29 iulie, delegatie condusa de premierul Victor Ponta, conform Agerpres.

''Oricine poate consulta arhivele, noi am procedat complet legal. S-a trimis la Bruxelles, imediat dupa ce Parlamentul a dat declaratia cunoscuta prin care il mandata pe premier sa mearga la Bruxelles, o notificare asupra acestei decizii. Prin urmare, este o decizie sprijinita pe Constitutie, pe declaratia Parlamentului si pe luarea in considerare a tematicii reuniunii de la Bruxelles. Suplimentar, era dispozitia expresa a primului-ministru sa se procedeze in acest fel. Deci sunt patru ratiuni care au stat la baza listei trimise la Bruxelles, care s-a si pus in aplicare'', a spus Marga, intr-o declaratie pentru presa romana acreditata la reuniunea Consiliului European de vara.

El a sustinut ca in acest caz s-a procedat complet legal, ''fiecare pas fiind sustinut de lege si de declaratia Parlamentului''.

''Eu personal nu am primit vreun document de la Presedintie, pe numele ministrului de externe, asa cum a afirmat Presedintia. Presedintia a trimis (un document - n.red.) la alte niveluri, ceea ce este altceva. Deci, repet, nu am facut altceva decat sa aplic riguros legile si, daca vreti, termenii. Cronologia poate fi luata in seama, nu avem nicio ezitare, nicio teama. Din pacate, nu se vrea citirea Constitutiei in mod complet, ci numai a unui articol. Apoi, este vorba de declaratia Parlamentului si mai este si dispozitia premierului, care conform Constitutiei conduce guvernul, iar guvernul realizeaza politica interna si externa'', a mai mentionat ministrul de externe.