Premierul Victor Ponta a sustinut o prima declaratie de presa la Bruxelles, dupa discutiile cu liderii europeni. Ponta, care nu a raspuns la intrebarile ziaristilor, a spus ca "in ceea ce priveste recomandarile specifice de tara, in cazul Romania s-a apreciat respectarea si incadrarea in baza acordurilor cu FMI, CE si BM iar principala recomandare a fost de a pastra aceasta incadrare".

Victor Ponta la BruxellesFoto: Captura B1TV

Premierul a mai declarat ca "Romania in perioada 2014-2020 nu va avea fonduri europene reduse, astfel ca se vor putea folosi cat mai inteligent pentru noi investitii si crearea locurilor de munca".

"Presedintele UE, Jose Barroso a apreciat eforturile tarii noastre de a absorbi fondurile europene si ne-a incurajat in acest sens tocmai facandu-se precizarea ca nu vom avea de suferit in mod direct. Se va trece la o asigurare in acest sens", a concluzionat premierul Victor Ponta.

Conferinta de presa a fost una extrem de scurta, Ponta anuntand ca va reveni cu mai multe informatii intr-o viitoare intalnire cu presa.