​Curtea Constitutionala a Romaniei isi manifesta ingrijorarea cu privire la atacurile facute la adresa institutiei si a judecatorilor CCR de catre Guvern si alte autoritati publice, catalogandu-le drept "atacuri incompatibile cu exercitiul democratic", se arata intr-un comunicat de presa transmis HotNews.ro.

CCR mai precizeaza ca "amenintarile cu revocarea si orice alt fel de presiuni politice din partea Guvernului pot impieta in mod grav asupra activitatii judecatorilor si a Curtii Constitutionale in ansamblul sau."

  • Citeste integral comunicatul CCR:

Curtea Constitutionala a Romaniei isi exprima ingrijorarea fata de atacurile din partea Guvernului si ale altor autoritati publice la adresa Curtii si a judecatorilor sai. Curtea Constitutionala subliniaza faptul ca aceste atacuri sunt incompatibile cu exercitiul democratic.

Amenintarile cu revocarea si orice alt fel de presiuni politice din partea Guvernului pot impieta in mod grav asupra activitatii judecatorilor si a Curtii Constitutionale in ansamblul sau. Curtea Constitutionala reitereaza rolul sau de garant al Constitutiei, fundamental intr-o ordine democratica.

Amintim ca premierul Victor Ponta si ministrul Justitiei, Titus Corlatean, au atacat miercuri Curtea Constitutionala dupa ce institutia a dat trei lovituri dure USL: a decis ca presedintele reprezinta tara la Consiliul European, a declarat neconstitutional votul uninominal pur si a respins modificarea ceruta de clientela de partid la Legea Educatiei.

Victor Ponta i-a acuzat pe judecatorii CCR ca indeplinesc ordinele lui Basescu si ca "in cadrul CCR, presedintele Traian Basescu a numit niste oameni care intotdeauna i-au indeplinit dorintele."

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a declarat miercuri seara la Romania TV ca Augustin Zegrean si Iulia Motoc, judecatori la CCR, ar fi incompatibili. Agentia Nationala de Integritate a anuntat la scurt timp ca cei doi judecatori nu sunt incompatibili.

Citeste si: