Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a recunoscut ca Daniel Funeriu nu are nevoie pentru functia de consilier prezidential sa prezinte diplome de studii echivalate. "Pentru aceasta functie nu se cere absolut nimic, decat o declaratie de atasament si loialitate fata de presedinte", a spus Campeanu.

In ceea ce priveste controlul realizat de Inspectoratul Teritorial al Muncii la Presedintie, Campeanu a afirmat ca nu este vizat Funeriu in mod special.

"Inspectia Muncii efectueaza controale in functie de competentele pe care le are si de categoria celor pe care ii verifica, daca sunt functionari publici, daca sunt persoane pe baza de contract sau daca sunt inspectori prezidentiali. Nu este un control dedicat domnului Funeriu", a spus ministrul muncii.

Ministerul Educatiei a sesizat Inspectia Muncii in legatura cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administratia Prezidentiala, intrucat acesta nu are o diploma de bacalaureat echivalata in Romania si nu a echivalat studiile superioare, a anuntat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop.

Ministrul interimar al Educatiei a declarat luni, 25 iunie, in cadrul unei conferinte de presa ca, "din punct de vedere al studiilor medii, nu are diploma de bacalaureat, iar din punct de vedere al studiilor superioare, nu am gasit in arhiva Ministerului niciun document care sa arate echivalarea studiilor".

Intrebat daca Daniel Funeriu nu ar fi avut nevoie de aceste documente si in calitate de ministru al Educatiei, Liviu Pop a raspuns: "In calitate de demnitar, nu ar fi avut nevoie de echivalarea acestor studii". Liviu Marian Pop a sustinut ca asteapta rezultatul Inspectiei Muncii.